Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 

                                                 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker                             Juni  2009                         terug naar Mei                                                     terug

 

 

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum    In de media  De Paarse Panda  Verhaaltjes   Kunztwerken   Mozaïekbankje 

 

 

Parcent1.JPG (43644 bytes)

hier  een vakantiefoto

 

Parcent2.JPG (55467 bytes)

en toen we vertrokken

 

Ruby 11 jaar geleden.JPG (38429 bytes)

Ruby en ik 12 jaar geleden

We zijn er weer en het was een heel leuk! Ik ben nu te moe om verder te schrijven dus morgen volgt een korte beschrijving van onze vakantie (9-6-2009)

Onze vakantie was heerlijk. Op de heenvlucht voelde ik me een prinsesje want ik werd met rolstoel en al het vliegtuig in gelift. Op vliegveld Alicante was het nóg beter want daar werd ik speciaal opgewacht door een 'rolstoelmedewerker' en zijn we door hem helemaal begeleid tot waar de huurauto stond. De ontvangst in Villa Matilde was erg hartelijk en de eigenaren waren beiden erg vriendelijk en zorgzaam. De koelkast was gevuld met alles wat we zo lekker vinden. En iedere ochtend maakte André verse jus d'orange uit de grote mand met sinaasappelen uit eigen boomgaard. Ik ben tweemaal heerlijk gemasseerd van top tot teen en heb ook tweemaal een extra voetmassage gekregen. André heeft mooie foto's en filmpjes gemaakt en hij heeft af en toe lekker gezwommen. We hebben dan ook aan een stuk genoten. We werden van het vliegveld opgehaald door Gerrit en toen we thuiskwamen waren Hans en Yvonne er en troffen we dankzij hun weer een volle koelkast, én een prachtig ingericht balkon. Pippi werd door Nina thuisgebracht en ons geluk was toen weer compleet! Na 12 dagen vakantie was er weer veel te doen in de tuin ondanks dat het tussentijds keurig is bijgehouden door familie en vrienden. En het werd ook vandaag gelijk weer een dolle boel want Ruby (de hond van Tineke) was jarig (12 jaar!) en dat moest gevierd worden! Rémond en Ineke waren er ook bij toen Tineke kwam trakteren. De druiven zijn weer deels gekrent en vanavond eten we bij mijn moeder. Morgen zet ik er nog een paar leuke vakantiefoto's bij, maar ik móet nu een dutje doen anders ben ik niet fit als ik aan de spaghetti bolognese ga die ma speciaal voor ons maakt met biologisch gehakt (10-6-2009)

inladen.JPG (65404 bytes)

inladen op Rotterdam airport

aan tafel.JPG (56283 bytes)

ons eerste etentje bij aankomst

toch wel koud.JPG (60632 bytes)

gekleed te water

Parcent3.JPG (83545 bytes)

André en Ginger

op de massagetafel.JPG (36104 bytes)

op de masagetafel

onder de massagetafel.JPG (33743 bytes)

onder de massagetafel

Andre op de berg.JPG (45612 bytes)

André hoog op een berg

haven van Calpe.JPG (87766 bytes)

in de haven van Calpe

onder de ficusboom.JPG (68879 bytes)

aan het chatten met Nina

in de hangmat.JPG (80169 bytes)

lekker hangen

 

Andre maakt foto van stuwmeer.JPG (112863 bytes)

André op fotosafari

 

 

zo ziet het logo er uit

Vanaf morgen sta ik zes dagen lang op de website van Telegraaf/Vrouw met mijn weblog. Ik heb er al foto's voor aangeleverd. Dus tot volgende week vrijdag zal de volledige tekst daar te lezen zijn. Voor mijn eigen website zal ik iedere dag een kleine samenvatting maken. Alleen op zondag is er geen nieuwe tekst, dat is een rustdag hè? In de komende zaterdagbijlage van de Telegraaf zal al een voorstukje staan. Dus kopen die krant! Best spannend hoor! Nu gaan we naar de tuin want de zon schijnt. Vanmiddag ga ik met Ad lunchen bij Kockie, en als het meezit zie ik daar Barry en Ingrid ook. Die heb ik na de crematie van mijn vader niet meer gezien dus die zullen wel schrikken want ik heb weer last van hooikoorts en dan zie ik er altijd wat zieker uit (12-6-2009)

Mijn weblog staat erop! De tekst eindigt met: ik had in het begin geen klachten van de kanker zelf, maar wél van het medicijn (Tarceva) wat moet proberen om de kanker af te remmen en in mijn longen te houden. Alle bijwerkingen heb ik 22 maanden voor lief genomen, tot vandaag. Nu besef ik: ik wil dit niet meer, ik stop ermee. Inmiddels ben ik namelijk wél zover dat ik waarschijnlijk nog maar een kort leven voor de boeg heb, en daar wil ik zoveel mogelijk van genieten, maar dan zonder die hinderlijke bijwerkingen, zoals heftige diarree, haarpijn, extreem droge huid en jeuk. Ik neem hiermee bewust het risico dat de kanker zich sneller uitbreidt, maar ik vind mijn kwaliteit van leven nu belangrijker. Ik ben dus gestopt met het slikken van Tarceva (13-6-2009)

uitslag en jeuk.JPG (25349 bytes)

uitslag, droge huid 

en heel veel jeuk

 

ontbijt op bed.JPG (27592 bytes)

mijn ontbijt op bed

Het stukje in de bijlage van Telegraaf/Vrouw ziet er goed uit en ook mijn weblog is goed weergegeven (op enkele typfoutjes van de redactie na). Ik vind het wel jammer dat ze mijn website niet hebben genoemd, dus daar zal ik nog naar vragen. Gisteravond laat zaten André en ik in de huisartsenpost omdat ik gek werd van de jeuk van de meer dan 300 bultjes over mijn lijf. Ik heb nu koelzalf en Tavegyl, om de jeuk te bestrijden van buiten en van binnen uit. Tot nu toe ging het wel met babyolie en duindoornolie voor de droge huid, maar nu met die jeuk had ik echt iets heftigers nodig. Hoe ik aan de uitslag kom is ook de dokter een raadsel. Het komt in ieder geval niét door het stoppen met Tarceva. Vandaag is Nedim, mijn zwager jarig en dat gaan we vieren in Zoetermeer bij een Italiaans restaurant. Ik ben gek op feestjes dus ook hier heb ik zin in, en het is een goede afleiding tegen de jeuk! (14-6-2009)

Ik merk nog niets van het stoppen met de medicatie hoewel ik al niet meer zo’n opgeblazen gevoel heb. Dat betekent dat ik weer normaal kan eten. En dat is nu toevallig een van de dingen waar ik erg van geniet! Ik laat me graag verwennen met ontbijtjes op bed. Lees verder op Telegraaf/Vrouw (15-6-2009)

in de auto.JPG (87095 bytes)

We waren vanmorgen even naar de stad om in bibliotheek DOK een beetje te lezen, te eten en een lekker vers sapje te drinken en daarna nog wat boodschappen te doen. Daarna Pippi opgehaald en naar de tuin voor de nodige handelingen maar ook voor een beetje relaxen op ons schommelbankje. Vanavond zijn we naar ‘De laatste dagen van Emma Blank’ geweest. De omschrijving ‘een heerlijk grimmig en geestig drama vol zwarte humor, bijtende dialogen en sarcasme’ sprak me wel aan. Maar het was wel een beetje vreemde film. De hoofdrolspeelster speelde haar rol niet echt als iemand die nog maar kort te leven heeft. Verder wel gelachen om de galgenhumor. Lees verder op Telegraaf/Vrouw (16-6-2009)

Vanmorgen lag ik al vroeg op de massagetafel voor een heerlijke verwenbehandeling. Jeanet kijkt niet op van een bultje meer of minder en ik voelde me dan ook heerlijk relaxt. Leone kwam mij rond lunchtijd ophalen en eenmaal in de tuin was het zoals altijd heerlijk. We genoten dan ook van de door haar meegebrachte Italiaanse broodjes, de zon, de schaduw, de prachtig bloeiende bloemen en de kwakende kikkers. André verraste mij door veel eerder dan normaal ook naar de tuin te komen. Tegen etenstijd kwam Stephan, die ik al zeven jaar niet had gezien, en het was gelijk al weer net zo gezellig als toen. Tijdens de barbecue konden we lekker een beetje bijpraten. Gisteren had ik al biologisch vlees gehaald dus wij hebben heerlijk gesmuld. Lees verder op Telegraaf/Vrouw (17-6-2009)

 cover De Paarse Panda.JPG (26558 bytes)

Ik had een paar laatste wensen. Een ervan was een boek te schrijven. Dat is gebeurd. Ik heb De Paarse Panda in eigen beheer uitgegeven en de verkoop is redelijk succesvol te noemen. Mijn een na laatste wens is, dat het boek nóg meer verkocht zal worden, omdat de gehele opbrengst naar goede doelen gaat. Ik heb tot nu toe al 4.400 euro kunnen overmaken naar alle goede doelen die ik in mijn leven al steunde. Maar ik vind het nog niet genoeg. Mijn boek verdient een nog groter succes, want ik geef mezelf daarin helemaal bloot. Door mijn boek te lezen snap je waarom ik heb gekozen voor de subtitel: Ongeneeslijk ziek, nou en? En al die goede doelen hebben het geld hard nodig, om te kunnen doorgaan met doen wat nodig is. De dingen die zij doen zijn de dingen die ik had willen doen als ik meer tijd en meer lef had gehad. Lees verder op Telegraaf/Vrouw (18-6-2009)

Karin op 19-6-2009.JPG (39066 bytes)

Karin en het laatste viltlapje

het laatste viltlapje.JPG (22118 bytes)

Vanmorgen stond Karin al om 10 uur binnen. De deur stond open en ik reageerde nogal verbaasd. Ik was vergeten de afspraak in mijn agenda te schrijven en dan heb je af en toe een leuke verrassing. Een uur later kwam Anita (die stond wél in mijn agenda) en zij heeft de laatste viltlapjes op mijn kleed verwerkt. Dat gaf Karin de kans om op de valreep nog iets moois te maken. En wat voor moois! Als ze ergens voor gaat, dan ook helemaal, dus moest het een paarse panda worden. En kijk eens hoe goed dat is gelukt! Vandaag is ook mijn laatste weblog op Telegraaf/Vrouw geplaatst. Helaas voor mij, want ik begon er net lekker in te komen. Karin heeft me nog naar de tuin gerold waar de tomatenplantjes schreeuwden om water, dus dat klusje hebben we ook nog geklaard vandaag. Vanavond ga ik met Nicolette uit eten; we gaan voor een heerlijke visschotel. En daarna feestvieren bij Luna, want die bestaat 20 jaar! Leone komt ook met Dave, want ook zij houden wel van een feestje! (en later op de avond kwam ook André nog even langs, dus ik glom van geluk!) Vanaf nu ga ik weer om de dag een verhaaltje schrijven; dan weten jullie dat alvast (19-6-2009)

een nieuwe coupe2.JPG (21536 bytes)

nieuw haar...

Zo, ik ben voorlopig even uitgefeest geloof ik, maar er is natuurlijk altijd wel een taartmoment of een lunchje hier of daar. Kleine feestjes dus. Ik kan zelf nog maar moeilijk wennen aan mijn 'nieuwe haar'. Die krullen heb ik van Tarceva, dus daar kom ik voorlopig niet vanaf, tenzij ik het kortwiek. Maar dan zie ik er echt uit als een kankerpatiënt, en dat wil ik (nog) niet. Ik laat wel een foto zien, maar je mag niet lachen hoor! Ik heb er zelf tientallen gemaakt, en dit is de leukste, kun je nagaan! De allereerste foto die André maakte was zó erg, die heb ik alleen aan intimi laten zien (of ik stuur hem op, op verzoek...). Maar toen leek ik op Annie uit de gelijknamige musical, en had ik ook heel erg dikke ogen van de hooikoorts, en dat doet een nieuwe coupe ook geen goed. Vandaag is het vaderdag, en bij gebrek aan vader gaan we maar naar moeder. Vieren we voortaan twee keer moederdag. Vindt ze vast niet erg als we langskomen (21-6-2009)

De zomer is begonnen en dat hebben we gevierd op een terras aan het strand in Scheveningen. Daar hebben we allebei koffie en appel kruimeltaart genomen. En toen naar huis, Pippi opgehaald en door naar de tuin. O nee, eerst naar de apotheek want ik krijg weer jeukende bultjes. Ik zet nu rond ieder bultje een rondje zodat ik weet welke nieuw zijn. En dan smeer ik het in met koelzalf. Mijn huisarts is weer terug van vakantie, dus als dit zo doorgaat ga ik donderdag mijn bultjes laten zien. We zijn best lang in de tuin gebleven en hebben er heerlijk gegeten. Ik heb me een paar maanden geleden opgegeven voor Kanker in Beeld om daar De Paarse Panda te promoten. Ik heb nog geen idee wat er van mij verwacht wordt, maar ik denk dat ik een poster ophang en er boekenleggers neerleg en dat men dan via de website een boek kan kopen. Op dit moment zijn er 430 exemplaren verkocht van de 500. Ik krijg af en toe (leuke) reacties op mijn nieuwe haar. Dat het 'best leuk' is en dat er 'niks mis mee is' en dat het me 'best goed staat'. Ik begin er zelfs al aan te wennen dat ik nu liefdevol 'Zwabbertje' word genoemd (23-6-2009)

 

tuinbonensalade.JPG (39593 bytes)

tuinbonensalade

Gisteren kwam Jenny met boterkoek naar de tuin en 's avonds ben ik uit eten geweest met Louisa. We hadden niet gereserveerd maar gelukkig het laatste vrije tafeltje bij Du Midi. De meeste bultjes op mijn ledematen zijn bijna uitgedroogd en jeuken veel minder. Maar ik heb er inmiddels weer 17 jeukende bultjes bij die ik vanmorgen aan de huisarts heb laten zien. Ik heb nu een hydrocortison crème om ze aan te tippen maar de jeuk is nog lang niet weg. Daarna zijn we naar de tuin gegaan waar ik 'gezellig' heel veel heb liggen slapen. André begon zich na twee à drie uur te vervelen, maar gelukkig kwam Esther M. even langs en kwam ik weer langzaam bij mijn positieven. Samen met Es heb ik tuinbonen gedopt terwijl André een wespennest aan het bestrijden was. De tuinbonen hebben we later thuis verwerkt in een lauwwarme salade met stukjes in de schil gekookte aardappelen, maïs, uien, salie en dille, olijfolie en yoghurtmayonaise, en het was heerlijk! André gaat nog even hardlopen en daarna een chocolade milkshake voor me halen. Daar krijg ik opeens enorm trek in, en sinds ik gestopt ben met Tarceva mag ik 's avonds eten wat ik wil, dus ook koekjes bij de koffie. Ik heb nu ook geen haarpijn meer, en ook dat is een enorme opluchting (25-6-2009)

kikkerliefde.JPG (130188 bytes)

kikkerliefde

Ik had gisteren een luie ochtend in bed met TMF aan, want Michael Jackson is overleden. Heel raar is dat niet, want zijn lichaam viel al uit elkaar, maar toch, voor zijn familie moet het een zware dobber zijn. Rond het middaguur ging ik op de koffie (eigenlijk ging ik voor de taart) naar Charley (zus van Nina), want die was jarig en alweer 21 jaar. Haar moeder was zo lief om mij naar de tuin te brengen, terwijl Pippi werd uitgelaten door Nina. Nina's oma was ook mee want die was wel erg benieuwd naar mijn mozaïekbankje. Eind van de middag kwamen Anita en Anne naar de tuin en ging de barbecue weer aan. Deze keer ging er met ketjap gemarineerde vis op en dat hebben we opgesmikkeld met basmatirijst, sla, opgeleukte boontjes (met ui, knoflook en satékruiden) en gebakken banaan met poedersuiker. Mjammie!!! De dames hadden een heerlijke vruchtentaart meegenomen dus dat werd ons toetje. (Eerlijk gezegd hadden we die middag ook al een stuk genomen). Vanmorgen kwamen Hans en Yvonne naar de tuin en is er weer taart gegeten (alleen door mij), zij namen de boterkoek die er nog lag. 's Middags gingen we naar de stad, even op een terrasje gezeten en daarna naar het optreden gaan kijken van L'Chaim op het Doelenplein. Ik heb lekker zitten swingen in mijn stoeltje. Toen werd het weer tijd voor taart want Meike vierde vandaag haar verjaardag met taart en een barbecue, dus zijn we gebleven tot een uur of negen. Toen moesten we echt naar huis voor kleine Pip, die met gekruiste pootjes bij de deur stond. Nu is André met Pip een lange wandeling aan het maken en werk ik mijn website bij in bed, met op de achtergrond een oude opname van Youp van 't Hek, en dat is best grappig (27-6-2009)

Anita en Anne 26-6-09.JPG (111677 bytes)

Anita en Anne

De zomer is echt serieus doorgebroken dus ik ben niet uit de tuin te lokken. Hoewel, toen André vanmiddag zei dat we uit eten gingen, kwam ik wel iets eerder thuis. Pippi is gisteren door Nina gewassen dus die ziet er weer fris uit als een hoentje. We hebben haar nu ook bijna klaar wat knippen betreft dus ze heeft nu haar korte zomercoupe. Als ze nu ook nog eens zo lief werd als ze eruit ziet dan zou het zomaar een leuk hondje kunnen worden. Maar vandaag knauwde en blafte ze naar Uschi en dat bitcherige gedrag krijgen we er maar niet uit. Zelfs niet met een blafband. En ik vond het net zo leuk dat Andrea en Uschi naar de tuin kwamen. Het blijft de hele week lekker weer en ook op culinair gebied blijft het zonnig. Morgen gaan we aan de barbecue bij Astrid en Nedim en donderdag met Hans en Yvonne eten aan het strand van Scheveningen. Ik heb ook nauwelijks meer last van mijn bultjes en ik mag weer (voorzichtig) in de zon! Laat deze zomer maar lekker lang duren! (29-6-2009)

deze website wordt gesponsord door

de enige écht onafhankelijke organisatie

 

naar boven

reageren?

naar juli