Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker            September 2008             terug naar Augustus

 

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum   Mijn Boek   Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaïekbankje

 

terug

tomaten 1-9-2008.JPG (68154 bytes)

onze tomaten 

groeien als kool

 

Pippi 1-9-2008.JPG (92150 bytes)

Pippi en haar 

geliefde bal

Het was lekker weer de afgelopen dagen dus waren we nogal eens in de tuin. André werkt sinds vorige week op maandag, woensdag en vrijdag halve dagen om nog zoveel mogelijk te genieten van onze wittebroodsweken, tot zijn partner terugkomt van vakantie, denk ik. André heeft het gras gemaaid en ik heb alvast weer wat tegelstukjes uitgezocht voor volgende week en verder een beetje in de tuin gerommeld. Ik had in mei tomatenzaadjes geplant en nu staan er zes flinke tomatenplanten in onze kas te groeien als kool. En vandaag hebben we weer sla gegeten uit eigen kas, erg lekker, en onbespoten natuurlijk (1-9-2008)

Gisteren was schoonvader Hans jarig, en dat hebben we gevierd in restaurant Dekker in Zoetermeer. Op de foto staat nu mijn hele schoonfamilie, want op onze trouwdag zijn we vergeten om een groepsfoto te maken. Het blijft maar 'lange broeken weer' terwijl ik een heleboel leuke rokjes en jurkjes heb, echt jammer! Vandaag is Miranda V. bij me op de tuin geweest. Ik had haar al zeker 10 jaar niet meer gezien dus we hadden best wat bij te kletsen. Ook Ineke en Tineke kwamen langs want kenden haar ook nog, en het was reuze gezellig. André kwam mij later in de middag ophalen, want eigenlijk was het Annie en Sanniedag, maar voor deze keer omgedoopt tot Mirannie en Sanniedag. Morgenochtend wordt er een CT scan gemaakt en dinsdag krijg ik daarvan de uitslag. Na de scan ga ik met Nicolette mee naar haar zus Jolande in De Heurne. Zij woont met haar gezin 'lekker buiten' in Gelderland tegen de Duitse grens, maar ik mag een dutje doen in de auto, dus dan zijn we er lekker snel. Jolande is ook een mozaïekbankje aan het maken en ik ben erg benieuwd naar die van haar. Ik ga volgende week weer verder met de mijne en ik heb er nu alweer zin in (4-9-2008)

Het is weer takkenweer dus we zijn lekker aan het ranzen vandaag (ongewassen ontbijten enzo...). Waar al die regen en wind vandaan komt is me een raadsel. Vroeger waaide het toch niet zoveel? Nu waai ik zowat iedere dag uit mijn hemdje. De afgelopen dagen heb ik een paar keer een dutje gedaan omdat ik steeds een jeuk- en traanoog heb, en dat is erg vermoeiend. Ook heb ik al weer een aantal weken last van diarree, meestal 's avonds dus niet zo erg want dan zijn we vaak thuis en lig ik op bed met mijn handen op mijn buik te wachten tot ik weer moet. We wonen in een maisonnette en dan hoef ik niet steeds de trap op en af. Gisteren heeft mijn moeder 'daging smoor' voor ons gemaakt. We hadden eerst biologisch rundvlees gebracht en later die middag kwamen we het lekker opsmikkelen. En de rest eten we vanavond. Vanmiddag gaan we naar de film 'Into the wild' van Sean Penn (jonge man probeert te overleven in de wildernis van Alaska) en ik hoop dat ik daarna nog trek heb want er zullen best wel dieren worden geslacht, maar die hebben dan wel een goed leven gehad. Ik ben trouwens best benieuwd of er mensen gaan wandelen voor het goede doel naar aanleiding van mijn oproep hieronder, dus laat maar horen als je dat gaat doen, misschien komen we je wel aanmoedigen! (7-9-2008)

De film was helaas uitverkocht en hij draait niet meer dus dat wordt dvd of wachten op tv. Vanmiddag zijn Esther M. en ik met vriendinnen gaan bingo'n in het Inloophuis. Het was bijna altijd prijs dus erg leuk. Daarna naar de tuin om de tomaten te trillen en water te geven en toen André later kwam hebben we samen ons eerste trosje druiven geplukt om sap van te maken voor de broodnodige vitamientjes. Morgenmiddag krijg ik de uitslag van de CT-scan maar eerst gaat Pippi 's ochtends onder narcose om tandsteen te verwijderen, want de lucht uit d'r bekkie is echt niet meer te harden (8-9-2008)

bingo1.JPG (29675 bytes)

nog lang geen bingo

bingo2.JPG (50881 bytes)

best moeilijk...

bingo3.JPG (62013 bytes)

goed opletten...

bingo4.JPG (56082 bytes)

bingo!!!

Aaaahhh die Pippi, zat ze daar zielig met een duf koppie in een kooitje te wachten tot we haar weer kwamen halen. Bleek dat er niet alleen tandsteen was verwijderd maar ook nog eens vijf tandjes uitgetrokken. Vijf! Ik wist niet eens dat ze er zoveel had! De katheter had ze er zelf uit al uitgehaald, zoveel haast had ze om weg te komen. Gelukkig heeft ze vanavond weer flink gegeten dus ze heeft geen kunstgebitje nodig. Wij waren vandaag een paar keer naar de tuin want we moesten tussendoor steeds weg, onder andere naar het ziekenhuis voor de uitslag. De foto van de scan liet heel duidelijk verschil zien tussen nu en 14 maanden geleden en dat was wel weer even confronterend, al die witte wolkjes in mijn longen. De dokter vroeg me opnieuw of ik een chemokuur wilde proberen maar ook deze keer heb ik 'nee' geantwoord. De mogelijke bijwerkingen wegen voor mij niet op tegen de korte tijd die ik er dan misschien bij krijg. Ik leef liever iets korter maar wel leuk, dan langer maar moe, koortsig, misselijk en meer van dat soort ziekteverschijnselen. We hebben na de uitslag patatjes gegeten langs het water van de Schie, lekker in het zonnetje (ik maar een beetje in de zon) en daarna Pippi opgehaald bij Ineke want daar werd die arme schat lekker vertroeteld in de tussentijd (9-9-2008)

We gaan op vakantie! In oktober pas, maar wel twee keer. Eerst op 2 oktober met zijn tweeën naar het eiland Kos, een weekje lekker Griekse sfeer (en eten...) proeven en op 31 oktober 4 dagen met Esther en Matthijs naar Barcelona, om Spaanse tapas te proeven (en de sfeer ook natuurlijk). Nu het de hele dag motregent en het ernaar uitziet dat het voorlopig zo blijft is dat een erg prettig vooruitzicht. Nu alleen nog een plek zoeken voor onze kleine asielzoeker op vier pootjes (en weinig tandjes) en dan kunnen we met een gerust hart de hort op gaan (12-9-2008)

Vandaag was de dag van de Viva la Donnawandeling en Linda D. en Heidi H. liepen mee. Zij hadden de oproep gezien op mijn Hyvespagina en waren direct enthousiast. Het bleek een tocht van 17 km te zijn die ze vol enthousiasme en plezier hebben gelopen. Ik ben erg blij en heel erg trots op ze. Vandaag is mijn vader jarig maar hij heeft het gisteren ook al een beetje gevierd met, uiteraard, heel veel eten. Wij waren dus vrijwel de hele dag in de tuin waar de zon zich van zijn beste kant liet zien. Ernst en Trudy kwamen in de middag onze tuin bewonderen, ik heb weer een klein stukje gemozaïekt en verder ben ik lekker een boek aan het lezen; het was een heerlijk relaxte dag (14-9-2008)

Wij hadden voor ons trouwen aan onze gasten gevraagd om als ze iets wilden geven dan een donatie te doen aan de Vogel-en egelopvang in Delft, omdat zij zonder subsidies hun 24 uurs vrijwilligerswerk doen. En we kregen net door dat er totaal voor 1.075,16 euro is overgemaakt! (Twee maal was er een symbolisch bedrag overgemaakt van 15,08 de datum van onze trouwdag). Op de dag zelf kregen we ook nog eens 75 euro voor de opvang in handen dus totaal 1.150,16 euro!  Daar zijn we héél erg blij mee want we hebben vaak genoeg gezien dat dat geld dringend nodig is. Zeker nu ik niet meer wordt opgeroepen voor een ritje (gaat ook niet meer zo makkelijk) vinden we dit een mooie afsluiting. Al onze gasten worden hierbij bedankt voor dit mooie bedrag! Daarnaast hadden André en ik van onze ouders, broers en zussen en zwager ook nog een flinke bom geld en een reischeque gekregen die we in Griekenland en Barcelona lekker gaan benutten aan, uuhhh, eten denk ik, hihi (16-9-2008)

Ik was de afgelopen dagen een beetje futloos. Dat komt omdat ik weer jeuk aan mijn ogen heb (erg vermoeiend) en jeuk op mijn hoofd (erg vervelend). Gelukkig had ik een kleine opleving toen Ineke en ik met een klein gezelschap als afterweddingparty naar geitenboerderij 't Geertje zijn gegaan. Ik wilde op die manier degenen bedanken die zoveel voor me doen en Ineke had een groepje vriendinnen verzameld voor de fun en zo waren we met zijn elven. We mochten geiten melken en geitjes voeren, varkens voeren en hun stal uitmesten, maar dat laatste hebben we niet gedaan. Jessica hield zich goed in de kaasmakerij en ook zij vond het geitjes voeren het leukst. De groepsfoto volgt later. Ik heb inmiddels een giraf gemozaiekt maar heb moeite om verder te gaan en hoop dat ik komende week meer zin heb om te mozaïeken. O ja, hiernaast ook een foto van Laila en Simba die een goed tehuis zoeken. Broer en zus zijn zes jaar en willen graag bij elkaar blijven en zoeken kattenliefhebbers met een tuin. Die zijn er toch wel? (21-9-2008)

        20 sept1.JPG (64368 bytes)   

een geit melken

20 sept4.JPG (33793 bytes)     

terug naar de stal  

20 sept 1.JPG (62417 bytes) 

geitjes voeren

20 sept2.JPG (62876 bytes)

 

20 sept3.JPG (58874 bytes)

Jessica wordt een beetje misselijk.JPG (40688 bytes) 

Jessica houdt 

niet van kaas

proosten op leuke rondleiding.JPG (68315 bytes)               

proosten met melk en karnemelk

Hieperdepiep hoera! Vandaag is Pippi jarig (6 alweer!) dus dat werd met een lekkere high tea gevierd in de tuin. Ineke en Tineke kwamen de kleine poepdoos feliciteren met leuke en lekkere cadeautjes en ze mocht vandaag zoveel met de bal spelen als ze maar wilde. Vanavond ga ik uit eten met 4 vrouwen en André gaat ook de hort op maar kleine Pip mag naar Nina om daar verschrikkelijk vertroeteld te worden door Nina's familie. Ik ben vergeten om een foto te maken dus dan maar een foto van Pippi toen ze nog piloot was (24-9-2008)

Het etentje met Nicolette, Marit, Chantal en Leone in de Wereldzaak was heel erg gezellig, totdat ik behoorlijke krampen kreeg en echt thuis op mijn eigen wc verder wilde met 'jeweetwellen'. Het was best heftig, ook vannacht, maar vanmorgen was ik er eindelijk vanaf en tussendoor heb ik toch nog af en toe een paar uurtjes geslapen, vooral omdat André dan mijn voeten masseert totdat we beiden in slaap vallen. Dat niet of nauwelijks slapen begint me behoorlijk op te breken want ik zit al een paar dagen in een dippie. Ik ben humeurig en huilerig maar eigenlijk alleen als ik met André ben of alleen. Ik wil niet ongezellig doen dus hou ik me groot maar eigenlijk ben ik het gewoon allemaal helemaal zat. Ik wil stoppen met Tarceva (maar doe het nog niet), ik ga een afspraak maken met een psycholoog die gespecialiseerd is in kankerpatiënten, ik ga dan toch eindelijk die vervroegde IVA uitkering aanvragen (vroeger heette dat WAO) en ik ga een invaliden parkeerkaart aanvragen. Dat alles bij elkaar, maar vooral die gebroken nachten maken me moe, heel erg moe, maar ik heb gelukkig wel een leuk reünie-etentje gehad (25-9-2008)

 reunie in de Wereldzaak.JPG (48999 bytes) v.l.n.r. 

Marit, Sandra, Leone Chantal en Nicolette      

reunie in de Wereldzaak1.JPG (47908 bytes)   

en hier liggen we op een hoopje na het gezellige etentje

Jippie, ik ben weer uit mijn dippie! Gelukkig duurde deze niet zo lang en kon ik vandaag weer volop genieten van het heerlijke weer in de tuin. Eerst kwam Coby, de moeder van Miranda, keramiek en Delftsgroene borden brengen om scherfjes van te maken voor mijn bankje. We hebben lekker in het zonnetje koffie gedronken en een beetje zitten kletsen. Toen kwam Jessica langs; ze had vrij genomen en kwam een uurtje welverdiend luieren in de zon. Later in de middag reed Miep langs. Zij is mijn oude buurvrouw en zij en haar man hebben ook een tuin op ons complex en ook wij hebben heerlijk bijgekletst. Rond etenstijd heb ik André opgehaald en hebben wij samen patatjes gegeten in het late zonnetje op de oever van de Scheepsmakerij. Vanavond een beetje tv kijken en dan weer proberen een paar uurtjes slaap te scoren. Het weekend staat voor de deur en als het meezit blijft het prachtig weer (26-9-2008)

Het was weer heerlijk zonnig vandaag en dat bracht Nicolette en Ingo mét ijsjes naar onze tuin. We hebben twee weken geleden het net van de vijver gehaald en tot nu toe gaat het goed. Ik heb wel een keer een reiger zien wegvliegen maar we merken nog geen vermindering van het aantal vissen, maar nu ik dit zit te typen denk ik opeens dat ik geen kikkers heb gezien vandaag. Shit, zouden die zijn opgegeten? Morgen toch maar eens gaan checken of ze zich verstoppen nu het kouder wordt of dat ze inderdaad weg zijn. Ik ga morgen ook naar mijn huisarts om slaappillen te vragen want ik zou nu toch ook wel weer eens vier uur achter elkaar willen slapen; volgens mij ben ik daar nu wel aan toe. Ik ga ook even langs bij mijn ouders want we hebben voor hun een leuk trouwalbumpje laten afdrukken en die is erg mooi geworden. Ook mijn schoonouders krijgen er een morgen en wat zullen ze daar blij mee zijn. Voor ons zelf hebben we een groter exemplaar laten drukken en het blijft leuk om te zien hoe we stralen op die geweldige dag in augustus (28-9-2008)

We zijn vandaag op ziekenbezoek geweest bij Esther M. We hadden druiven uit onze kas meegenomen, maar ook pepernoten en dikke speculaas. Ze is twee weken geleden geopereerd, er is een nier verwijderd, en nu is ze bij haar moeder in Halfweg aan het aansterken. Gelukkig hadden we een tomtom (van mijn lieve collega Patrick) die ons moeiteloos de goede kant op stuurde. Op de terugweg hebben we Esther afgezet bij het AVL ziekenhuis waar haar moeder haar later in de middag weer zou ophalen. Ik hoop dat ze weer heel gauw beter wordt en dat die overgebleven nier beter zijn best gaat doen. Af en toe stuur ik een kaartje (nou ja, ongeveer 4x per week) dan weet ze dat ik aan haar denk. Hier komt de regen met bakken uit de hemel dus een ritje naar de tuin zit er niet in vandaag. Morgen ga ik wel, weer of geen weer want de vissen willen eten. Wij trouwens ook, dus vanavond eten we aardappelen, appelmoes, spruitjes en een biologisch kipkarbonaadje. Daar zit ik me nu al op te verheugen (30-9-2008) 

reageren?

naar oktober

fam. Schatteleijn 3-9-2008.JPG (32611 bytes)

met mijn hele schoonfamilie

onze eerste zonnenbloem.JPG (41173 bytes)

onze eerste zonnenbloem

Pippi is zielig.JPG (49339 bytes)

Pippi is zielig

Heidi en Linda.jpg (245853 bytes)

Linda en Heidi na afloop van de wandeling

Vogelenegelopvang.JPG (20493 bytes)

Vogel-en egel opvang Delft

bankreknr. 2703840

 

giraf1.JPG (80060 bytes)

Laila en Simba.JPG (12740 bytes)

hebben misschien een nieuw tehuis!

Pippi 2.JPG (24867 bytes)

naar boven