Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 

                                                 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker                             Oktober 2008                           terug naar September                                                        terug

 

 

Mijn verhaal     Samenvatting    Fotoalbum    Mijn Boek   Interview    Verhaaltjes    Kunztwerken    Mozaïekbankje 

 

 

Kos1.JPG (38007 bytes)

beetje zitten

 

Weer een nieuwe maand, eentje die het begin van de kou met zich meebrengt maar vannacht gaan we lekker op vakantie naar Kos om nog een weekje warmte te voelen. Ik ga er van uit dat als ik me goed insmeer ik daar geen hoedje op hoef tegen de zon want dat broeit best wel en mijn hoofdhuid is nog erg gevoelig en jeukt nog regelmatig. Ik begin eindelijk een beetje te wennen aan de krullen die ik van Tarceva krijg. Het zijn meer rare slagen alsof je met vlechten hebt geslapen en 's ochtends heb ik een echt 'out of bed look', maar niet zo eentje als uit de reclame, hiermee kan ik echt niet over straat. Ik gebruik sinds twee dagen een tabletje waarmee ik veel beter slaap. Het zijn geen echte slaaptabletjes maar ze helpen wel! Nou, ik ga onze koffers inpakken, tot volgende week dan maar! (1-10-2008)

Kos2.JPG (46920 bytes)

 boekje lezen

We zijn weer thuis maar wat was het heerlijk zo'n weekje warmte! Ondanks dat het niet zo'n flitsende vakantie was als voorheen (toen we iedere dag op het stand lagen, maar wel 8 keer!!! om en om draaiden!) hebben we nu heel relaxed op terrasjes, op strandstoelen en in restaurantjes gezeten en heel veel boekjes gelezen, grotendeels met kleren aan. Ik heb me een keer laten masseren op het strand en moest daarbij wel uit de kleren want de masseur had een heel assortiment massageolies en die vettigheid wilde ik niet op mijn kleren dacht ik naïef, maar André zei "ja, wat dacht jij dan, dat je je kleren aan kon houden?". Dus na enig twijfelen (geen bikini aan) floepte ik uit mijn broek en shirt. Uiteraard had ik nét op dat moment m'n supercharmante huidkleurige ouwewijven onderbroek aan, maar ach, kon mij het schelen, ik werd gemasseerd en het was pittig maar wel lekker! André zat er naast en keek af en toe of er geen edele delen onder handen werden genomen en hij kon gerust zijn, dat gebeurde niet. Mijn bolletjes en rolletjes werden alle kanten uit gemasseerd en klotsten er gezellig op los. We hebben drie dagen een fiets gehuurd en vier dagen een auto dus hebben kunnen genieten van alles wat Kos te bieden had, maar we hebben vooral erg genoten van elkaar. We zijn nu weer thuis en ook dat is weer erg fijn (10-10-2008)

Kos10.JPG (41396 bytes)

lekker gegeten

 

Kos11.JPG (75172 bytes)

geposeerd onder boom

 

Kos7.JPG (45351 bytes)

héél veel verse jus gedronken

 

Kos6.JPG (40538 bytes)

geitjes gevoerd

 

laten masseren

 

Kos12.JPG (59847 bytes)

beetje gefietst

 

Kos13.JPG (51213 bytes)  

best lief 

 

Kos5.JPG (34956 bytes)

scheel

Kos3.JPG (36029 bytes)

mooi gebouw

 

 

 

Kos4.JPG (44105 bytes)

kijk eens in mijn glazen

 

tnd1.JPG (78220 bytes)

tussen tante Lisa 

en Simone

 

Gisteren heb ik met mijn collega's geluncht bij Du Midi. Ik kreeg een mooie bos bloemen ook omdat deze lunch min of meer mijn afscheid was van het bedrijf waar ik werkte ook al houden we wel contact en hebben we lootjes getrokken voor Sinterklaas. Vandaag was het weer prachtig weer dus perfect voor onze eerste tantes- en nichtjesdag van moeder's kant, en het was hartstikke leuk, ook al schitterde mijn moeder door afwezigheid. Het was echt heel leuk om mijn tantes en nichtjes weer te zien, sommigen na 20 jaar pas weer, maar we kletsten erop los alsof het gisteren nog was. André kwam in de middag en heeft heerlijke sateetjes en hamburgers op de barbecue geroosterd. Er was natuurlijk veel te veel eten en drinken (en ook heerlijke naar vroeger smakende vruchtjes met klapper en glibberdingetjes in siroop, van tante Peggy!) en iedereen deed flink zijn best om het op te maken. Ook Jeffrey kwam want die liet zo'n kans niet voorbijgaan ook al was hij eigenlijk ziek, en aan het eind van de middag kwam ook oom Hein even langs om zijn vrouw Peggy en dochter Claudia op te halen. Het was voor iedereen een succes en dus zeker voor herhaling vatbaar! Er zijn van alle kanten foto's gemaakt zoals je ziet. Het was een geweldige dag! (11-10-2008)

tnd5.JPG (78209 bytes)

verdwaalde 'neef'

tnd3.JPG (66560 bytes)

nichtjes

tnd6.JPG (73649 bytes)

mijn schat

oom Hein en Gladys.JPG (98369 bytes)

oom Hein en nicht Gladys

tnd2.jpg (448218 bytes)

vlnr: Jessica, Claudia, Florence en Linda

zittend: ik, Mildred, Gladys en Simone

 

tante Lisa, Anneke en Peggy.JPG (64208 bytes)

tantes

 

tnd8.JPG (96875 bytes)

tussen Jessica en Gladys

tnd4.JPG (82426 bytes)

allemaal

 

tnd7.JPG (79409 bytes)

het wordt frisser

Pippi is best lief.JPG (30463 bytes)

mijn knuffeldier

Vandaag was de jaarlijkse verwendag vanuit het Inloophuis dus ik heb lekker mijn voetjes laten masseren en had me ook opgegeven voor de lunch. Tussendoor ging ik even gezellig naar mijn ouders maar kwam er huilend vandaan. Ik wil een nieuwe moeder voor Sinterklaas! De lunch heb ik afgezegd en ben doorgereden naar André die me na een uur troosten weer rustig had. Nu ligt Pippi op mijn schoot maar tussendoor mag ik ook met de bal spelen van het kleine monster (15-10-2008)

Nina op 15-8-2008.JPG (24720 bytes)

lief stoer 'pleegkind'

 

 

 

bloemen van Claudia.JPG (45795 bytes)

breng die rozen naar Sandra...

Mijn huilbuien zijn weer over dankzij alle mensen (en dieren) die wél lief voor me zijn. Ik ben gisteren bij Syl de buuv geweest, maar ook even op ziekenbezoek bij Nina, want die heeft na een bezoekje aan de kaakchirurg twee verstandskiezen minder, en ze gaf geen kik die stoere meid! Gisteren was ik nog 'deep down' en gaf mezelf de keus: óf mezelf vergassen, óf mezelf verdrinken óf nieuwe laarzen kopen. Ik heb dus op advies en aandringen van André nieuwe laarzen gekocht. We hebben eerst lekker geluncht bij De Sjees en daarna 'geshopt 'till we dropped'. Dat was al gauw want ik kan niet erg ver lopen, maar de aanvraag voor een invalidenkaart is op de bus en de betaling ook, dus nu is het afwachten op een oproep. Na de shopsessie hebben we Pippi opgehaald en zijn we doorgereden naar Zoetermeer waar we aan tafel konden bij mijn schoonouders die ons verwenden met gebakken aardappeltjes en zo, dus nu ben ik weer heppie de peppie. Ik moet alleen nog op zoek naar extra lange veters want door al dat lunchen en snoepen zijn mijn kuitjes dikker dan mijn  laarzen eigenlijk aankunnen en de veters zijn net íets te kort (halve meter ongeveer) dus ik krijg ze niet makkelijk dicht. Als ik lange veters heb gevonden zet ik hier een foto van een weer opgevrolijkte Sannie mét nieuwe laarzen. En kijk nou eens wat ik vanmiddag vond in de brievenbus! Een bos bloemen. 't Is echt waar! Het zijn oranjeroze rozen en ze zaten keurig verpakt in plastic om en om en met een fleurige hoes er omheen. Op brievenbusformaat; met een lief briefje erbij, geweldig! Een lief kado van Claudia en Peggy, als dank voor de leuke tante en nichtjesdag afgelopen zaterdag. Nu ben ik helemaal weer blij! (17-10-2008)
Ik ben toch nog af en toe huilerig 'om niks', ik voel me gewoon verdrietig en niet omdat ik kanker heb. Voor mezelf vind ik het nog het minst erg, het zijn meer de mensen die van mij houden waar ik verdriet door heb omdat ze zo lief voor me zijn. Trouwens ook door de mensen die niet lief voor me zijn maar dat is er op dit moment maar een. Mijn moeder is morgen jarig maar ze wilde het niet vieren dus ik heb het etentje afgezegd en ook de taart die ik had laten maken laten veranderen, want Jessica is donderdag jarig en zij kan een lekkere verjaardagstaart gelukkig wél waarderen. Waar ik ook tranen van krijg zijn de berichtjes van vrienden en kennissen via e-mail en Hyves en de hartverwarmende kaart van mijn nicht Simone. Ja, ik had vandaag een natte ogen dag, maar misschien zijn het gewoon mijn hormonen die opspelen. Vanmorgen was ik voor het eerst sinds juni weer bij De Schakel en ben ik eindelijk verder gegaan met mijn urn want daar moet een deksel op. Gelukkig was de klei nog niet helemaal uitgedroogd en wordt het wel een leuk setje als het af is. Ik heb inmiddels ook veters gevonden van tweeënhalve meter en nu passen mijn kuitjes wel in mijn stoere laarzen (20-10-2008)
stevige stampertjes.JPG (43331 bytes) Gisteren had ik een EMG onderzoek waarbij met kleine stroomstootjes de zenuwen in mijn polsen en handen werden gemeten. Het zou zomaar kunnen dat ik die jarenlange tintelingen in mijn vingers heb door het carpaal tunnel syndroom en dat het puur toeval is dat ik trommelstokvingers heb die mij (en 3 artsen) op een verkeerd spoor hebben gezet. Volgende week krijg ik nog een MRI en dan op 11 november de uitslag. Gelukkig slaap ik al stukken beter met de pilletjes tegen rusteloze benen (die ik niet heb) maar die dus ook helpen tegen rusteloze handen. Gisteren zijn we bij Esther M. op bezoek geweest en ik hoop dat ze daardoor een beetje opgevrolijkt is. Thuis heb ik gekookt voor André en Syl de buuv want die is net geopereerd aan haar schouder en daarna ben ik met Marit naar de bioscoop geweest (eerst frietjes bij de Mac gegeten). Nu heb ik jeuk op mijn kop dus ik ga maar eens even douchen en flink mijn hoofdhuid masseren (22-10-2008)
zus is jarig.JPG (12017 bytes)

zussie is jarig

Om even voor 8 uur stond er een vertegenwoordiger voor de deur om te kijken of het mogelijk is om een traplift te plaatsen aan de buitentrap. Trappenlopen wordt steeds lastiger dus ik dacht, laat ik maar een paar offertes opvragen. Die man had het binnen 2 minuten gezien, het kan niet. Dus na drie minuten zat ik weer binnen, in tranen, want nu is er nog maar één oplossing, verhuizen, en dat wil ik niet. Er komt binnenkort nog een ander bedrijf langs maar ik kan me niet voorstellen dat zij het wél kunnen. Het heeft namelijk met veiligheidsvoorschriften en breedtematen te maken. Ik weet wel een prachtig appartement te koop maar daar krijgen wij geen hypotheek voor (als je ziek bent lukt dat niet meer). Gisteren was Jessica jarig en wat had Nicolette een mooie taart voor haar gemaakt. En hij was heerlijk. Ze maakt ze trouwens op bestelling dus als je interesse hebt klik je hier. Ondanks dat Jessica haar verjaardag niet echt vierde was het erg gezellig bij mijn jarige zus die niet op de foto wilde dus heb ik haar maar gefilmd (en stiekem gefotografeerd) (24-10-2008)

taart voor zussie.JPG (24838 bytes)

dus is er taart

 

Vanmorgen ben ik gelijk naar de woningbouwvereniging gegaan om me (nog steeds in tranen) in te laten schrijven voor een woonpas én om urgentie aan te vragen. Dan kom je dus in de molen van CIZ, WMO, en AWBZ maar dat kan nog wel bij de andere afkortingen WIA, IVA, DVD en USB (geintje). Aansluitend daarna heb ik Esther begeleid naar het ziekenhuis want de lamme helpt de blinde in duistere tijden. We hebben gelukkig tussentijds ook nog lol gehad ondanks dat we allebei heel moe waren van alle emoties en onzekerheden rondom haar verwijderde nier en onze vooruitzichten. We hebben allebei zekerheid, dat wel, maar we hebben wel eens leukere vooruitzichten gehad. 's Middags stond er een andere opgetrommelde traplift specialist voor de deur die meende dat er wél mogelijkheden zijn dus die stuurt een offerte. We moeten dan nog wel zelf uitzoeken of het veiligheidstechnisch kan. Ik zie dit voorlopig maar als een dooie mus en word er nog niet erg blij van. Morgenochtend om 8 uur gaat André met Robert skiën in Zoetermeer en 's middags gaat hij met Matthijs de stad in. Dan ben ik in de tuin want daar komt Jolande met Leon onze buxusheg uitscheppen dus binnenkort kunnen we (lees: André) fruitbomen planten. Morgenavond gaan we naar het feest van Peter en Desirée ter ere van hun huwelijk vorig jaar september. Ja, beter laat dan nooit maar we zijn wel toe aan een feestje! (24-10-2008)
Ik voel me weer stukken beter ook al crashte mijn laptop bijna door te veel grote bestanden, vooral door de luisterboeken en het programma wat ik daarvoor heb gedownload. Het weer is erg druilerig maar daar laat ik me niet door beïnvloeden. Het is juist perfect weer om de boel eens op te ruimen en laat ik daar nou net geen zin in hebben. Gelukkig is het al bijna half twee en moet ik me nog douchen, insmeren, föhnen, aankleden en daarna flink uitpuffen want voordat ik het weet is het dan tijd om de deur uit te gaan want Johan, Kim's vriend, viert vandaag zijn verjaardag, en dan kan ik eindelijk hun nieuwe huis zien. Wéér een feestje dus, heerlijk! In de afgelopen uren heeft André zijn deel van de rommel al opgeruimd dus dan is het voor mij lekker overzichtelijk wat ik nog moet doen morgen, of overmorgen of vanavond natuurlijk, maar dat moet dan wél voordat Gooische Vrouwen begint (26-10-2008)
Voor iemand die minder vaak stukjes wilde schrijven schrijf ik best vaak. Het geeft mij toch verlichting van wat me zoal dwarszit. Ik heb net de brandweer gebeld en die heeft mij gerustgesteld en verteld dat het waarschijnlijk wél mogelijk is, zo'n traplift, maar omdat er toch nog een bouwvergunning (!) voor moet worden aangevraagd, komt die veiligheidscheck vanzelf. En ik heb dan eindelijk een afspraak met een psycholoog en ik ben er gewoon blij mee dat ik vrijdag kan en dat zul je niet vaak mensen horen zeggen dat ze blij zijn dat ze naar een psycholoog moeten. Ik was vanmiddag in de tuin, in de zon en in goed gezelschap, dus bij Ineke en Astrid en later ook Tineke heb ik 'mijn ei' op tafel gelegd. Mét een paar zakdoekjes ernaast want vooral voor Astrid was het schrikken om te horen wat er allemaal door mijn hoofd spookt. Verder gaat het goed met me (27-10-2008)

jas.jpg (82936 bytes)

in mijn nieuwe jas

 

We hadden een drukke Annie en Sanniedag maar die begon voor mij pas tegen 12 uur want ik had een luie ochtend en lag met mijn laptop in bed te zoeken waar ik een jas kon kopen die ik gezien had in de Viva. Ik had via de importeur een lijst opgevraagd en bij de vijfde winkel die ik belde, Mint in Nijmegen, hadden ze hem nog. Gelukkig heb ik daar een lieve nicht wonen die daar wel even voor mij die jas ging kopen. Eind van de middag kreeg ik een MRI scan en daar had ik me niet goed op voorbereid, als dat al kan. Ik wist dat het apparaat 25 minuten een hoop herrie zou maken maar ik ging uit van een gelijkmatig centrifugegeluid of zo, maar ik lag daar in die koker met koptelefoon op (Sky Radio) en werd getrakteerd op keiharde toeters en boorhamergeluiden maar de mitrailleurgeluiden vond ik het ergst. Ik begon halverwege te huilen en dat hield niet op. Ik dacht maar aan oorlog (?) en waarom ik daar eigenlijk lag terwijl ik weet dat ik toch doodga. En van de liedjes die ik hoorde werd ik ook niet vrolijk (een ervan zou het leuk doen tijdens mijn uitvaart) dus toen ik eruit werd gehaald leek er een heel drama voltrokken want ik begon hard te huilen met van die lange uithalen. Twee MRI-assistenten hebben me gerustgesteld (en ik hun want het was niet eng en deed geen pijn) en een derde kwam een glaasje water brengen. Eigenlijk was er niets aan de hand maar toch lig ik nu in bed bij te komen en blij te zijn met mijn nieuwe jas die Simone morgen op de post doet. En Syl de buuv heeft heerlijk voor ons gekookt ondanks haar pas geopereerde schouder! (28-10-2008)

 

 

We gaan morgen naar Barcelona en daar hebben we heel veel zin in. Vorig jaar waren we er in november en toen was het prachtig weer. Nu zijn de weersvooruitzichten zo'n beetje als hier maar dat mag de pret niet drukken. We gaan met Esther (die is jarig vandaag dus krijgt ze kadootjes!) en Matthijs maar we zullen hun ook wel lekker hun gang laten gaan want ik wil niet de boel ophouden en zij hebben Barcelona nog niet echt goed bekeken en wij al wel een aantal keer. Vanmorgen ben ik met (andere) Esther M. naar de Boogaard gegaan, want van een beetje geshop knapt een mens weer op. Van een lekkere lunch trouwens ook! Daarna ben ik nog even met André naar de tuin gegaan voor een laatste check en nu moet ik mijn koffertje inpakken want morgen heb ik een hele volle agenda. O nee, eerst nog de pompoensoep afmaken, en aardappelen koken, en we eten er sla bij uit de tuin. En mijn jas is binnen! Hij is heel vrolijk; nu mijn hoofd nog! We zijn weer terug op 4 november dus hasta la vista amigos! O ja, mocht iemand een taart nodig hebben, Nicolette maakt ze op bestelling zoals jij het wil. En alles kan volgens mij, en het is niet duur! (30-10-2008)
taart1.JPG (31282 bytes)

taart3.jpg (33728 bytes)

Nicolette bakt taarten.JPG (25868 bytes) taart bestellen? taart2.jpg (48241 bytes) naar november

 

reageren?

 

naar boven