Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker            Augustus 2008             terug naar Juli

 

 

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum   Mijn Boek   Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaïekbankje

terug

29 juli 2008.JPG (45601 bytes)

 

Het is tijd voor verandering. Ik ga vanaf nu niet meer iedere dag deze website bijwerken want het lijkt me nogal eentonig om te lezen wie er allemaal langskomen in de tuin, wat we allemaal eten (vooral ik) en wat Pippi allemaal uitspookt. En mijn mozaïekbankje is binnenkort ook klaar! En als ik nog 'heel lang' blijf leven dan wordt dit zo'n saai en langdradig verhaal, geen bestseller in ieder geval. Ik ga vanaf nu 2 à 3 keer per week een stukje schrijven, mét foto's, dat beloof ik, en de rest van de tijd ga ik relaxen. Lijkt me ook heerlijk! (1-8-2008)

01082008_1.JPG (59749 bytes)

weer een stuk gedaan

Ik begin overmorgen wel met minder stukjes schrijven want ik heb zulke leuke foto's gemaakt vandaag; die zet ik er tóch maar even op. Toen ik vanmorgen in de tuin kwam was mijn tentje weer ingestort. Buurman Karel kwam helpen en even later stond André de boel weer te stutten. Vandaag is Jessica langs geweest en ze heeft Pippi uitgelaten, bordjes aan stukken geslagen en de scherfjes geschuurd. Nu is ze lekker een paar dagen naar een camping, even vakantie vieren, en gelijk heeft ze. Mijn meloentje groeit niet meer en wordt geel dus die kan in de groencontainer, helaas. André's druiven doen het wél hartstikke goed dus over een maand hebben we vele liters druivensap. En verder ben ik zaadjes aan het verzamelen uit de tuin. Tja, ik heb er gewoon nóg een hobby bij (1-8-2008)

tentje is weer gestut.JPG (40400 bytes)

tentje is gestut

lekkere druiven.JPG (86128 bytes)

André en zijn druiven

zaadjes.JPG (56366 bytes)

mijn zaadjes

pauze.JPG (73043 bytes)

pauze

De dag begon om zes uur. Ik kon niet meer slapen omdat ik maar lag te denken aan oliebollen. Ik had er nog tien gevonden in de vriezer en ik kreeg erg veel zin in een oliebollenontbijt. Na het uitbuiken (ik) waren we vroeg in de tuin waar ik verder ging met mijn bankje. André heeft daar serviesgoed geknipt en geschuurd dus ik kon weer een leuk stukje plakken, ook toen het ging regenen en het kil werd. 's Middags ben ik naar de verjaardag van schoonzus Wil gegaan (André bleef thuis aan het werk), maar om een uur of vier uur besefte ik dat het, op de kop af, precies een jaar geleden is dat wij de diagnose kregen ("het is niet goed mensen", zei de dokter toen hoofdschuddend...) en toen wilde ik dus weg van die verjaardag. In de auto heb ik een lekker muziekje opgezet (house), en ben naar de stad gereden om wat leuks voor mezelf te kopen. In een half uur kun je veel kopen maar als het mij weer opvrolijkt dan mag dat best een keer (3-8-2008)

regen in mijn tentje.JPG (280448 bytes)

regen in mijn tentje

 

Zondag kon ik niet goed slapen dus ik was al om half vier boven om te lezen en te internetten maar ook de afgelopen nacht was niet fijn. Ik kreeg een hele rare kramp in mijn onderbeen. Het leek op plotselinge kuitkramp maar het voelde alsof het in een ader zat van mijn enkel tot halverwege de zijkant van mijn scheen. Gelukkig trok het na 5 minuten weg want het was geen fijne pijn. Vanmorgen zat ik om 7 uur op de fiets met Pippi in de fietstas. André ging hardlopen en wij gingen mee; dat was erg leuk! Pippi rende de longetjes uit haar lijf. Mijn bankje is nu echt bijna klaar (de voorkant dan hè?) en daarna neem ik twee weken 'vakantie'. Mijn mozaïekspullen gaan we opbergen in een Billy die we vandaag gaan kopen bij Ikea. Daarna ga ik gewoon af en toe een stukje mozaïeken, afhankelijk van het weer en of ik er zin in heb. Gisteravond was ik met Esther M. naar de bios, Wall-E. Een hele leuke film maar ik viel in slaap wat niet zo raar is na al die gebroken nachten. Ik ga afbouwen en stoppen met Prednison want het heeft me niet geholpen om lekker te slapen. Afgelopen week heb ik de vriendschap met 2 'vriendinnen' opgezegd. Ik ga mijn kostbare tijd en energie niet meer verspillen door te malen over waarom ze zo weinig betrokken zijn, want als je ze nodig hebt (en ik heb het een paar keer gevraagd) dan kun je blijkbaar gewoon dood vallen. Nou, dat dumpen luchtte me lekker op (7-8-2008)

Chantal.JPG (39459 bytes)

Chantal heeft geholpen

Ondanks de regen heb ik gisteren de laatste mozaïekstukjes aangebracht. Chantal was daarbij en heeft me geholpen met de laatste loodjes waardoor die minder zwaar waren. Èn ze bracht een grote pot engelse drop mee! Èn een meloentje omdat de mijne het niet deed. Erg lief en lekker! Na een heerlijke nacht vol slaap zijn we vanmorgen, samen met Hans en Yvonne, begonnen met het opruimen van alle mozaïekspullen. Alles moest naar de schuur (het paste écht niet in de Billy), die ook nog eerst bezemschoon werd gemaakt. We hebben nu ook een nieuwe regenton met een bordeauxrode binnenkant die nog helemaal ruikt naar rode wijn. Terwijl ik broodjes stond te smeren voor de lunch gingen André en Hans mijn mozaïekbankje invoegen. Opeens stond de tuin vol met vrouwen (ook uit Alkmaar!) die mij mee wilden nemen voor een verrassingsuitje. Nou, dat wilde ik wel (na eerst even een broodje in mijn mik te hebben gestopt). We gingen naar Rijswijk waar nóg meer vrouwen stonden te wachten voor de deur van Casa Pastèl. We gingen met zijn negentienen thee drinken, taart eten en daarna een taart decoreren. Het was hartstikke leuk en ik kreeg nog een mooi kado ook! Terug in de tuin was het gras gemaaid en het bankje ingevoegd en opgepoetst en tjeemig, wat is hij mooi geworden! Ik werd er gewoon een beetje stil van (9-8-2008)

Hans aan het werk.JPG (72410 bytes)

Hans aan het werk

Yvonne aan het werk.JPG (57010 bytes)     

    Yvonne ook   

 

nieuwe regenton.JPG (61787 bytes)

nieuwe regenton

 

bankje wordt gevoegd.JPG (87217 bytes)

bankje wordt gevoegd

 

verrassing.JPG (75197 bytes) 

verrassing! ik moest mee

kadootje.JPG (24068 bytes)  

en kreeg een kadootje!!!

verrassingsuitje.JPG (127569 bytes)

groepsfoto 

 

mijn taartje.JPG (27512 bytes)

mijn taartje

Na een paar drukke dagen vol met kleine klusjes ben ik best wel moe, maar voldaan. Morgen heb ik nóg een drukke dag en daarna, vrijdag dus, gaan we trouwen, en daar heb ik veel zin in, zeker nu de weersverwachting een beetje positiever is. Als het weer inderdaad droog en zonnig is, dan kan onze dag niet meer stuk. Mijn jurk past me nog dus dat scheelt me weer een shopsessie, waar ik trouwens niet eens meer tijd voor heb. Wat bijwerkingen betreft heb ik alleen maar 'last' van die rare kronkels in mijn haar, want krullen kan ik het niet noemen, en van mijn rommelige wimpers. Mijn huid ziet er best wel weer gaaf uit, in ieder geval op de plekken die zichtbaar zijn en ik heb geen jeuk meer. Héél af en toe heb ik nog last van diarree maar laat ik hopen dat het níet komende vrijdag zo is. Vanavond gaan we voor het laatste checkgesprek naar Nicolette, onze weddingplanner/ bruidstaartenbakker/ verrassingsuitjes-organisator die ook wel heel moe zal zijn van het alles regelen. Ik hoop op nog twee nachten met minstens 6 uur slaap, dan kunnen we ertegenaan vrijdag. Jessica komt net binnen met een door haarzelf en Richard gemaakte mozaïektaart. Kim is erbij en heeft thee gezet en de taart aangesneden, en hij is niet alleen mooi en leuk, maar hij smaakt ook nog heerlijk! (13-8-2008)

Vrijdag 15 augustus, onze trouwdag, was geweldig!!! De zon stond aan een helderblauwe lucht te schitteren en te schijnen en daardoor glommen de pailletjes op mijn trouwjurk in alle kleuren van de regenboog. André en ik liepen de hele dag te glimmen van geluk. Hieronder zie je een impressie van die dag, de officiële fotoserie staat hier (17-8-2008)

buuvjes hangen ballonnen op.JPG (71605 bytes) wij gaan trouwen.JPG (56036 bytes) overhemd strijken voor mijn schatje.JPG (39311 bytes) Pippi moest in bad.JPG (50249 bytes)
mijn favoriete sokken.JPG (47792 bytes) daar komt hij dan.JPG (52942 bytes) ik word opgehaald.JPG (68518 bytes) daar gaan we dan.JPG (56426 bytes)
daar zijn we dan.JPG (88191 bytes) bijna getrouwd.JPG (69512 bytes) op ons bankje.JPG (88877 bytes) onze trouwtaart.JPG (67741 bytes)

Morgen zijn we een week getrouwd en het voelt nog steeds geweldig! Ik denk dat ik niet gelukkiger kan zijn dan vorige week, op onze trouwdag, maar ik loop nog steeds te glimmen van geluk. André iets minder omdat hij wilde dat het nog steeds onze trouwdag was; hij kon er geen genoeg van krijgen en viel dus een beetje in een gat na alle drukte rondom de voorbereidingen en ons feest. We zijn veel uit eten geweest de afgelopen week en we hebben ook veel van elkaar genoten. De komende dagen wordt het ook nog eens beter weer en daar worden we altijd nóg vrolijker van! Zucht, ik voel me echt een gelukkig mens (21-8-2008)

We zitten allebei nog op onze roze wolk ook al valt het weer een beetje tegen. Op de foto zie je André die de gehuurde steigerdelen en de bakfiets ging terugbrengen in de stromende regen. En hij blijft lachen ondanks de regen, of het kwam omdat ik de foto maakte (lekker droog vanuit de auto). We krijgen regelmatig leuke reacties op onze trouwfoto's, maar die zijn dan ook erg leuk, en met liefde gemaakt door vriend Gerrit. Ik heb jammer genoeg sinds twee weken weer een beetje jeukogen en sinds gisteren ook weer jeuk op mijn rug. Ik hoop maar dat het bij een beetje jeuk blijft. En ik heb nog regelmatig last van diarree maar gelukkig ben ik altijd in de buurt van een toilet (en ik ruik naar roosjes zegt André altijd, dus het is niet echt erg). Morgen moet ik naar de tandarts voor een gaatje en daar zit ik echt tegenaan te hikken. Het liefst bel ik de afspraak af want waarom zou ik nog gaan (...), maar aan de andere kant, wie weet leef ik nog wel een aantal jaren en dat wil ik dan wel met een gaaf gebitje. Ik ga morgen dus gewoon liggen op die stoel en vraag een verdoving, want ik blijf natuurlijk een watje (24-8-2008)

Ik ben erg relaxed de laatste week, op dat half uurtje non-stop-trillen-bij-de-tandarts na. We zijn een beetje aan het eten en drinken hier (in Delft) en daar (Dordrecht), en soms gaan we winkelen. Niet teveel want dan schiet André in de stress, maar gedoseerd af en toe een winkel of showroom in, dat trekt hij wel. Soms kijk ik tv, maar ik heb ook al mijn naaistapeltje weggewerkt, dus deze vrije tijd bevalt me wel. We hebben ook besloten om 8 fruitbomen te kopen, want we willen appels, peren en kersen uit eigen tuin, dus we gaan ruimen binnenkort. Wie 8 meter buxushaag wil, mag het komen halen, wel zelf uitscheppen natuurlijk (27-8-2008)

Op uitnodiging van Sandra B. (zij is nog steeds erg blij met 'mijn baan') hebben we vanavond heerlijk gegeten bij De Kleine Griek, maar twee uur later moest ik weer rennen naar het toilet, iets wat de laatste weken bijna weer dagelijks gebeurt. Ook mijn ogen voelen niet goed aan; weer jeuk aan mijn oogleden en een zwaar, beetje drukkend gevoel op mijn oogbollen. En ik heb af en toe weer een dode arm in de nacht, tot aan mijn schouder toe, met vingertoppen die dan zo erg tintelen dat ik ze niet eens aan kan raken, zo gevoelig zijn ze dan. De longarts zegt dat er niets aan te doen is, maar binnenkort wordt er wel een scan gemaakt 'om te kijken naar mijn longtoppen'. Geen idee wat hij daarmee bedoelt, maar als er niets gevonden wordt dan ga ik toch verder informeren want ik word wel heel vaak wakker door die rotvingers (30-8-2008)

reageren?

bankje ongevoegd.JPG (91453 bytes)    

voorkant is klaar!

liefde.JPG (52290 bytes)

wij trouwen op

15 augustus!

 

 

mozaiektaart.JPG (60047 bytes)

trotse zus met mozaïektaart

 

trouwpoppetjes.JPG (19659 bytes)

trouwboekje.JPG (56637 bytes)
Andre op bakfiets.JPG (58129 bytes)

de leukste foto.JPG (113440 bytes)

de leukste trouwfoto

naar september