Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker            Mei 2008             terug naar April

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum   Mijn Boek   Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaďekbankje

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

over de finish!

Vandaag heeft André meegedaan aan de Golden Ten, 10 km hardlopen door Delft en De Delftse Hout, en ik ben zó trots op hem! Op de foto zie je hem als hij de finish nadert. En hij kon nog lachen ook! Robert en Rémond liepen ook mee en hun aanhang en ik zaten lekker droog in de kroeg aan de kaaskroketjes te wachten tot ze binnen zouden komen. Robert liep hem in 47.50 min en André in 51.10 min. Rémond liep voor de eerste keer mee in een knappe tijd van 1.03.39 min, maar hij is dan ook met pensioen. Vanavond gaan we lekker eten bij Astrid en Nedim in Zoetermeer en Pippi mag naar Nina, dan hebben wij echt een relaxte avond (1-5-2008)

 

Vanmorgen heb ik met Hermine gehightea'd (dit woord bestaat vast nog niet) en het was weer eens erg lekker. Daarna mijn nieuwe regenlaarzen opgehaald in Voorburg, deze keer zijn het Delftsblauwe. Toen appeltaart gegeten bij Nina want zij is vandaag 18 jaar geworden! Vanmiddag was ik met André naar de tuin waar ik verder ben gegaan met mijn bankje. André heeft de kas (serre)deur geschilderd. Ik heb geen hoedje opgehad en hoop zo langzamerhand een beetje kleur te krijgen want de weersverwachtingen zijn erg goed. We hebben laat gegeten, pasta met gehakt en salade dus het is alweer bijna bedtijd (2-5-2008)

 

Tjongejonge wat een heerlijke dag! We waren vroeg op en gingen boodschappen doen voor de tuin want de koelkast gaat weer aan. We hadden zoveel gekocht dat we Hans en Yvonne hebben gevraagd om te komen barbecuen en dat wilden ze graag. We hebben dus heerlijk in de namiddagzon gegeten en lekker genoten van de flikflooiende kikkers en de flierefluitende vogeltjes om ons heen. Anita kwam vanmiddag even langs om een paar varens te scheppen dus die kan thuis ook aan de slag. Ik heb nog even aan mijn bankje gemetseld en ondertussen heerlijk genoten van de zon (zonder hoedje!) dus graag morgen weer zo'n dag! (3--5-2008)

 

Dit was inderdaad weer een heerlijk zonnige dag met goed gezelschap, want eerst kwam Riek langs en later kwamen Jessica, Jeffrey en last but not least, Syl de buuv. Tussentijds hebben we de mountainbike verkocht aan twee jongens uit Wateringen en kwam Henk zijn zus ook even buurten met een vriendin, hartstikke gezellig allemaal. Zoals je op de foto's ziet kon je vandaag bij ons ook op het gras liggen. Het gaat goed zonder hoedje in de zon en ik heb maar af en toe last van krampies. Ik blijf wel jeuk houden, vooral op mijn hoofd en rug maar daar is goed mee te leven (4-5-2008)

 

Van dit weer wordt iedereen toch vrolijk? Ook al ben ik vanmorgen voor niks naar De Schakel gefietst (gesloten), van dit weer word ik nou gelukkig. Louisa kwam vanmiddag lunchen en later in de middag kwamen Walter en André ook en toen hebben we gelijk maar gebarbecued. Tussentijds zijn Rémond en Ineke ook langs geweest en hebben voor mij een parasol opgezet. Was een makkie voor ze, kijk maar. De kikkers hebben ontdekt dat het heerlijk luieren is op het blad van de waterlelie, en Pippi heeft een stalker zoals je kunt zien als je de foto vergroot (5-5-2008)

 

                                 

                  Ien en Ré zetten samen een parasol op zodat ik lekker in de schaduw kan schommelen             Walter en Louisa

 

Ik dacht dat ik door de Tarceva misschien wel van mijn hooikoorts af zou zijn, maar helaas heb ik toch jeukogen en niesbuien dus heb ik vanmorgen maar oogdruppels gehaald. Vandaag had ik weer fut om verder te gaan met het bankje en gelukkig wilde André me wel helpen met afsmeren. Gerrit kwam gezellig langs met Hannah en we hebben met zijn drieën lekkere broodjes met salade gegeten. Aan het eind van de dag kwam Sandra B. weer eens langs en daarna moesten we nog een piepjong mereltje ophalen. De foeyonghai die we vervolgens hebben gehaald smaakte heerlijk en nu zijn we moe maar voldaan (6-5-2008)

 

Vanmorgen ben ik met Yolande gaan bloemschikken in Het Inloophuis en het bloemstukje heb ik gelijk bij mijn moeder gebracht, het is tenslotte bijna moederdag. Mijn vader is de laatste tijd een beetje aan het kwakkelen maar Jeffrey en Jessica hebben afgelopen weekend goed voor hem gezorgd en deze week blijft Jessica hem helpen. En ik maar relaxen in de tuin! Vanmiddag kwam Hermine ook lekker chillen onder de parasol en vanavond was Robert de gelukkige die direct na zijn werk kon aanschuiven aan een overheerlijke visbarbecue met chocoladetaart toe. Volgens mij zijn we komend weekend klaar met het afsmeren van het mozaďekbankje dus kan ik volgende week beginnen met mozaďeken. Daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken dus hierbij een oproepje voor vrijwilligers om mij een paar uurtjes te helpen de komende weken op woensdag of vrijdag. Niet allemaal tegelijk a.u.b.... (7-5-2008)

 

Vanmorgen gingen we eens niet naar de tuin maar lekker op een terrasje zitten in de stad. Om 12 uur moest ik weer een nieuwe röntgenfoto laten maken en de uitslag kreeg ik tien minuten later bij de longarts en eigenlijk is die hetzelfde als de laatste 9 maanden: een nauwelijks zichtbare langzame groei van kankercellen. Hij gaf me wel een beetje op mijn donder dat ik tóch in de zon ga af en toe want Tarceva (het medicijn wat ik slik om de groei van kankercellen te remmen) geeft heftige huidproblemen (dat had ik natuurlijk allang gemerkt) dus daarom moet ik de zon vermijden 'want je wilt toch niet dat je huid eraf valt'. Nee, dat wil ik zeker niet, dus ik ga vanaf morgen weer braaf met een hoedje op lopen in de zon. Eind van de middag kregen we Ad Patat en Liset Kroket op visite. Ze brachten een mooie dieproze hortensia mee dus die hebben we later een mooi plekje kunnen geven. We hebben weer eens thuis gegeten want André moet nog wat werken en ik ga nu op de bank hangen met een beker thee; de taken zijn nog steeds goed verdeeld (8-5-2008)

 

Na een aantal nachten op de plee (dus slecht slapen) ben ik best wel sneller moe overdag. Gelukkig krijg ik door de zon en onze tuin wel weer veel energie en kon ik daar een lekkere lunch maken voor Barbara die gezellig langs kwam om bij te kletsen. 's Middags kwam Nicolette met Ingootje maar hij wilde na een half uurtje toch liever naar de speeltuin. Om vier uur moest ik een jong mereltje ophalen die was aangevallen door een kat (komt niet meer goed) en gelijk daarna heb ik André opgehaald en Pippi naar Marian (moeder van Nina) gebracht dus de laatste drie uurtjes in de tuin waren heerlijk rustig. Ik heb de tuin gesproeid en toen buurvrouw Marga mij zag klooien gaf ze me een complete sproeikop die ze nog hadden liggen. Ik werd er erg blij van en ons grasveldje ook (9-5-2008)

 

Ik word een beetje lui van de zon en lig vrijwel de hele dag te niksen in de tuin. Pas rond een uur of zes kom ik tot leven en trek ik hier een daar wat onkruid uit de grond. We hebben weer heerlijk gebarbecued, deze keer met Nina, en de biologische satéetjes waren heerlijk. We zetten Pip nu vaker aan de lijn want ze is soms niet te houden met al die bronstige kikkers in de tuin; ze blijft ze maar de vijver injagen. Morgen wil ik heel vroeg naar de tuin want dan kunnen we er niet zo lang blijven in verband met moederdag. Nu ga ik lekker slapen want mijn ogen prikken erg van de hooikoorts (10-5-2008)

 

Het is vandaag Moederdag dus om half negen waren we in de tuin om zolang mogelijk te genieten. Jessica, Kim en Johan kwamen met Kay en Noa wat voor Pippi leuk bedoeld was. Zo'n invasie in haar territorium werd niet helemaal op prijs gesteld maar ze went er wel aan dat we af en toe ook hondenbezoek krijgen. ze was in ieder geval wel een uurtje de kikkers vergeten. 's Middags kwam Esther M. even langs voordat ze weer naar Halfweg ging (jaja, dat is een plaats in NH). Ze had verse frambozen bij zich waar ze André erg blij mee maakte. Mijn moeder was erg blij met de viooltjes die we bij ons hadden en nu gaan we naar mijn schoonmoeder; zij krijgt een bugaway (een watte?). Ik hoop dat ze hem niet vaak nodig heeft (11-5-2008)

 

Vandaag in de tuin (waar anders?) was het heel erg zonnig en relaxed, we waren zomaar met zijn tweeën en Pippi lijkt rustiger te worden. We hebben nu kikkers in 3 maten en ze zijn zo schattig als ze met hun beentjes wijd in het water drijven. Ik ga nu met mijn beentjes (nou ja ik bedoel eigenlijk stevige stampers) op de bank en doe helemaal niks meer want ik ben best wel moe (12-5-2008)

 

Vanmorgen heb ik een aantal gebakken keramiekjes opgehaald bij de Schakel maar er was verder geen kip dus ik ben niet gebleven. Ik kreeg een helder moment en ben doorgereden naar het Startpunt Wonen, Zorg, en Welzijn om me alvast te oriënteren voor als het nodig wordt. Met een berg formulieren ging ik daar de deur weer uit en toen vond ik het tijd voor de tuin. Daar was het weer heerlijk. Tussendoor heb ik nog even wat gedronken en bijgekletst met Karl bij Du Midi en daarna ging ik naar Intratuin voor een paar plantjes en 3 zakken tuinaarde. In de tussentijd was Pip bij Ineke en Rémond waar ze zich erg timide gedroeg tegenover hun twee stoere katten. Zo tegen etenstijd kwam buurman Ruud aangefietst met 3 babyvogeltjes in zijn petje (echt waar). André en Ruud hebben de beestjes (onduidelijke soort) naar de opvang gebracht en daarna konden de mannen gelijk aan tafel. Het was wel een bijeen geraapte maaltijd maar ondanks dat erg lekker (13-5-2008)

 

Ik had gisteravond geen fut meer om nog een stukje te schrijven. We waren laat uit de tuin en gelijk door voor een ijsje toen we dachten 'laten we eens gek doen, we kleden ons om en gaan op een terrasje zitten in de stad' en dat hebben we gedaan: wel een heel half uur, maar toch! Ik moest gistermiddag de arboarts weer bellen en daar zag ik best tegenop omdat die man nogal eens rare dingen kan zeggen (hij is een beetje tactloos) maar deze keer verliep het gesprek vrij normaal en over 6 weken belt hij mij. Straks komt onze hulp schoonmaken dus ik moet mijn bed uit om het kleine kamertje een beetje op te ruimen want daar is het een zooitje maar vanmiddag gaan we weer lekker naar de tuin, als het dan niet regent (15-5-2008)

 

Gisteren kwam Cees (oud-collega) langs met een jerrycan vol met maerl om de vijver op te peppen. Het zag eruit als melk maar we hebben er alle vertrouwen in dat het werkt. Hans en Yvonne kwamen met stroopwafels dus die kregen koffie en thee en Henk kwam zomaar even aanwaaien. Na een flinke regenbui zijn we maar naar huis gegaan. Ik ben nog met Nina uitgerukt voor een gewond roodborstje (lag op een fietspad) maar die had nét zijn oogjes voorgoed dichtgedaan. Gisteravond zijn we naar Rooijackers, Kamps en Kamps geweest, 3 maffe cabaretiers die op grappige wijze iets onsamenhangends tot één ludiek geheel wisten te brengen. Vanmorgen regende het hard en kwam Nicolette op de thee met tompouce en vanmiddag was het perfect tuinweer dus daar was ik te vinden. Vanavond gaan we tapas eten met Juan en Meike en kleine Pippi mag weer spelen bij Marian (16-5-2008)

 

André is 'op vakantie' naar Eindhoven met een paar vrienden om daar te stappen. Ze slapen bij Esther en Matthijs en morgen zijn ze weer terug. Ik ben even bij Liek langs gegaan om bij te kletsen en daarna naar Marit in Ypenburg. Ondanks de regen zijn Marit en ik op slakkenjacht gegaan in de tuin om ze ergens anders weer uit te zetten. Met een magere oogst van 1 slak en 1 rups dropen we af. Vanavond ga ik uit eten met Jessica, Kim en Sandra B. en daarna bij mij scrabbelen. Dat is lang geleden dus daar heb ik wel zin in (17-5-2008)

 

Ik was om half tien in de tuin met Pippi want het was perfect metselweer. Ik heb een deel van het bankje afgesmeerd en wat onkruid verwijderd. André kwam al om twee uur aangelopen bij de tuin dus toen waren we weer herenigd en blij. Na een tijdje had ik niet genoeg fut meer om nog wat te doen en toen we thuiskwamen kroop ik gelijk moe in bed. Ik kreeg na een uurtje een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en nu voel ik me wel weer goed. Ik heb de laatste tijd wel weer last van krampies dus ik zit nogal eens op de pot (18-5-2008)

 

Vanmorgen zag ik nog 2 tompouces én een hele appeltaart in de koelkast liggen dus daar heb ik even iets aan gedaan voordat het bederft. Daarna ben ik André een stukje appeltaart gaan brengen voordat ik naar de tuin ging. Daar heb ik een beetje aangerommeld tot Ingrid K. kwam en we samen aan de appeltaart (jaja, wéér een stukje taart) konden. Vervolgens hebben Ingrid en ik de etalage aan de Bieslandsekade ververst dus die ziet er weer leuk uit, al zeg ik het zelf. André en ik hebben samen een patatje met groentekroketje gehaald en dat heel romantisch op een zonnig plekje, in de auto opgegeten. Toen nog even bij baby Ziggy gekeken, thee gedronken en bijgekletst met Peter en Desirée. Thuis ook nog een berg foto's uitgezocht en gesorteerd en nu ga ik lekker moe maar voldaan mijn bed in (19-5-2008)

 

Ik krijg weer behoorlijk last van een droge huid en jeuk hier en daar. Volgens mij komt dat door de medicijnen die ik gebruik tegen de huiduitslag (ja, heel vreemd), dus daar moet ik maar eens achteraan want zo blijf ik aan de gang. Het was weer een ouderwetse Annie en Sanniedag dus we waren veel samen in de tuin. Ondanks dat hebben we vandaag niets gedaan aan het bankje, helaas, maar de tijd vliegt als we in ons paradijs zijn. Voordat we het wisten was het etenstijd en zaten we aan de gado gado bij mijn ouders. We zijn 's middags nog wel samen op pad geweest om watervlooien te vangen voor de vijver, we konden na afloop een hele emmer vol vlooien in de vijver gooien. Als het goed is gaan die de overmatige alggroei te lijf (20-5-2008)

 

Ik had gisteravond geen fut meer om mijn website bij te werken. Er was bij het Inloophuis een verwenavond voor jongeren, die duurde best lang. Ik mocht ook komen omdat er niet genoeg jongeren zijn met kanker die op komen dagen én door mijn jeugdige uitstraling (...). Mijn handen en voeten zijn bijgewerkt en gemasseerd maar eerlijk gezegd vind ik het lekkerder als André dat doet. Gistermiddag had ik gezorgd voor een uitgebreide lunch in de tuin voor Ineke, Tineke en Yolande en dat was best gezellig ondanks dat ik een beetje futloos was. Vandaag is het alleen Sanniedag want Annie heeft het druk. Esther M. komt me gezelschap houden en misschien wel een beetje helpen want vandaag wil ik verder smeren aan mijn bankje. Ik begin een beetje achter te lopen op schema (22-5-2008)

 

Ik heb eerst rustig aan gewinkeld, toen geluncht bij mijn collega's en daarna met André lekker geluierd in de tuin. Ank (moeder van Nicolette) kwam langs met kleinzoon Ingo en later in de middag ook collega Gert met dochter Iris. Ank bracht een meloenplant mee voor in de kas en van Gert kreeg ik een mooie kleurige hangplant. Visite is altijd gezellig dus van tuinieren kwam niet veel, en van bankje afmaken al helemaal niet. Voordat we het wisten was het alweer etenstijd en konden we Pippi bij Nina brengen en zelf aan de mihoen bij mijn ouders. Daar zijn we maar heel kort geweest want ik heb al de hele dag traanogen en een snotneus van de hooikoorts, dus ik lig nu in bed met dikke ogen (23-5-2008)

 

We zijn op de fiets naar de stad gegaan en tussendoor ook naar de tuin, zonder Pippi, dus dat was lekker rustig. We hebben met Esther, Matthijs, Peter, Desirée en Ziggy geluncht op de Beestenmarkt. In de middag kwamen Es en Thijs lekker luieren in de tuin. Eind van de middag heb ik een dutje gedaan terwijl Pippi lekker rondscharrelde en André weer watervlooien ging scheppen bij de begraafplaats, maar onze vijver blijft heel erg troebel. Ik had graag in de tuin willen blijven maar door het geborrel in mijn buik zijn we maar naar huis gegaan. Ik had ook veel last van hooikoorts vandaag en dat is erg vermoeiend dus ik lig weer in bed met de laptop. André heeft heerlijk gekookt en hij heeft me ook nog een lekker ijsje beloofd om mijn keel te smeren; er wordt weer erg goed voor me gezorgd! (24-5-2008)

 

Op deze regenachtige zondag ben ik met Liek naar de Boogaard gegaan om ouderwets te shoppen. We hebben een lekker aardbeientaartje gegeten en een verse kiwijus genomen voordat we huiswaarts gingen met onze buit. André ging hardlopen met Robert en ik heb een lekkere Hollandse pot voor ze bereid die erin ging als koek. Nu gaan we maar eens beginnen met de voorbereidingen van onze bruiloft (25-5-2008)

 

Ik moest vanmorgen vroeg naar de tandarts (1 gaatje, blůůhhhh. Boren heb ik uitgesteld tot eind augustus, en zal ik tegen die tijd vast nog wel een keertje uitstellen...). Daarna ben ik weer eens gaan kleien bij De Schakel. Eind van de middag had ik afgesproken met Jeannet, een vroegere collega, die me helpt om alle info over ziekteperioden en WIA-uitkering te stroomlijnen en mij te adviseren wat te doen, want het blijft een ingewikkelde toestand. Weer thuis hebben André en ik samen pizza gegeten en nu gaan we dan heerlijk relaxen. De hooikoorts is gelukkig bijna over, dus ik heb geen jeukogen en snotneus meer. Ik heb nog wel een beetje uitslag in mijn arm- en knieholten maar ook dat jeukt al stukken minder. En ik heb bijna geen haarpijn en jeuk meer op mijn hoofd sinds ik mentholshampoo gebruik. Lekker hoor, het leven lijkt bijna weer normaal (26-5-2008)

 

Hans, mijn schoonvader, kwam al vroeg op de koffie en bracht een lekkere aardbeientaart mee en een hele berg broodjes, met de groeten van mijn schoonmoeder! Het leek even een zonnige dag te worden maar vanmiddag stond ik in de motregen te tuinieren terwijl André iets ingewikkelds aan het doen was met de druiven; maar hij stond wel droog. Jessica kwam nog even langs gewipt maar zij moest terug naar huis in haar regenpak. We gaan nu rijst eten, met bruine bonen en tahoe, want meer hebben we niet in huis. André staat nu te koekebakken en maakt er een heel bijzonder prutje van, dus ik ben benieuwd naar wat er straks op mijn bord ligt (27-5-2008)

 

Ik heb te vroeg gejuicht want de hooikoortsklachten waren weer heftig vandaag. Ik was er totaal futloos van en liep een beetje lamlendig door de tuin hier en daar wat onkruid te plukken en plantjes te stekken. Toen André aan het eind van de dag kwam hebben we heerlijk gegeten en we zijn tot bijna half 10 gebleven met de terrashaard op tafel. Nu voel ik krampies dus het wordt geen rustige nacht (28-5-2008)

 

Het was vandaag Viva la Donnadag, dus ik kon me gratis laten verwennen bij een van de aangesloten instituten. Ik ben bij Esta geweest in Rijswijk, waar ik een overheerlijke reflexzone massage heb gekregen. En na afloop kreeg ik ook nog eens een mooie pioenroos mee én een verwenpakketje mét tegoedbon. Ik voelde me inderdaad een Donna vanmiddag. Gelijk na de behandeling heb ik André opgehaald om bij mijn ouders te eten. Mijn moeder had vegetarische nasi gemaakt met loteh en tahoe; dat was pittig maar erg lekker. Ik heb nu weer dikke ogen van de hooikoorts en ga dus vroeg naar bed (29-5-2008)

 

André was vandaag de hele dag op pad met de auto en ik had vanmorgen geen zin om thuis te blijven terwijl ons huis werd schoongemaakt dus vroeg ik of Marian mij naar de tuin wilde brengen. En dat wilde ze! Dus ik was om kwart voor elf in mijn paradijs en heb daar tot zeven uur in mijn eentje rondgescharreld, tot André kwam, toen werd het weer gezellig! En nu hebben we het hele weekend weer voor ons liggen; heerlijk! (30-5-2008)

 

We waren in de tuin en het was lekker weer, tot een uur of drie, toen werd het bewolkt en een stuk frisser. We zouden gaan barbecuen met Astrid, Nedim en de kinderen maar dit is uitgesteld tot volgende week. We hebben een aantal planten gepoot, ik heb de zitting van mijn bankje afgesmeerd en André heeft een tuintafel in elkaar gezet voor in de serre. Toen werd ik opgepiept voor een zieke duif in Pijnacker, maar ik was nét te laat. Weer terug in de tuin had André (biologische) hamburgers gebakken en die smaakten lekker met stokbrood en een frisse salade. Tussendoor hebben we ook nog een flinke emmer watervlooien geschept want Cees is morgen jarig. Hij was erg blij want zo'n origineel kado had hij nooit eerder gekregen (31-5-2008)

 

naar Juni

reageren?

terug

eindelijk 18

 

 

glimp van de leuning

 

 

 

Pippi heeft een stalker

 

 

André de houthakker

 

 

Gerrit kwam

met Hannah

 

 

 

zelf gemaakt

 

bijna af

 

 

Nina blijft eten

 

 

 

mijn zussie

 

 

Esther M. en André

met mijn nieuwe sproeier

 

 

Kim en Johan

 

3 honden die niet stilzitten zijn moeilijk te fotograferen

 

 

 

mijn moedertje

 

 

 

 

 

de vijver heeft voeding gekregen

 

bieslook in bloei

 

het regent

 

 

onze eerste pioenroos

 

Marit heeft ook 

leuke laarzen

 

 

Pippi kan best lief zijn

watervlooien vangen

 

 

Yolande. Ineke, Tineke en ik

 

André vindt het zo leuk dat hij zelfs snoeit in pak

 

2 kikkers op een blad

 

Desirée en Ziggy

 

lunchen op de Beestenmarkt

 

mijn zussie kwam langs

 

 

lekker gegeten en lang gebleven

onze eerste waterlelie

tuintafel

naar boven