Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker            Juni 2008          terug naar Mei

 

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum   Mijn Boek   Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaïekbankje

 

Nononono

We zijn gisteren in de middag naar Weipoort (Zoeterwoude) geweest om plantjes te kopen bij een hobbytuinder. Even verderop stond een schattig ezeltje te smachten naar aandacht dus dat hebben we hem gegeven. Vanmorgen heb ik bij De Schakel zitten kleien en vanmiddag met Pippi naar de tuin gegaan. Ik had me nét geïnstalleerd en lag uit te puffen toen de opvang belde voor een gewonde egel. Ik heb toen Jessica gebeld en zij ging er alvast naartoe want het was bij haar om de hoek. Bij aankomst bleek hij hartstikke dood, want zijn darmen puilden uit en er zaten al strontvliegen op! Ik heb hem wel meegenomen naar de opvang voor onderzoek. André kwam lekker vroeg naar de tuin maar daar was niets te eten dus dat hebben we thuis gedaan; pasta met tonijn in smeuïge tomatensaus. Toen wilde ik nét gaan zitten en werd ik weer opgepiept; deze keer voor een gewonde duif. Gelukkig wilde Nina mee en komt het wel weer goed met het beestje (2-6-2008)

 

Vanmorgen hebben we eerst een 'to do' lijstje afgewerkt en vanmiddag stonden we in de serre te 'krenten'. Dan moet je alle druiventrossen zo ongeveer druifje voor druifje (zijn nu nog formaat krentje) halveren om de groei te bevorderen. En als je weet hoeveel trossen er hangen... André werd er een beetje tureluurs van (de druivenhoek is zijn trots, dus zijn werk) maar ik heb hem een beetje geholpen. Toen belde de opvang voor een jonge specht die was aangevallen door kraaien. Nadat we dit beestje hadden afgeleverd zat er een zwaan voor onze auto die ons de weg blokkeerde. En toen we thuis kwamen zag André een kauwtje in nood, dus het beestje ging, hop, in een doos en André weer terug naar de opvang. Dat waren dus drie dieren die in een half uur ons pad kruisten! Hans en Yvonne hadden ons gevraagd om mee uit eten te gaan dus we hebben heerlijk Italiaans gegeten in de stad. Daarna hebben we bij ons thuis nog even gezellig nagekletst en nu is het alweer bedtijd. De tijd vliegt als het gezellig is (3-6-2008)

terug

 

plantjes kopen in Weipoort

vingerhoedskruid

zwaan voor de auto.JPG (57021 bytes)

zwaan blokkeert de weg

A met kauwtje.JPG (65301 bytes)

kauwtje gered

 

alles staat klaar

 

Vanmorgen heeft Jacqueline mij geholpen om alles klaar  te zetten voor het mozaïeken. Ik ben dus eindelijk begonnen en ik heb er weer helemaal zin in! Ineke kwam tussentijds even kijken met twee vriendinnen en maakte gelijk wat foto's. Toen André kwam zag hij al gauw dat ik niet te stoppen was dus hij ging koken: aardappelen met bloemkool met een heerlijk sausje en gebakken zalm. Al mijn mozaïekspullen staan nog bij mijn bankje zodat ik morgen gelijk verder kan gaan. Leuk! Wat ook leuk is, is dat de jeukplekken op armen en in hals weer weg zijn. Ik weet bijna zeker dat het van de zon was, dus nu draag ik alleen nog maar lange mouwen in de tuin (4-6-2008)

 

We zijn gefopt door het weerbericht want het heeft bijna de hele dag geregend, en toen het droog werd, belde de opvang voor een gewonde duif. Toen had ik al zulke dikke ogen van de hooikoorts dat ik daarna gelijk mijn bed indook met mijn ogen dicht. Die gingen pas weer open toen André naast me stond met een heerlijk bord gebakken aardappeltjes, witlof met kaas en flink doorgebakken stukjes kipfilet (uiteraard biologisch). Later in de avond begon mijn buik weer te borrelen dus heb ik weer een tijdje op de plee gezeten, ook met mijn ogen dicht want die blijven maar jeuken en tranen (5-6-2008)

 

Ik heb vanmorgen rustig aan gedaan dus ik was pas om 12 uur in de tuin. Nadat ik 2 parasols had opgezet en een tafel en stoeltje had buiten gezet kon ik uitpuffen met een kopje koffie. Gelukkig kwam Tineke met Ruby en had ik een goede hulp bij het maken van mijn lunch en het klaarzetten voor het mozaïeken. Vandaag was mijn website uit de lucht door een storing bij de provider, ik hoop dat het ook vandaag nog opgelost wordt want ik heb vanmorgen bij Verhaaltjes toegevoegd wat ik nu eigenlijk heb, met foto's natuurlijk. Het is niet echt om vrolijk van te worden maar het is wel duidelijk (6-6-2008)

 

Ik kon vandaag weer een stukje verder mozaïeken. Tussendoor kwamen Jessica en Kim en later Stanley en Wil even langs. Ook Walter en Louisa waren in de buurt dus het was een gezellige boel in de tuin, zeker omdat inmiddels ook Nedim, Astrid, Melissa en Sylvana gearriveerd waren voor de bio barbecue met worstjes, hamburgers, kippenpoten, zalm en schol. Dat was erg gevarieerd en erg lekker (7-6-2008)

het begin

 

moza2.JPG (76384 bytes)

weer een stukje verder

 

 

 

 

Stan en Wil.JPG (85041 bytes)

Stan en Wil

 

 

Jessica en Kim in de tuin.JPG (88284 bytes)

Kim en Jessica

 

          Andre, Astrid, Melissa en Sylvana.JPG (65715 bytes)                                                   Sylvana en Nedim.JPG (67664 bytes)                                                 Astrid, Melissa, Sandra.JPG (73934 bytes)

André, Astrid, Melissa en Sylvana                                         Sylvana en Nedim                                                 Astrid, Melissa en ik 

eng beest.JPG (7053 bytes)

eng beest

Ik werd om 6 uur niesend wakker met dikke ogen en de uren daarvoor had ik ook veel gehoest en gesnoten. Die hooikoorts ben ik nu wel zat.  Toen ik ook weer jeukplekjes voelde kon ik wel huilen, maar mijn ogen waren al zo dik dus ik hield het bij een enkel traantje. Om half 9 waren we in de tuin en daar was alles weer vergeten. Ik heb maar tot 12 uur gemozaïekt want we hadden vrijkaartjes voor de Mooi-Weer-Spelen. We zijn bij Lijm en Cultuur geweest en op de Markt en het was best grappig allemaal. Om 4 uur waren we terug in de tuin en even later stonden André en Ria met Tiber, hun golden retriever (of was het nou een labrador?), voor het hek. Pippi sloeg op tilt en is dat gebleven tot ze weer vertrokken. Ik had die André al minstens 10 jaar niet gezien dus ik vond het hartstikke leuk dat ze kwamen en hoop dat we contact houden. Terwijl ik verder ging met mijn bankje gooide André nog een paar sateetjes op de bbq en om half 9 waren we weer thuis. Toen was het ook gelijk over met de pret, kroop ik mijn bed in want mijn ogen wilden dicht (8-6-2008)

André is vanmorgen vroeg al naar de tuin gefietst om voor mij alles klaar te zetten zodat ik gelijk aan de slag kon. Eerst ben ik naar De Schakel geweest om wat keramiekjes te glazuren dus ik was pas om 12 uur in de tuin. Tineke kwam me vanmiddag helpen, niet alleen bij het mozaïeken maar ook om mij van mijn werk te houden. Ik heb dan ook op haar commando een verkwikkend dutje gedaan, en dat ging moeiteloos. Ineke en Rémond kwamen even kijken (met 2 leenkinderen) en ook Henk (Tineke's man) kwam mijn bankje bewonderen. Toen André kwam ben ik gestopt met mozaïeken en hebben we gerelaxt en gegeten. Hij is nu bij vrienden voetbal kijken maar hij was niet zo enthousiast om te gaan dus ik verwacht hem weer vroeg thuis. Ik heb al een paar keer 'nee' moeten zeggen als de vogel- en egelopvang belt om ergens een dier op te halen; ik heb er dan echt gewoon geen fut voor. O ja, er kwam vandaag een eng beest onder de koelkast vandaan. Zo groot als op de foto (als je er op klikt). Het is geen kakkerklak, maar wat het wel is? (9-6-2008)

Vandaag is Ruby jarig. Op de foto zie je haar als puppy op mijn arm. Ik ben weer een stukje opgeschoten met mijn bankje, zeker toen Marit kwam om tegelstukjes te schuren. Ze kwam met een tas vol aardbeiengebakjes en dat kwam goed uit want we kregen nog meer visite. Hans kwam even kijken maar ook Henk en Frieda hebben erg genoten van de tuin en zijn, net als Marit, tot 21.00 uur gebleven. We hebben pizza's besteld die aan het tuinhek werden bezorgd. Geweldig! En nog lekker ook. Alles bij elkaar was het een erg leuke dag. Nu heb ik een borrelbuik, maar gelukkig is dat nog maar 2 à 3 keer per week. En wat nog mooier is: ik heb geen haaruitval meer! En geen jeukogen, en geen snotneus, maar laat ik niet te vroeg juichen want morgen is er weer een dag (10-6-2008)

We hebben heel slecht (bijna niet) geslapen want ik bleef maar hoesten en snotteren. Eenmaal uit mijn bed was het over en de rest van de dag had ik bijna geen last. Ik heb eerst lekker  gerommeld in de tuin en werd later tijdens het mozaïeken geholpen door Ineke en Esther M. Volgens mij vonden ze het best wel leuk om tegelstukjes te knippen en te schuren. André kwam aan het eind van de dag op de fiets maar we hebben thuis gegeten; gekookte aardappelen met andijvie à la crème en kabeljauw. Nu zijn André en Gerrit met onze trouwkaart bezig want de tijd begint te dringen. Trouwens ook voor het bankje dus ik kan nog wel meer hulp gebruiken bij het knippen, schuren en andere hand- en spandiensten (11-6-2008)

Op deze regenachtige Annie en Sanniedag hebben we maar weinig leuke dingen gedaan, maar we hebben het wel samen gedaan. We zijn maar 5 minuutjes in de tuin geweest om boodschappen en andere spullen te brengen en nu zitten we allebei thuis achter onze laptop te hopen dat de ander gaat koken (12-6-2008)

Sinds twee dagen slaap ik een beetje rechtop en slik ik mijn anti-hooikoortspil voor het slapen gaan in plaats van ´s ochtends. Dat levert in ieder geval een paar uurtjes nachtrust op, ook voor André, al zijn het gebroken uurtjes. Het was eigenlijk best een goede dag om te mozaïeken maar ik had niet erg veel fut vandaag. In de middag kwam Riek langs; zij heeft een parasol opgezet  maar we hebben alleen maar tegelstukjes geschuurd. Riek vertrok weer met een paar stekkies en was helemaal blij. Tegen vijven kwam André aangefietst en hebben we zijn pasta met champignons gegeten, met een tomaten komkommersalade: erg lekker. Nu zijn we thuis want André wilde bij mij blijven in plaats van met zijn vrienden voetbal kijken. Dus ik ga mijn oranje shirt aantrekken en voetbal kijken. Holland! (13-6-2008)

Ik was vanmorgen niet zo vrolijk. Eigenlijk al een paar dagen niet, waarschijnlijk omdat ik moe ben door gebrek aan nachtrust en zo. In de middag heb ik nog een paar scherfjes op mijn bankje geplakt terwijl André mij een beetje hielp met tegelstukjes schuren maar toen Ineke even later kwam, nam zij het over. Tegen vier uur was het tijd om richting Zoetermeer te gaan want zwager Nedim is vandaag jarig en we hadden wel trek in een taartje. Eerst bij Intratuin een kersenboompje gekocht en toen op verjaardagsvisite. We hebben daar toastjes gegeten en heerlijke biologische chili con carne en daarna taart met marsepein, een van mijn favoriete soorten, mjammie! Na de koffie en thee ging ik scheel kijken van vermoeidheid dus gingen we maar naar huis, waar ik nu in bed mijn website aan het bijwerken ben (14-6-2008)

Op deze Vaderdag waren we al vroeg in de tuin, waar ik weer een stukje verder ben gekomen met mijn bankje. Af en toe kwam de regen met bakken uit de lucht dus moest alles een paar keer worden afgedekt en heb ik tussendoor gezellig samen met André wat druiven gekrent in de serre. Later in de middag hebben we lekker gado gado gegeten bij mijn ouders. Ik had me een beetje opgedoft en zag er best vrolijk en gezond uit. Dat was mijn vaderdagkado, en mijn vader was er erg blij mee. Gisteren hebben we Andre's vader Hans al gezien in Zoetermeer en ook hij heeft een passend kado gekregen, nl. Oud Nieuws van Ode. En ook hij leek blij (15-6-2008)

Vanmorgen heb ik bij de Schakel wat kleiwerkjes opgehaald. Nu ligt daar niets meer dus de kans is groot dat ik er een aantal weken niet naartoe zal gaan omdat de tuin blijft lonken. Daarna even een half uurtje thee gedronken bij Jessica want ik had een afspraak bij mijn werkgever. Dat blijken iedere keer toch wel emotionele momenten voor mij dus ik hield het weer niet droog. Ik heb me getroost met wat lekkers van de bakker; daar werkt mijn schoonmoeder en ik lust een hoop. Toen even langs bij André om daar een paar kaascroissantjes af te leveren en vervolgens Pippi opgehaald. Ik heb onderweg naar de tuin nog een aantal spullen van Kunztwerk overgedragen aan Lidia en daarna kon ik dan eindelijk naar de tuin. Daar heb ik voor mezelf een heerlijke lunch bereid en dat rustig opgegeten in de serre, tussen mijn plantjes en stekkies. Ik had mijn laatste hap nog niet binnen of Tineke kwam aangefietst, en dat kwam mooi uit, want ik wilde een stukje mozaïeken en zij wilde mij helpen. Kijk maar eens hoe ver ik nu ben. Toen ik (op tijd) naar huis wilde, werd ik gebeld door de opvang. Dus nog even snel een Vlaams gaaitje opgehaald en weggebracht en vervolgens thuis heerlijk samen gekookt en gegeten (16-6-2008)

Het was dan wel Annie en Sanniedag maar het grootste deel van de dag was André op pad. Gelukkig kwam Ineke mij helpen en later Jessica ook, dus die twee zaten zij aan zij stukjes keramiek en tegel te schuren dus ik ben weer een heel stuk verder. Toen André terug kwam aan het eind van de dag, hebben we in de tuin gegeten en zijn er gebleven tot half negen. Daarna wilden we in de stad een ijsje eten maar Bokhoven was dicht in verband met voetbal. Dan maar thuis yoghurt genomen, is ook lekker (17-6-2008)

Vanmorgen werd onze koelkast voor in de tuin bezorgd. In de tussentijd ben ik met mijn ouders gaan winkelen. Dat is best bijzonder omdat mijn moeder vrijwel nooit de deur uit wil. Het werd een hele onderneming want mijn vader wilde zijn rollator mee dus dat werd proppen in de Panda. Het is wel gelukt want mijn pa heeft nu nieuwe kleren en schoenen. Nadat ik ze weer had thuisgebracht heb ik André en Pippi opgehaald want Sylvana is jarig (9 jaar alweer) dus daar waren wij de rest van de dag. Ze heeft o.a. een konijn gekregen, wat Pippi erg interessant vond. Het hok werd dan ook van alle kanten besnuffeld. Ik ben daar tussentijds even naar boven geslopen voor een dutje want ik was best moe. Ik heb weer jeukogen van de hooikoorts; mijn ogen willen dicht, dus dat ga ik nu maar doen (18-6-2008)

De dag begon druilerig en bleef dat tot een uur of 1. Dat kwam mooi uit want ik wilde nog even een tukkie doen. We hebben in de tuin geluncht met Hans en Yvonne. Zij hadden een overheerlijke tonijnsalade gemaakt dus dat werd smikkelen. Daarna hebben ze geholpen met het knippen en schuren van mozaïekstukjes en het schoffelen van de tuin. André ging tussendoor naar Gerrit om onze trouwkaarten af te maken dus die gaan morgen de deur uit. We kunnen helaas niet iedereen uitnodigen want we trouwen in onze tuin (ja ja, daar hebben we toestemming voor gekregen!!!) maar daar kan net 50 man in, denken wij. En ik heb al een hele grote familie. Dus als je geen kaart krijgt, voel je niet beledigd maar kom een andere keer langs; dan hebben we ook meer tijd om te kletsen (19-6-2008)

Terwijl ons huis werd gesopt was ik in de tuin want ik wilde verder met mijn bankje. Kim kwam (met roze koeken) helpen met schuren en had Kay en Noa meegenomen zodat Pippi ook gezelschap had. Een van de twee bezoekers heeft een paar drolletjes achtergelaten (die van Pip zien er anders uit, veel lichter en zo) maar die drollies fietel ik morgen wel als mest achterin de tuin. 's Middags kwam Nicolette (met oranje tompouces) mij ook helpen met schuren dus je zou zeggen dat ik nu een heel eind op weg ben, maar helaas, dat is niet zo. Toen André me later ging helpen opruimen schopte hij per ongeluk een aantal versgeplakte stukjes van mijn bankje af. Nou, toen kon je me opvegen. Ik was al zo moe (eigen schuld, want te lang doorgegaan) maar dát kon ik er even niet bij hebben. Toen had ik ook geen zin en fut meer om te koken dus hebben we vega foe yong hay gehaald. En dat was erg lekker (20-6-2008)

Op deze dag begint de zomer maar de dag is bijna om en het voelt niet zomers. In ieder geval niet in mijn hoofd. Ik kwam vanavond een beetje droevig thuis (zonder reden, nou ja, zonder reden...) maar na een hele grote tompouce (eigenlijk twee die aan elkaar plakten) gaat het wel weer. En nu ik net André aan de telefoon heb gehad gaat het helemaal weer beter. Hij is voetbal aan het kijken bij vrienden maar belde om te vragen of ik veilig thuis was gekomen uit de tuin. Mijn bankje heeft er weer 30 vierkante centimeter mozaïek op zitten (het gaat tergend langzaam) maar morgen is het weer goed weer om verder te gaan. Zo lang ik de moed niet laat zakken komt het wel goed met het bankje. Jessica en Kim kwamen vanmorgen even helpen en vanmiddag was Nina er om een beetje te knippen en te schuren. Matthijs kwam 'all the way from Eindhoven' en heeft met André geluncht in de stad en vanavond meegegeten in de tuin; miehoen met cashewnoten en ei, een karige maaltijd want ik was vergeten de rest van de ingrediënten mee te nemen; maar als je trek hebt maak het niet zoveel uit wat je naar binnen schuift (21-6-2008)

Vandaag was het perfect mozaïekweer dus dat heb ik een paar uurtjes gedaan. De onderkant van het bankje is bijna dichtgezet en ik ben nu ongeveer op 1/8 deel. Het gaat helaas niet lukken om het af te krijgen voordat we gaan trouwen. Dat is jammer maar er zijn ergere dingen. Jolande (zus van Nicolette) en Leon kwamen vandaag de rest van de overgebleven bakstenen ophalen dus nu kan de rest van de houten tegels in de serre worden gelegd zodat het daar ook een beetje netjes wordt. Vanavond zijn André en ik gaan eten bij Breintje Beer op het Doelenplein; een snelle hap met frietjes, want daar had ik wel trek in (22-6-2008)

Vanmorgen heb ik eerst mijn volle tijd en aandacht aan mijn stekjes en zaadjes gegeven dus ik begon vrij laat met mozaïeken. Eigenlijk pas na de lunch toen Tineke spontaan kwam om me te helpen. Later kwam haar man Henk ook tegeltjes knippen en schuren dus was het best gezellig in de tuin. Eind van de middag kwam Martin met hond Ricco en zijn we naar De Delftse Hout gereden om de honden te laten rennen op het hondenveld. Pippi was erg enthousiast en sprong bij het strandje het water in en ook Ricco ging er later achteraan. André kwam op de fiets naar de tuin dus we hebben daar gegeten: gebakken aardappels met sla en een tartaartje. Robert kwam met zijn motor aanwaaien voor koffie en om 21.00 uur gingen we naar huis. Wat is het toch leuk om een tuin te hebben! (23-6-2008)

Ik heb heel slecht geslapen door tintelingen die werden afgewisseld met een dood gevoel in armen en voeten. En ik kreeg weer eens krampies dus dat slaapt ook niet lekker. Deze Annie en Sanniedag was ook deels zonder André want hij moest 's ochtends nog werken en 's middags voor mij op pad voor een partytent, dan hoef ik niet meer iedere keer een parasol op te zetten de komende 7 weken. Nicolette kwam vanmorgen helpen (heeft de parasol opgezet en geknipt en geschuurd) en Jessica kwam later ook even langs om nog wat tegelstukjes op te halen zodat ze die thuis kan schuren. Later in de middag kwam Esther M. langs om het bankje te bewonderen. Terwijl André met zijn vader de partytent en vlonders gingen kopen hebben Es en ik de bbq aangestoken met droge takken en blokken hout, want die liggen er zat in de tuin. De fik zat er goed in en we hebben daarna heerlijk gegeten. Vanmiddag heb ik ook nog een paar keer flinke krampen gehad maar gelukkig had André vandaag de Porta Potti geleegd (24-6-2008)

Na een heerlijke nacht (maar 4x wakker geweest) kwam ik om 9 uur uitgeslapen mijn bed uit en stond ik een uurtje later schoon en fris in de tuin. Vanmorgen was het nog windstil maar vanmiddag heb ik de partytent alleen met veel creativiteit, moeite, kracht, touw, tuinslang, elektropijp, stukje panty en ijzerdraad aan de grond kunnen houden. Toen André kwam heeft hij nog meer vastgezet dus ik hoop dat mijn overkapping er morgen nog staat. Ik heb vandaag wel weer een leuk stuk kunnen mozaïeken, nu ook de andere hoek om van mijn bankje. Vanavond zijn we uit eten gegaan bij de Wereldzaak met Walter en Louisa, nadat we eerst in de tuin stokbrood met kaasjes hadden gegeten. Pippi mocht naar Nina dus iedereen was weer blij (25-6-2008)

Op deze Annie en Sanniedag zijn we op de fiets naar de tuin gegaan (auto kreeg APK) waar ik weer vrolijk getuinierd heb en verder ben gegaan met mijn bankje. Deze keer met grotere stukken wat André eigenlijk niet zo mooi vindt. Nou ja, dan ben ik wel eerder klaar. We hebben lekker gegeten in de tuin; rösti, sla met tomaten, komkommer, ui en feta en een gekookt eitje. Na het toetje (André had aardbeienyoghurt en ik vanillevla) gauw inpakken en naar huis en vanavond naar de verjaardag van Meike. Ik heb wel trek in een taartje want aan mijn eetlust mankeert niks (26-6-2008)

We zijn gisteravond ook nog even bij Charley langsgegaan want ook zij was jarig en ik had nog steeds trek in taart. Vandaag ga ik een flink stuk mozaïeken (denk ik) want ik heb er zin in. Het heeft hard gewaaid vannacht en ik ben benieuwd of mijn tentje er nog staat. De hulp bij het schuren komt van alle kanten en uit de kleinste hoek (Ingo helpt ook met schuren) dus mijn hoop dat ik het af krijg begint een beetje te groeien. Als nu ook mijn andere vrienden, vriendinnen, familieleden en kennissen komen helpen gaat het misschien toch nog lukken om het op tijd af te krijgen (27-6-2008)

Het miezert en ik heb geen zin om naar buiten te gaan, maar ik ga wel want ik heb ook geen zin om binnen te blijven. Iedereen heeft wel eens zo'n dag dat je niet weet hoe je je kont moet keren. Gistermiddag werd ik een beetje emotioneel bij het horen van Forever Young, zo'n Sky Radionummer. Geen idee waarom want ik wil helemaal niet jong blijven. We hebben 's avonds heerlijk gegeten bij Hans en Yvonne (in soja gebakken tilapiafilet op een bedje van gestoomde groenten en verse aardbeien met slagroom). Later in mijn bed kreeg ik weer even natte oogies zonder directe reden. Volgens mij was ik gewoon moe. We hebben vanmorgen lekker uitgeslapen dus nu ga ik afsluiten en naar de tuin (28-6-2008)

Ik ben er wel achter dat ik persoonlijk moet vragen of mensen mij willen komen helpen want een groot aantal van hen leest mijn weblog niet. Om het direct te vragen vind ik eigenlijk te 'direct', dan kunnen ze haast niet weigeren, maar ik ben bang dat het anders niet doorkomt, en zonder hulp ga ik het écht niet redden met mijn bankje. En het is niet alleen het bankje, het is gewoon zo dat ik veel sneller buiten adem ben de laatste tijd. Als ik steeds moet opstaan om iets te pakken ben ik al te futloos om ergens aan te beginnen. Dus ik gooi er een paar mailtjes uit vandaag (is minder direct...). Vanmiddag gaan André en ik de tomatenplantjes in de kas uitzetten. Ik had tomatenpitjes gedroogd en in stekaarde gezet en nu barst ik van de plantjes. Ook de meloenpitten en paprikapitten geven mooie groene plantjes maar ik heb er nu veel teveel dus die ga ik meegeven aan iedereen die ze wil. Gisteravond hebben we samen gebarbecued en dat was leuk en lekker. Toen André na het toetje thee ging zetten voelde ik krampies opkomen dus zijn we maar heel snel naar huis gegaan, want je zit toch nergens lekkerder op de plee dan thuis (29-6-2008)

Het was een drukke dag in de tuin want mijn ouders zijn geweest met Jessica en later kwam Jeffrey ook (uit Alkmaar!), hartstikke leuk dus! Ook Andy en Angela kwamen en iedereen heeft geholpen (behalve mijn vader maar die is 80). Dat mijn ouders kwamen is best bijzonder dus ik was erg blij. Ik ben weer een stukje gevorderd met mijn bankje want om mij heen werd driftig getuinierd; heerlijk! André gooide in de middag nog wat toastjes met lekkere smeersels, kaas en chippies op tafel en twee soorten sateetjes op de barbecue dus we hebben lekker gesnoept. Het was geen volwaardige maaltijd maar wel erg lekker (29-6-2008)

papaver.JPG (56358 bytes)

onze eerste papaver

 

Ruby 11 jaar geleden.JPG (38429 bytes)

Ruby als puppy

10 juni 2008.JPG (59749 bytes)

Marit, André, ik, Frieda en Henk na de pizza

 

mozaiekhulpjes.JPG (82113 bytes)

Marit schuurt de scherpe randjes eraf en Frieda is begonnen aan een nieuw mozaïekproject

 

 

Ien en Pip.JPG (83966 bytes)

Ineke met Pippi (die niet blij kijkt)

 

kersenboompje in de Panda.JPG (61914 bytes)

het kado past maar nét in de Panda

moza5.JPG (80375 bytes)

weer een stukje verder

vlaams gaaitje.JPG (24033 bytes)

vlaams gaaitje

Ien en Jes aan het schuren.JPG (85154 bytes)

Ien en Jes aan het schuren

moza6.JPG (95723 bytes)

het begint wat te worden

winkelen met pa en ma.JPG (47784 bytes)

winkelen met pa en ma

 

 

 

Pippi zoekt Snuitje.JPG (52783 bytes)

Pippi zoekt Snoetje

moza8b.JPG (82985 bytes)

langzaam maar zeker...

mozai1.JPG (74460 bytes)

en nog een stukje gedaan vandaag

 

hulp van alle kanten.JPG (44118 bytes)

hulp komt uit de kleinste hoekjes

mozai5.JPG (58643 bytes)

andere hoek om

Jes en ma tuinieren.JPG (86616 bytes)

Ma en Jessica tuinieren

mijn tentje staat nog.JPG (75295 bytes)

tentje staat er nog

pa en ik op 30 juni 2008.JPG (90565 bytes)

mijn pa en ik

Jeffrey aan het schuren.JPG (86980 bytes)

Jeffrey knipt en schuurt

zoekplaatje.JPG (72586 bytes)

Jessica ruimt de serre op

Andy en Angela aan de corvee.JPG (80754 bytes)

Andy en Angela hebben corvee

naar boven

 

André had de auto nodig dus ik ben op de electrofiets naar de tuin gezoefd met Pippi in het fietsmandje. Daar ben ik vanaf elf uur aan het mozaïeken geweest. ´s Middags kwam Tineke me helpen en tussendoor kwam Ank weer een zakje tegelstukjes brengen die Nicolette thuis had geschuurd. Tineke nam Pippi mee om samen met Ruby uit te laten en te laten zwemmen dus dat scheelde mij weer een vermoeiend wandelingetje. Eind van de dag hebben André en ik in de tuin gegeten en nu lig ik beneden in bed met de laptop terwijl hij boven geknipt en geschoren wordt door Sonja. Straks heb ik weer een stoere vent met de looks van een marinier. Vanaf morgen mag er niet meer gerookt worden in de horeca en ik ben heel blij dat ik dat nog meemaak. Morgen gaan we dus heerlijk rookvrij uit eten (30-6-2008)

 

reageren?

naar juli