Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker            April 2008             terug naar Maart

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum   Mijn Boek   Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaďekbankje

 

 

Vandaag bestaat SystematIC design 10 jaar dus ik heb daar vanochtend taart gegeten met mijn collega's en mijn mozaďek overhandigd. Volgens mij vonden ze het wel mooi, gelukkig maar, want ik heb er veel tijd en aandacht aan besteed. Ik had gisteravond wat invoegspecie over en heb toen gelijk mijn andere mozaďek (foto rechts) bijgewerkt. Vanmiddag naar de tuin waar André samen met zijn vader bezig was om dakjes te maken op de houtopslag terwijl ik een beetje gefreubeld heb in en rond het tuinhuis. 's Middags moesten we vol gas naar huis want ik had weer krampies. Vanavond gaan we relaxen (1-4-2008)

De krampies gaan gewoon door; overdag, 's avonds en 's nachts, maar omdat er altijd wel een toilet in de buurt is valt er mee te leven. Vanmorgen ben ik, tussen de krampies door, samen met Syl de buuv naar de stad gefietst. Bij mij ging het natuurlijk moeiteloos want elektrisch (én geruisloos: lang leve de techniek!), Syl moest flink doortrappen maar die heeft stalen kuiten. We gingen op zoek naar een leuk jurkje maar hebben niets gevonden. 's Middags ben ik naar de tuin geweest waar Tineke even langskwam om de serre en de houtopslag te bewonderen. Daarna weer als een speer naar huis door de krampies. Ik word er nu wel een beetje kribbig van (2-4-2008)

Het was weer Annie en Sanniedag (altijd op dinsdag en donderdag) dus we zijn lekker gaan lezen en relaxen bij DOK en daarna naar de tuin. Hans en Yvonne kwamen even koffie drinken en namen stroopwafels mee. Je ziet en voelt nu echt de lente en ook de kikkers voelen dat want die zijn een beetje 'horny'. Toen we voorzichtig gingen gluren wat ze aan het doen waren sprong er een (van de ander af) het water in en keken ze betrapt zoals je kunt zien op de foto rechts. 's Avonds nog met André een duifje met geel (is een ziekte) opgehaald en naar de vogelopvang gebracht (3-4-2008)

Vanmorgen is onze hulp geweest en het huis is én ruikt weer heerlijk schoon. 's Middags met Ineke en Tineke naar het Omniversum voor een indrukwekkende film over Afrikaanse olifanten. Daarna op mijn nieuwe fiets, met Pippi in het mandje, naar de stad om een kadootje te kopen want André is morgen jarig! Onderweg begon het 'empty'lichtje te branden dus de accu moet op de lader. Ik ben zó blij met mijn elektrische fiets! Ik ben minder blij met mijn handen want mijn vingertopjes zijn nogal gevoelig en ik krijg steeds meer moeite met het openen van verpakkingen. En ik heb weer krampies maar na een paar keer op de pot is dát weer over. Oja, ik kreeg vandaag een verrassend leuk bericht; ik krijg namelijk van Marjolijn (iemand die ik niet ken) iets wat ik héél graag wil, zomaar! (maar ik kan niet zeggen wat). Lief hč? (4-4-2008)

Hieperdepiep! Om vijf uur waren we wakker en kreeg André een lampje (net als in CSI) om zijn kadootjes te zoeken. De buit was snel binnen dus hij kan binnenkort aan de slag op zijn laarzen met stalen neuzen, buitenbroek, gehoorbeschermers (allemaal kado van zijn ouders) om zijn gloednieuwe kettingzaag op benzine (kado van mij) uit te proberen. Ik had ook nog een oplaadbare accu voor in de tuin gegeven maar onze mobieltjes blijken er niet op te passen. Dus die is nu in de aanbieding of hij gaat terug. Vanmiddag waren we in de tuin en ja hoor, de zon scheen. De kikkers hielden een luidruchtige orgie en het was er heerlijk. Daarna zijn we even naar de stad geweest, het filmhuis en toen uit eten bij Belvedere, maar dat laatste viel erg tegen, we stonden dan ook na een uur weer buiten. Mijn buik borrelt dus ik doe rustig aan de rest van de avond (5-4-2008)

We waren de hele dag in de tuin én de zon scheen dus ik ben weer gevorderd met mijn bankje. Ik ben nu aan het derde rijtje begonnen dus ik loop op schema. Jessica heeft even geholpen met het cement en aan het eind van de dag kwam Robert al hardlopend langs. André had gisteren al gelopen maar morgen gaan ze wel samen want de Golden Ten komt er weer aan. Vanavond werd ik opgepiept voor een gewonde meerkoet maar hem vangen viel niet mee. Met hulp van Nina en een te hulp geschoten meisje konden we hem alsnog meenemen naar de opvang. Daar kregen we ook nog een zwaargewonde meeuw mee en beiden gingen ze door naar Winanda. De meeuw krijgt zeker een spuitje, de meerkoet wordt eerst geobserveerd. Het is niet zo gek dat ik nu moe ben dus ga ik maar eens vroeg naar bed (6-4-2008)

Vanmorgen bij De Schakel geweest om mijn laatste kleiwerkjes te glazuren. Daarna even naar Art in Colour,  thee gedronken met Yolande. Onderweg groente gekocht 'bij de boer'; we hebben vanavond dus bloemkool gegeten met komkommer, vers 'van langs de weg'. Ik werd opgepiept voor een gewonde eend (Nina ging mee en hield hem in bedwang) maar ook deze gaat het ochtendlicht niet zien. In deze hormoonvolle periode letten die beestjes echt niet op als ze 'achter de meisjes' aangaan dus dat loopt niet altijd goed af. Gelukkig hoeven ze nu geen pijn meer te lijden. Vanavond maar weer eens verder met mijn urn als dat nog lukt, want die staat al zo lang (wel in plastic) dat de klei misschien te hard is geworden (7-4-2008)

We waren al heel vroeg in de tuin dus mijn bankje begint al echt vorm te krijgen. 's Middags heb ik een workshop bloemschikken gevolgd, samen met Jessica, Ineke, Tineke en nog 22 andere vrouwen. Het ging uit van Schols Uitvaarten, het was gratis en erg gezellig en ons bloemstuk is echt mooi geworden. André kwam me halen om weer terug te gaan naar de tuin waar ik verder ging met metselen. Hans en André vonden het erg leuk om te kijken hoe ik dat deed, want dat kijken deden ze nogal uitvoerig. De kikkers hebben inmiddels een flinke dril gemaakt dus binnenkort wordt het druk in de vijver. Voor het eten (gebakken aardappelen, witte bonen in tomatensaus, komkommer en gerookte zalm) moesten we nog even een egeltje ophalen bij de dierenarts. Hij was gehecht aan zijn kin maar mag over een tijdje weer de vrije natuur in. Ik vind het fijn dat ik dit soort ritjes kan doen, niet alleen voor de dieren want het geeft ook mij (en André) een goed gevoel (8-4-2008)

Ik heb vanochtend thee gedronken in de tuin van mijn ouders en beloofd daar 's avond gado gado te eten met André. Mijn vader wilde naar De Hoven dus ik heb hem daar afgezet en ging zelf lunchen bij mijn collega's. 's Middags lekker gewandeld met Martin, Ricco en Pippi in het Zuiderpark en koffie gedronken. Toen André opgehaald en die heerlijke gado gado gegeten. Nu ben ik moe dus lig/zit ik in bed dit te typen. Ik heb haarpijn en een borrelbuik maar er wordt goed voor me gezorgd (9-4-2008)

Het was vandaag zomer in de tuin dus ik kon lekker verder met mijn bankje. Het zitgedeelte is nu gemetseld. Ineke kwam de vorderingen bekijken en later in de middag kwamen Gerard en Jeannet en Hans en Yvonne ook langs. Zij namen allebei een boterkoek mee en Yvonne ook nog een suikerbroodje dus afvallen gaat voorlopig niet lukken. Ze kwamen alle vier precies op het moment dat we tuininspectie kregen dus het was een drukke boel. De tuin is helemaal in orde dus we gaan vrolijk verder . Vanavond gaan we naar de Comedy Explosion in Theater De Veste, samen met Jeffrey en Jessica, maar eerst gaan we naar ons Italiaans restaurantje. Moet ik nog gaan opschieten ook (10-4-2008)

Ons avondje uit was erg leuk ook al zat ik tijdens een deel van het optreden op de plee. Vannacht heb ik redelijk goed geslapen, ben maar twee keer wakker geweest. Vanmorgen lekker in de serre zitten vilten met Ank en Nicolette. De heerlijke zelfgebakken taart van Nicolette ging erin als koek en onze viltwerkjes zijn kunztwerkjes geworden. Jeffrey kwam even langs en nam een berg hout mee dus dat ruimt lekker op. Hij heeft ook een beetje geklust in de tuin dus dat was ook prettig. De rest van de dag heb ik aan mijn bankje gewerkt. 's Avonds konden we lekker aanschuiven bij Peter en Desirée en kon ik eindelijk mijn kadootje voor Ziggy overhandigen; ik ben er best trots op. Het eten (ovenschotel met broccoli, champignons, tomaatjes, boursin en biologisch gehakt in bladerdeeg) was erg lekker en pittig. Jammer dat ik weer krampies kreeg dus we zijn niet erg lang gebleven maar we hebben kleine Ziggy weer even gezien (11-4-2008)

Lekker relaxen deden we vanmorgen en langdurig ook, dus daarna ging de beuk erin. André heeft het huisje geschilderd en ik ben verder gegaan met metselen. Esther M. kwam langs met lekkere stroopkoeken en heeft me de hele middag geholpen door stenen op maat te slaan en meer hand en spandiensten. We hebben heerlijk geluncht in de serre. Vanavond eten we een maaltijdsalade met warme geitenkaas, honing, champignons, pijnboompitjes met knoflookbrood en daarna storten we in denk ik. Maandag gaan we op vakantie; daar hebben we allebei heel veel zin in (12-4-2008)

Tussen de buien door heb ik een deel van de leuning op mijn bankje gezet. Jessica kwam even kijken en was verbaasd hoe ver ik al ben. We hebben in de zon geluncht met de tuinburen Dick en zijn broer John nadat André en John een ruit van de kas hadden gerepareerd. André heeft nog een beetje geschilderd aan het huisje maar toen het ging plenzen zijn we naar huis gegaan. Astrid, Nedim en de kinderen kwamen thee drinken en straks gaan we de koffer inpakken dus voorlopig geen verhaaltjes meer. De 24ste zijn we weer terug! Als je ons zoekt, we zitten in Italië. Lekker op vakantie!!!! (13-4-2008)

Daar zijn we weer! De vakantie was heerlijk, vooral Il giardino dei tarocchi vond ik geweldig; ik werd er gewoon een beetje emotioneel van. Rome (hoop ouwe zooi) en Umbrië, Toscane en Grosseto (lijken op Teletubbyland) vond ik ook leuk maar die beeldentuin van Niki was helemaal top! De beelden waren enorm groot en je kon in een aantal ervan ook naar binnen waar je weer verrast werd door nóg meer moois. Uniek gewoon! De hotels waren erg goed (sommige erg luxe) maar toch sliepen we er slecht. Ik had nogal eens last van mijn handen; die sliepen wél maar dat was geen fijn gevoel. Vannacht hebben we voor het eerst weer eens écht goed geslapen (home sweet home), en vanmiddag zelfs allebei in de tuin een dutje gedaan. Vakantie is zó vermoeiend (24-4-2008)

         Rome was best leuk, vooral op de scooter

 

                   hotelhond

             Teletubbyland

 

   

de prachtige tuin van Niki de Saint Phalle

 

                        

               en dít vond André heel leuk: een cabriolet om 7 dagen mee rond te toeren                            dutje in de cabrio

terug

 

 

bijgewerkt

 

 

bijna klaar

 

betrapt

 

de serre

 

jarige job en ons monster

 

 

 

 

Pippi in de tuin

 

zelf gemaakt

 

 

kikkerdril

 

 

 

2 dagen later zie je ze al ontstaan

 

kadootje voor Ziggy

 

lekker metselen

 

hier gaan we naartoe

 

Spoleto in Umbrië

 

Sovana in Toscane

 

Porto Ercole in Grosseto

(geen prinsjes gezien)

ik ben in Italië naar de kapper geweest

 

 leuk toch?

 

 

 

in de bergen van Umbrië lag sneeuw

 

 

we zijn er geweest!

 I'm so happy

 

pas getrouwd stel

 

De dag begon heerlijk met een ontbijtje op bed. Daarna Pippi gekortwiekt (Angelique kwam langs en hield haar in bedwang) dus die ziet eruit als een aangevreten ratje (Pippi bedoel ik). Morgen en overmorgen verder want ik ben nog lang niet klaar met haar nieuwe coupe. Vandaag was de trouwdag van Ineke en Remond en ik mocht getuigen voor Ien! André heeft foto's gemaakt en het hele gebeuren was erg kort, knus en gezellig. Daarna champagne en een tompouce en in de avond uit eten bij Du Midi; erg biologisch lekker en leuk! Nu is Nina bij ons op visite en Pippi ligt weer in haar mandje na een lange wandeling met Marian (moeder van Nina). Morgen gaan we weer naar de tuin; joepie! (25-4-2008)

De zomer is vandaag begonnen dus we waren tot vanavond half acht in ons paradijs! We kregen een hoop aanloop dus het was weer reuze gezellig. Eerst kwam Tineke haar overheerlijke bospaddestoelensoep brengen (wat boffen we toch weer iedere keer!), even later stond Nicolette met Ingo in de tuin. Nicolette heeft voor mij van twee leuke lapjes een handig gordijntje gemaakt voor als ik op mijn porta potti moet, want dát hoeft niet iedereen te zien. Toen kwamen Hans en Yvonne (die tijdens onze vakantie ons hele tuinhuis én serre hadden geboend én leuke plantjes hadden opgehangen en ingegraven!) met Melissa en Sylvana langs. En even later zaten Robert en Robbie ook lekker op de schommelbank te genieten van het stralende weer. En later in de middag kwamen Peter en Desirée met kleine Ziggy aanhobbelen, mét een appelkruimeltaartje; die was erg lekker! Tussen de bedrijven door heb ik gemetseld en André geschoffeld en groeit de tuin waar je bij staat. Morgen gaan we weer! (26-4-2008)

              

Het was weer heerlijk weer dus we waren in de tuin en ik heb de vorm van de leuning erin gemetseld en André het schuurtje geschilderd. Toen een paar pannenkoeken gebakken en in de middag kregen we een hoop aanloop want Hummie en Carla  kwamen met Ramon en Julia op visite en even later ook Jessica met Kim. In de namiddag kwam Anita even bijkletsen dus het was weer een gezellige boel. Jammer dat ik vergat om foto's te maken. Nou ja, moeten ze nog maar een keertje langskomen. Ik merk wel dat ik bij lichte inspanning al snel een stoel nodig heb om uit te puffen dus het zou best kunnen dat ik op 8 mei (nieuwe röntgenfoto) een minder goede uitslag krijg, maar ik voel me nog steeds helemaal happy. En af en toe een beetje uithijgen (om niks) went ook (27-4-2008)

Esther M. is jarig dus we zijn vanmorgen naar Leonidas gegaan voor een uitgebreide high tea. Daarna met Pippi naar het Elsenburgerbos en een paar plantjes gekocht op Het Haantje (is echt een straatnaam in Rijswijk). Toen ging Esther naar huis en ik naar de tuin om de plantjes in de grond te stoppen en de rozen te antiluizen. Vlug naar huis om onze hulp te bedanken en betalen voor een prachtig schoon huis  en gelijk door naar Blokker, C1000 en Kruidvat. Toen ook nog even bij Liek naar haar logépoes gekeken; en inderdaad, Dirk is een mooie kleine rode poes. Thuis ben ik op de bank geploft terwijl André iets in de pan gooide en in de magnetron en even later zaten we te smikkelen van gebakken aardappelen en bami; een rare combi maar wel lekker. Ik ben nu mijn website aan het bijwerken vanaf mijn eigen laptop want dat werkt weer, hoop ik (28-4-2008)

Het bewerken vanaf mijn laptop lukt toch niet helemaal want foto's invoegen doet die niet, dus ik zit weer achter die van André want er moeten natuurlijk wel foto's bij mijn verhaaltjes. Vandaag is mijn oom Paul jarig dus mijn vader, Jessica en ik gingen een dagje naar Amsterdam. We zijn best lang gebleven en tante Meity had erg haar best gedaan want we hebben er heerlijk gegeten (nasi kuning met diverse bijgerechten) dus er kwam vandaag helemaal niets van Annie en Sanniedag. Morgen en overmorgen gaan André en ik weer heerlijk op elkaars lip zitten (29-4-2008)

Ik ben een paar dagen geleden gestopt met de medicijnen tegen de jeuk en puistjes die ik krijg door Tarceva. (Tarceva probeert de kanker binnen mijn longen te houden, en de groei af te remmen, en dat lijkt te werken). Als het goed is kan ik dan weer gewoon in de zon zonder direct te verbranden en hoef ik ook geen hoedje meer op. Dat geeft toch nét een iets vrijer en dus lekkerder gevoel. Vanmiddag zijn we naar het optreden van L'Chaim geweest op het Agathaplein. We hebben een lekker uurtje meegedeind (dansen lukt niet zo lang) op hun opzwepende klezmermuziek. Vanavond gaan we met Peter, Desirée en baby Ziggy tapas eten bij Casa del Sol in Tanthof. En daar heb ik nu al enorme trek in want mijn eetlust, daar mankeert niets aan (30-4-2008)

reageren?

bijna klaar

 

nog een rijtje erop

 

 

hieperdepiep!

 

op visite bij oom Paul en tante Meity

          beginpagina                naar boven               naar mei