Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker            Maart 2008             terug naar Februari

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum   Mijn Boek   Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaďekbankje

 

toen ik 20 was

en met Joop op vakantie in België

 

Het stormt behoorlijk maar ik zit lekker binnen achter André's laptop want met de mijne kan ik mijn website niet meer bijwerken. André is trouwens weer aan het sjouwen, maar dit is de laatste keer voorlopig. Zijn ouders wonen vanaf vandaag weer comfortabel want al hun spullen (heel veel) komen uit de opslag. Vanmiddag is er een feestje ter ere van de stiekeme bruiloft (want in Las Vegas) van G & C (dus ook een stiekem georganiseerd feestje door hun vrienden) en vanavond viert Stanley zijn verjaardag. Poeh, dat wordt weer veel snoepen, joepie! En Trudy is vandaag jarig! Als ik nu de afgelopen 6 maanden evalueer dan voel ik me beter ondanks dat zwaard van Damocles boven mijn hoofd. De bijwerkingen spelen af en toe op en met mijn kortademigheid valt nog goed te leven; ik span me gewoon nauwelijks in. Soms ben ik best wel moe maar daar geef ik dan gewoon aan toe. Ik weet zeker dat mijn positieve instelling mij helpt om me beter te voelen waardoor ik steeds zin heb om creatief bezig te zijn en leuke dingen te maken, alleen of met anderen, waar ik dus weer vrolijk en positief van wordt. Heerlijk zo'n 'vicieuze' cirkel (1-3-2008)

 

Vanmorgen hebben we een flitsbezoek gebracht aan mijn ouders. Daarna heel hard gewerkt in de tuin want al het hout wat André heeft gehakt moet een plek krijgen dus een deel van de tuin moest worden uitgegraven en de planten moesten een andere plek krijgen. Er zaten hele zware kluiten bij dus André heeft een beetje last van zijn rug. Nicolette kwam langs met Ingo en hebben samen geholpen met planten verplaatsen. Toen gauw naar de supermarkt want Walter en Louisa kwamen eten. André heeft, onder aanmoediging van Walter, een heerlijke hutspot gemaakt met een biologisch worstje terwijl Louisa en ik gingen vilten. Zij een hartje en ik een varkentje. Na het toetje gaan we Catannen en ik wil vandaag winnen ( wat niet is gelukt; Louisa heeft gewonnen) (2-3-2008)

 

De dag begon best leuk na een slapeloze nacht. Ik heb een egeltje geglazuurd en de olifantjes stonden op 1000 graden te pruttelen in de kleioven. Het gesprek met de arbo-arts bij mijn werkgever was minder leuk ook al hadden ze het beste met me voor. Sterker nog, ik heb tijdens en daarna 3 uur vrijwel onafgebroken gehuild. En waarom? Ik kan het niet goed uitleggen maar ik voel me gewoon rot als ik op mijn werk kom. Nu ging het over mijn komende WIA-uitkering dus ik voel me nu echt gewoon opgegeven en daardoor intens verdrietig. Ook kreeg ik vandaag bericht dat Cora zaterdag is overleden. Dit was dus geen leuke dag (3-3-2008)

 

Ik ben nog steeds een beetje down en had vandaag af en toe nog tranen in mijn ogen ook al was het Annie en Sanniedag. Op dinsdag en donderdag proberen we zoveel mogelijk tijd met elkaar door te brengen, dus we gingen naar Scheveningen, daar heeft Pippi 9 minuten heel hard over het strand gerend (parkeertijd én heel koud!) daarna naar Gamma voor 125 kilo beton (voor mijn Gaudibankje) en naar de tuin waar het echt weer zonnig en warm was. Vanavond heeft Jessica heerlijk voor ons gekookt (rijst, groenteburger, pindasaus, salade en komkommer) en pas nu kom ik weer een beetje tot mezelf. Alleen mijn ogen prikken nog een beetje. Ik ga nu lekker vilten daar word ik weer blij van. Rechts zie je als voorbeeld een gevilte olifant en bloemetjes en hartjes. Er zijn zojuist mooie bloemen voor me bezorgd van een onbekende afzender; ik word nu nóg een stuk vrolijker (4-3-2008)

 

De mooie rode bloemen kwamen van mijn nicht Simone uit Nijmegen, als opkikkertje, en dat was het zeker. Het kaartje was eraf gevallen (of er niet opgedaan door de bezorgdienst). Vanmorgen kwam Syl de buuv op de thee. Onze gesprekken zijn best diepgaand, ook omdat wij een aantal raakvlakken hebben, maar we hebben ook altijd veel lol. 's Middags heb ik bij Marian D. naar een dvd gekeken over Ayurveda; een vorm van natuurlijke geneeskunst uit India; erg intrigerend. Vanavond kwam Anita eten en we hebben samen een hartje en bloemetje gevilt. André heeft morgen onze auto nodig maar ik wil naar De Schakel en naar het afscheid en de begrafenis van Cora. Gelukkig  mag ik Angelique's auto lenen, dus zij kwam hem brengen vanavond. Het is heel erg fijn om zulke vriendinnen te hebben (5-3-2008)

 

Vanmorgen heb ik mijn olifantjes opgehaald en ze zijn prachtig, al zeg ik het zelf. De dikke heb ik gelijk afgeleverd bij Karl, die erg blij reageerde en spontaan thee schonk mét suiker deze keer. De kleine olifant neem ik morgen mee naar mijn schoonmoeder want zij gaat weer eens lekker voor ons koken. De afscheidsbijeenkomst van Cora was Op Hodenpijl, een prachtige locatie, goed bezocht, hartverwarmend en zeer indrukwekkend net als haar begrafenis op Jaffa, compleet met witte ballonnen. Ik werd helemaal blij dat het zo'n mooi afscheid was. Zo'n uitvaart wil ik ook, maar ik heb geen haast (6-3-2008)

 

Vanmorgen heb ik met Nicolette een broodje gegeten in het restaurantje De Herdershof, naast Op Hodenpijl. Het is geweldig dat er zoiets moois is gemaakt van dat prachtige kerkje. Ik ben absoluut niet gelovig, eerder anti, maar hier voelde ik me gewoon op mijn gemak. Geen kruis, geen Jezus of Maria en geen rare luchtjes. En het uitzicht is erg rustgevend dus hier zal ik vaker naartoe gaan. 's Middags kwam Esther M. even gezellig thee drinken en daarna moest ik opdraven voor een nieuwe röntgenfoto. De uitslag is vrijwel gelijk als alle vorige keren: een langzame progressie, oftewel traag voortwoekerende kanker. Het gaat dus best goed (7-3-2008)

 

Ik heb nu al 4 dagen achtereen last van een borrelbuik. Best vreemd want het ging een tijdje goed. Vanmiddag zag ik dat de wilde konijntjes mijn krokusjes weer hadden gevonden. Ik had het gaas eraf gelaten want ze waren toch bijna uitgebloeid. De perzik staat prachtig roze in bloei. Ook is er hard gewerkt aan de basis van mijn Gaudibankje; het beton is gestort, totaal zo'n 130 liter. Het hele bouwproces kun je volgen op een aparte pagina. Tineke had al gezorgd voor heerlijke soep en kwam later nog even langs met Ruby. Eind van de middag waren we naar DOK want ik was voorgedragen voor De Delftse Roos, maar ik vertrok zonder roos. Had ik zeker toch niet genoeg gedaan voor mijn medemens. Kim is vandaag jarig dus daar zijn we geweest maar na een uur kreeg ik krampies dus we zijn alweer thuis. Iedereen zit toch liever op zijn eigen wc? (8-3-2008)

 

Het was takkenweer dus we zijn bijna de hele dag thuis gebleven. Alleen even in de tuin gecheckt hoe het betonnen vloertje erbij lag. Nou, dat lag er keihard bij dus het plastic kon er vanaf. Daarna heb ik uitgebreid gekookt terwijl André naar zijn favoriete programma's keek. De stifado heeft 2 uur geprutteld en met de aardappelen, salade en knoflookbrood heeft het ons heerlijk gesmaakt (9-3-2008)

 

Vanmorgen heb ik heerlijk gefriemeld met klei en daarna Pippi ophaald en geluncht bij Henk en Tineke. Ineke was er ook dus het was weer dolle pret met al dat lekkers op tafel. Ik heb Tineke een paar korte instructies gegeven over internet maar toen kreeg ik een paar heftige krampies. Ben als een speer naar huis gereden en dat luchtte lekker op. Daarna voor de vogel- en egelopvang een medicijn opgehaald en op de terugweg zag ik een waterhoen midden op de weg liggen. Ik dacht: ik leg hem aan de kant maar hij leefde nog, dus ik vol gas met dat beestje op schoot naar de opvang. Ik hoop dat hij het gaat redden en dat hij alleen in shock was want ik heb gelukkig geen bloed gezien (10-3-2008)

 

Vanmorgen scheen de zon dus wij waren aan het klussen in de tuin. Daarna Pippi thuisgebracht en samen naar Op Hodenpijl want ik wilde dat André graag laten zien. En ook hij zag wat ik daar zie. Een geweldig mooie locatie 'om te zijn' en om wat te eten of drinken. Toen we weg wilden rijden kwam Nina voorbij in bus 38. Zij is gauw uitgestapt en toen met ons mee naar huis gereden. O nee, eerst naar Albert Heijn en toen koken. Mijn schoonouders kwamen spontaan eten, en ze hadden geluk want er stonden erg veel verse groenten op het menu. Een soort ratatouille met notenrijst en salade. En een overheerlijke tompouce toe (11-3-2008)

 

Na een relaxt ochtendje vilten waar Syl de buuv ook nog even aanschoof, ben ik bij mijn ouders langsgegaan en heb daar gado gado gegeten. Later nog teruggegaan met André (die thuis de restjes van gisteren op at) om de lamp in een slaapkamer te vervangen. Vanavond was de goed georganiseerde succesvolle modeshow van Inloophuis Debora. Ineke en ik zaten op de eerste rij en hadden dus goed zicht op o.a. Esther M. die als een volleerd model sportkleding showde. Het was een hartstikke leuke avond (12-3-2008)

 

Ik heb eindelijk bericht van het NKI/AVL dat er geen afwijkingen zijn gevonden in het genmateriaal van mijn longweefsel maar dat ze wel graag willen dat ik kontakt hou "omdat ik ogenschijnlijk goed reageer op Tarceva": geen nieuws dus. Vandaag hebben we heerlijk geluncht bij De Nonnerie, daarna 50 kilo cement gekocht en een hamerbeitel dus komend weekend ga ik aan de slag. Vanavond zijn we even gaan condoleren want de vader van mijn schoonzus Carla is overleden. Het is wel raak de laatste tijd (13-3-2008)

 

Jacqueline en ik hebben vanmorgen, bij haar thuis, ongeveer 100 foto's gescand, én koffie gedronken natuurlijk. Daarna heb ik bruikbare goederen van haar en Pauline afgegeven bij Saskia voor stichting Gichon en daarna gezellig geluncht bij Ad (patat). Toen heerlijk in de tuin geklust met André, die had lekker zijn werk neergegooid dus dat was een aangename verrassing voor mij. Hij is begonnen aan zijn houtopslag (eerst muurtje omgegooid) en ik aan het mozaďekbankje. Het was heerlijk in het zonnetje! Ook moesten we een gewonde meeuw ophalen maar gelukkig kwam Nina koken: heerlijke spaghetti met tonijnsaus en salade. Volgende week komt ze weer! (14-3-2008)

 

BjŘrn is weer een weekendje over uit Engeland dus André was hem vandaag aan het helpen in zijn huis. Hij zoekt nog een nieuwe huurder voor zijn appartement in Rijswijk. Ik was weer lekker aan het metselen en dat ging hartstikke goed, zeker na het overheerlijke bospaddenstoelensoepje wat Tineke kwam brengen. Ook Jessica kwam kijken wat ik aan het bouwen ben en hielp gelijk een handje mee, én ze nam Pippi mee, want André en ik gingen naar het feest ter ere van Ineke en Rémond's afscheid van hun werkzame leven. Ze hoeven geen van beiden meer te werken dus dat moest gevierd worden. En Ien is maandag jarig.; dubbel feest dus. We hebben gebowld (ik niet) en heerlijk gegeten (ik wel, en lekker ook!) bij het Karrewiel, reuze leuk allemaal. Na afloop kregen de 6 aanwezige kinderen en ik (!) een kadootje. Lekkere snoepjes in een grappige verpakking. Ja, Ineke, die schat, die weet wat ik lekker vind (15-3-2008)

 

Het regent de hele dag dus ik ben lekker binnen aan het mozaďeken. Jessica kwam Pippi weer terugbrengen en André is klaar bij BjŘrn. Vanavond brengen we hem naar Schiphol en dan is de dag alweer om. Ik vind het wel lekker relaxed zo. Hiernaast een blije foto uit maart 1988 van Jessica, Kim en Mandy (16-3-2008)

 

Ineke is jarig en dat vierde ze nog een keer, maar nu in het Rieten Dak. Er waren véél vrouwen en 2 babies (die ik niet gehoord heb) dus het was reuze gezellig. 's Middags ben ik een uurtje gaan kleien in De Schakel, toen naar AH en daarna de keuken in voor gebakken aardappelen (alweer ja, heerlijk!) en gebakken pompoen (mwŕŕhhh). Het toetje maakte alles weer goed. Mijn nichtje Linda is trouwens ook jarig vandaag. Haar heb ik gefeliciteerd via Hyves. Handig hoor zo'n digivriendenclub (17-3-2008)

 

Het was weer Annie en Sanniedag dus we gingen naar de tuin. Het was er heerlijk ondanks de hagelbuien af en toe. Esther M. kwam later in de middag nog even aanwaaien en heeft geholpen met het bemesten van de druiven. De hortensia's hebben  blauwkleurkorrels gekregen en ik heb de buxusheg achter mijn toekomstige bankje alvast een beetje gekortwiekt. Toen thuis achter het fornuis pasta met gehakt, uien, prei, paprika, champignons, pijnboompitjes, basilicumsaus en kaas in elkaar geflanst; was best lekker. Faya stond even later voor de deur want Sylvia moest naar ouderavond. Nu nog even dit online zetten en dan relaxen (18-3-2008)

 

Als ik aan het mozaďeken ben kan ik maar moeilijk stoppen. Nu heb ik last van mijn vingertoppen, volgens mij door de lijm, maar het kan ook gewoon komen door de kloofjes die soms ontstaan. Tussen de middag heb ik geluncht met Rob, een ex-collega bij de gemeente. Hij had het interview gelezen en wilde me weer eens zien en dat was ouderwets gezellig. André heeft Chinees gehaald dus we zijn aan het uitbuiken. Nog 3 nachtjes slapen... (19-3-2008)

 

Dit was een hele druilerige koude dag. We hebben een beetje boodschappen gedaan en ik heb een beetje gevilt. Sonja kwam André knippen (erg kort!) en Syl gaat vanavond mijn haar kleuren. Pippi is in bad geweest en dat vindt ze niet erg leuk, maar ze ruikt weer naar roosjes. Nina en ik hebben een zieke houtduif in Den Hoorn opgehaald en naar de vogelopvang gebracht. En Nina heeft onderweg -geheel vrijwillig- een kadootje gekocht want haar moeder Marianne is vandaag jarig. Dus daar heb ik vanmiddag een mokkataartje gegeten. Overmorgen ben ik aan de beurt. Joepie! (20-3-2008)

 

Ik begon deze eerste lentedag (héél veel regen!) met een goed verzorgd Paasontbijt op mijn werk. Daarna de ruimte bij Yolande, voor mijn verjaardagsfeestje alvast ingericht en versierd samen met Jessica en Mandy. Toen werd ik door André verrast met een heerlijk etentje bij Bla Bla in Rotterdam. En daar werd deze dag voor ons een heel bijzondere dag want André heeft mij gevraagd of ik met hem wil trouwen. En JA, dat wilde ik, héél graag zelfs. Op 15 augustus om 15 uur gaan we trouwen. Ik ben een gelukkig mens én morgen jarig! (21-3-2008)

 

Het was een hele leuke dag. We hebben eerst met 24 vrouwen bloemetjes, hartjes en dierfiguurtjes gevilt en daarna kwamen er ook mannen langs voor een hapje en drankje. Ik ben erg verwend met leuke kadootjes, een zelf gebakken taart en heel veel planten. Ik kreeg van André en zijn familie een elektrische fiets. Dan hoef ik niet meer zo hard te trappen als ik naar de stad ga, of naar de tuin natuurlijk (naar de tuin fietsen had ik nog nooit gedaan, maar het kán nu wel). Ik had veel te veel lekkers ingeslagen dus er is heel veel over én uitgedeeld. Er zijn nog wat vreugdetraantjes gevloeid toen ik zei dat we gaan trouwen maar verder was het alleen maar erg gezellig. De foto's staan binnenkort op een aparte pagina. Op dit moment is Nina voor ons een pizza aan het bakken (ze heeft ook zelf de inkopen gedaan) én ze heeft een tekening voor me gemaakt dus wat wil ik nog meer? Dit was een erg leuke verjaardag (22-3-2008)

 

met zijn allen vilten op mijn verjaardag

 

Sneeuw en regen konden ons niet weerhouden om naar de tuin te gaan. Daar hebben we een beetje geklust en geluncht en kwamen Johan en Kim met Kay aanwaaien. Pippi vond Kay niet leuk en heeft continue geblaft; dat was wel irritant. 's Avonds hebben we met de hele schoonfamilie gegeten bij Hans en Yvonne en dat was weer erg goed verzorgd én lekker (gevulde eieren, notenquiche, salade, kaasfondue, verse fruitcocktail, een choco ijsei en caramelbavarois). En we hoefden niet eens te helpen afwassen. Ik had vandaag wel last van haarpijn en nu heb ik krampies maar alles bij elkaar was het een leuke dag (23-3-2008)

 

Nog meer sneeuw wat een mooi plaatje opleverde in de tuin. André heeft hout gezaagd en ik pannenkoeken gebakken maar 's middags zijn we weer naar huis gegaan waar het lekker warm was. Syl de buuv kwam even langs voor een bakkie en daarna ging ik mozaďeken. André heeft vanavond een lekkere andijviestamppot gemaakt. En voordat je het weet is er weer een dag voorbij (24-3-2008)

 

We zijn van 10 tot 17 uur op de tuin geweest en het was heerlijk! Het heeft in de ochtend behoorlijk gesneeuwd en gehageld maar dat maakte ons niet uit. André heeft nu in totaal 500 kilo grind gestort en ik heb weer pannenkoeken gebakken en wat plantjes verpot. Het ziet er nu erg vrolijk uit in de tuin met al die voorjaarskleuren. De wilde konijnen lusten niet alleen krokussen maar ze zijn ook gek op viooltjes dus die zet ik voortaan in de kas. Vanmiddag ben ik nog op pad geweest voor een zilvermeeuw, maar die was er zo slecht aan toe dat hij uit zijn lijden is verlost. Hier vind je een aparte pagina van de foto's van mijn verjaardag, waar er binnenkort nog bij komen want er zijn echt heel veel foto's gemaakt (25-3-2008)

 

Vanmorgen ben ik na het boodschappen doen eerst even bij mijn ouders langsgegaan, daarna heb ik een beetje zitten glazuren bij De Schakel. Vervolgens naar Den Hoorn waar ik een verloren kadootje weer terug heb gevonden, én ik kreeg van Yolande een mooie ketting van kokos en een houten visje kado. Vanmiddag heb ik thuis zitten niksen (beetje internetten enzo), en dat is ook wel eens lekker. Vanavond ga ik verder met mijn mozaďek terwijl André zijn vader in Zoetermeer helpt met saaie belastingdingen. Morgen is het weer Annie en Sanniedag in de tuin en daar heb ik heel veel zin in (26-3-2008)

 

Hoeveel regen kan een tuin verdragen? Het is nauwelijks droog geweest vandaag, en tóch waren we in de tuin. Esther M. stond al op de parkeerplaats op ons te wachten want ook zij vindt het daar leuk. We hebben André een beetje geholpen met het leggen van de houten vlonders. De serre ziet er weer een stukje leuker uit. O ja, eerst heb ik vanmorgen een reisje naar Rome en Umbrië uitgestippeld én geboekt, dus nu zoeken we nog oppas voor onze kleine Pippi; van 14 april tot 24 april mag ze uit logeren. Wie wil er een paar dagen een monster op vier poten? (27-3-2008)

 

Ik had gisteravond behoorlijke krampies maar kon na een aantal keren  op de pot best goed slapen. Vanmorgen heb ik lekker zitten glazuren bij De Schakel en vanmiddag was ik met Nina op pad. We hebben een dode gans vervoerd (lag op haar nest) en een paar eieren (stinken joh in de auto!), maar even later moesten we daar ook een piepklein ganskuikentje ophalen die verstoten was door moeder gans, dus hebben we tóch een leventje gered. Vanavond heb ik lasagne gemaakt van alles wat ik in huis had (biologisch gehakt, champignons, andijvie, pijnboompitten en gorgonzola, strooikaas, kruidensaus, bechamelsaus en stokbrood erbij) en dat smaakte verrassend goed. Er is nog een hoop over dus dat eten we morgen weer maar dan met een salade. Lekker en makkelijk (28-3-2008)

 

Wat een heerlijk weer, dus waren we de hele dag in de tuin. Ik heb eerst in het zonnetje gemozaďekt in de serre. Toen kwamen Hans en Yvonne even op de koffie/thee en daarna ben ik verder gegaan met het metselen van mijn bankje. Het ging echt goed tot de cement op was, én de buurman vertelde dat het geen buitencement was. Shit! Hadden we dus niet goed opgelet. Gelukkig ben ik pas met mijn 2e rijtje bezig. André heeft zijn houtopslag afgemaakt, de vijverpomp aangelegd en gezorgd voor stromend water in de keuken. We zijn tot 19.00 uur in de tuin gebleven en zijn nu heel moe maar heerlijk voldaan (29-3-2008)

 

Ik heb een beetje spierpijn in mijn billen van het metselen en dat voelde ik goed tijdens het slenteren over de creabeurs. Ik was daar met Hermine en Esther M. maar we misten nogal wat variëteit in het aanbod. Ik heb daar wel viltnaalden gekocht dus ik kan binnenkort gaan oefenen met mijn viltwerkjes. Esther en Matthijs komen vanmiddag even een bakkie doen en vanavond gaan we even langs bij Nedim en Astrid. Daarna ga ik echt verder met mijn mozaďek, want dat moet af vóór dinsdag (30-3-2008)

 

Vandaag ben ik met Jessica en mijn ouders naar Amsterdam geweest, mijn oom Paul is daar aan het revalideren van een gebroken heup na een valpartij. Jes en ik zijn samen even de stad in geweest en ik heb daar een leuke kleurrijke gebloemde trektas op wieltjes gekocht voor het vervoeren van tassen van de auto naar de tuin. André keek ernaar en zei: "daar ga ik écht niet mee lopen". Nou, ik wel. En vanavond heb ik dan eindelijk mijn mozaďek afgemaakt; nu alleen nog het randje wit schilderen (31-3-2008)

terug

 

 

 

zonder tandjes

 

met Ingo op de schommel

opkikkertje

zelf gevilt

 

vers van de dokter

 

olifantje voor Yvonne

perzikbloesem in de kas

 

dit waren krokusjes

 

nu stank voor dank

 

 

egeltje voor Nina

 

André is blij

Esther M.

on the catwalk

 

Jacqueline

 

André klust

Ad

 

Mandy, Jessica en Kim

 

Ineke is jarig

 

Linda is ook jarig

 

Parijs juli 2007

 

Pippi moest in bad

 

Pippi in de sneeuw

 

hier vertel ik dat we gaan trouwen

 

 

Wij gaan trouwen!

 

door Nicolette gemaakt

 

 

met mijn schat en mijn nieuwe fiets

 

lente in onze tuin

reageren?

 

zagen in de sneeuw

naar April

naar boven