Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker            Februari 2008              terug naar Januari

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum    Mijn Boek   Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaďekbankje

 

Gisteren waren we even in de tuin en toen zag ik dat er overal nieuwe krokusjes waren opgekomen. Helaas hadden de wilde konijntjes ze ook gezien en alle knopjes opgegeten. Ik kon er wel om lachen maar André vond het helemaal niet grappig. Vanmorgen heb ik mijn giraf afgemaakt en als het goed is staat alles nu in de oven. Vanmiddag zijn we dan eindelijk naar Ziggy gaan kijken. Wat een schatje. Ik was helemaal ontroerd door dat murmelende mondje en al die kleine onderdeeltjes en heb een paar tranen gelaten. Tjeemig, heb ik tóch gevoel (1-2-2008)

 

We wilden vanmorgen een lekker broodje en verse jus in DOK (bibliotheek) tijdens het lezen, maar er was niemand te vinden bij de counter. Jammer voor Esther want met haar hadden we afgesproken. Daarna met zijn drieën bij Oscar gaan kijken hoe de verbouwing vordert en thee gedronken bij hem en zijn Desirée (dus niet die van de foto). Ons zonnepaneel is bezorgd in de tuin en daar heb ik gelijk even een afrastering gemaakt zodat de krokusjes veilig boven kunnen komen. Zodra alles is aangesloten krijgt de vijver een pomp en kunnen we zelf ook water tappen in ons tuinhuis en een lamp aansluiten enzo. Vanavond gaan we chinees eten bij Lan, een voormalig stagiair bij Systematic design (mijn werkgever). Hij gaat terug naar Taiwan dus dit is een afscheidsetentje. Wij zullen elkaar dus nooit meer zien (2-2-2008)

 

Vandaag is BjŘrn uit Engeland overgevlogen. Hij blijft een week logeren dus hebben we genoeg tijd om bij te kletsen. Vanmiddag hebben we hem onze tuin laten zien. Samen met Nina, Angelique en Cees hebben we thee gedronken in de kas die ik serre noem. Vanmorgen hebben we het huis schoongemaakt (onze hulp komt niet meer, helaas) want onze logé slaapt in de woonkamer. Er staat nu een pizza in de oven en daarna eten we andijviestamppot met biologische worst. Vanavond is er weer een aflevering van Over Mijn Lijk. Ik weet dat ik ook ongeneeslijk ziek ben maar mijn einde lijkt nog zo ver weg, hoewel ik wel merk dat ik steeds sneller buiten adem ben (3-2-2008)

 

Vanmorgen even met BjŘrn op pad geweest en 's middags naar mijn kleiclub. Er is heel veel uit de oven gekomen maar de helft moet er weer in want de temperatuur was toch te laag. Hiernaast zie je een deel van het resultaat. We eten pandanrijst met quorn en tofu in pindasaus en een frisse groene salade met atjar tjampoer en kroepoek. Vanavond ga ik heerlijk relaxen want ik ben best wel moe (4-2-2008)

 

Ik had om 10 uur een afspraak bij Kobus Kuch voor een diepgaand gesprek. Daarbij werd ik heel even emotioneel (door mijn eigen woorden notabene) wat achteraf toch best vermoeiend blijkt te zijn voor me. Ik ga dus even een heel klein dutje doen voordat ik weer eens ga verzinnen wat we eten. André en BjŘrn zijn aan het klussen dus ik heb het rijk alleen, met kleine Pippi natuurlijk (5-2-2008)

terug

 

Peter en Ziggy

trotse Desirée

 

 

best goed gelukt

 

Bjorn aan het werk

 

Na een heerlijk ochtendje vilten voor het Wereldvrouwenatelier in het gezelschap van Syl de buuv (is altijd lachen) en daarna thuis een middagje kleien aan mijn vaas heb ik lekker gekookt. Hollandser dan gekookte aardappelen, sperzieboontjes, kaasburger en appelmoes is er haast niet. We hebben gesmuld! Nu nog een chocolademousse naar binnen schuiven. Misschien niet zo raar dat ik tegen de verwachtingen in nog steeds geen gewicht verlies. Wel veel haren maar dat valt nog niet erg op met die volle dos van me (6-2-2008)

 

Ik kreeg vandaag bericht dat ik alsnog de door mij zo fel begeerde atelierruimte aan de Bieslandsekade mag huren, ik weet alleen nog niet hoe duur het zal worden, spannend! Daar zou ik dan nog een heel groot schilderij kunnen maken en misschien ook nog wel een derde Ding, want ik vind Mijn Ding eigenlijk niet compleet. De derde lading bakstenen is binnen maar er komt nóg een restje stenen volgende week. Vanavond gaan we naar de cabaretiervoorstelling van Ronald Goedemondt; ben benieuwd (7-2-2008)

 

Nicolette ging vanmorgen mee om te vilten. Het is een mooie kleurige lap geworden waar nog een etui van gemaakt wordt. Het was prachtig weer dus Kim en ik hebben Kay en Pip uitgelaten in het Elsenburger Bos. Daarna heb ik Cora naar de therapeut gebracht maar toen ontdekte ik een scheur in een van mijn autobanden en moest er dus een nieuwe op. BjŘrn heeft ons vanavond getrakteerd op een lekker etentje bij Du Centre op de Markt en daarna kwam Nina om met ons te Catannen. André zat vooral mij erg dwars en heeft gewonnen. Ik kan echt niet tegen mijn verlies, zielig hč? (8-2-2008)

 

We werden wakker met een pittig zonnetje dus hop, naar de tuin. Daar was het alsof de zomer begonnen was. Na drie zonnige uren en de heerlijke champignonsoep van Tineke heeft André mij naar Hermine gebracht en BjŘrn naar Schiphol. Toen snel op zoek naar de 'Delft op Zondag' want ik sta er paginagroot in. Ik vond er twee dus André en ik gingen het snel lezen en ondanks dat het slikken is als je het zwart op wit ziet, het is precies zoals ik ben. Mijn moeder vond het zwaar om te lezen en mijn vader zei dat ik er op de middelste foto wél ziek uitzie. Binnenkort zet ik hier de link naar het artikel; ik hoop dat ze de rechter foto erbij zetten want die leek het meest op mij volgens mijn ouders. Tijdens het interview werd gevraagd naar mijn 'roots'. Nou, hiernaast zie je mijn beide oma's. Links van moeder's kant en rechts mijn vader's moeder (9-2-2008)

 

En weer zo'n heerlijke dag in de tuin. Jessica kwam even buurten en erwtensoep eten en ook Hummie, Carla, Ramon en Julia lieten zich zien. Ik lag af en toe te luieren tussen het onkruid wieden. 's Middags kwamen Peter, Desirée met kleine Ziggy en toen zijn we in de serre gaan zitten; daar was het nog lekker warm. Nu ben ik moe van het vele bukken maar voel toch ook weer energie opkomen door de hartverwarmende mailtjes die ik krijg naar aanleiding van het interview in de krant. Van meisjes van vroeger (zeg maar veertig jaar geleden...). Leuk om van ze te horen, ondanks de niet zo leuke aanleiding. Morgen logeer ik met Jessica bij Jeffrey in Alkmaar. En we gaan naar Henk en Friedel in Tuitjenhorn, dus sla ik een dagje over (10-2-2008)

 

San is uit logeren maar we hebben elkaar al drie keer gemaild en vijf keer gebeld. In Tuitjenhorn gaat ze naar een soort van waarzegster die er om 20:00 uur nog niet was. Voorlopig speelden ze dus maar pictionary. Morgen gaat ze met haar zus winkelen in Alkmaar. Ben benieuwd waar ze nu weer allemaal mee thuis komt!! (11-2-2008)

 

Dat stukje gisteren heeft André dus geschreven. Best lief! Jeffrey heeft ons overdag op sleeptouw genomen van het ene terrasje naar het andere. Was erg relaxed. Daarna zijn Jessica en ik bij Frieda en Henk in Tuitjenhorn geweest en daar was dus, behalve nóg 10 mensen, een medium. Zij heeft bijna niemand verrast met rake uitspraken; sterker nog, ze zat er heel vaak helemaal naast, maar ze was wel lief dus we hoeven niet ons geld terug. Vanmiddag gewinkeld en al mijn bankpasjes gaven rood licht maar gelukkig pas na een paar leuke aankopen. Bij aankomst in Alkmaar centrum zagen we een platte band (het stuur wiebelde al zo raar) maar we besloten eerst te winkelen en daarna was het tijd voor de ANWB. Die heeft het bandje opgepompt en er was niets meer aan de hand dus nu zijn we weer veilig in Delft. André heeft een broccoliprutje gekookt wat goed smaakte dus nu is het tijd voor  een beetje tv kijken (en wegdommelen) in bed. Heerlijk! (12-2-2008)

 

Vanmorgen heb ik lekker zitten vilten met Syl de buuv. Zij heeft een dolfijn gemaakt voor Faya en ik twee hartjes voor mezelf en een bloemetje voor de Wereldboom. Mijn haar is echt toe aan een kleurbeurt en ik denk dat ik daar maar aan toegeef ondanks de jeuk op mijn kop af en toe. Ik heb vandaag nog een paar leuke reacties op het interview gekregen, o.a. van Marit die ik al veel te lang niet heb gezien. André kwam thuis met een rode roos dus hij heeft wél gedacht aan Valentijnsdag morgen. Gelukkig had ik gisteren al sokken voor hem meegenomen. Wat zijn we lekker romantisch bezig (13-2-2008)

 

Ik kreeg een heerlijk ontbijt en een mooie rode roos van mijn Valentijn. Daarna hebben we relaxed geluncht in DOK met wat te lezen erbij. Ik werd daar af en toe aangesproken door een aantal kennissen die de krant hadden gelezen. 's Middags kwam buuv Annelies heerlijke zelfgebakken hartjeskoekjes brengen; die geur blijft lekker in huis hangen, dus neem ik er af en toe een. We zijn ook naar de tuin geweest om de laatste stenen in ontvangst te nemen (lees: André en Nico laden ze op een kar en André rijdt en sjouwt ze de serre in), vervolgens bij collega Adil langs om naar zijn nieuwe huis te kijken en daarna patatjes halen want in koken hadden we geen van beiden zin. Ik ben net nog even warme sokken gaan brengen en de afwas gaan doen bij Cora (mijn galerij- en lotgenoot) en heb soep voor haar opgewarmd want als je niet oplet dan eet ze niet en ze gaat al zo hard achteruit (14-2-2008)

 

Ik heb er weer een paar bloemetjes bij gevilt terwijl het zonnetje naar binnen scheen bij De Schakel. In de middag was ik in de tuin waar Tineke op de thee kwam. Nu ga ik met André naar De Wereldzaak waar Ineke en Rémond op ons wachten. Lekker eten, een van mijn hobby's! Pippi is bij Nina. Dat ik er een schattig pukkeltje bij heb mag de pret niet drukken (15-2-2008)

 

We zijn vandaag 2 jaar gelukkig 'gepartnerd' van onze 10 jaar samenzijn. Een zonnige dag die we samen hebben doorgebracht in de tuin. Hans en Yvonne kwamen met hele mooie paarsrode tulpen en roze tompouces dus het werd een klein feestje. André heeft het zonnepaneel met accu aangesloten en alles doet het, dus we hebben elektriciteit in onze tuin. Nu gaan we uit eten bij De Wankele Tafel in Den Haag, als er plek is want reserveren, daar doen ze niet aan. Gisteren zag ik dat mijn gekleide pinguďn in de oven is ontploft. Ben ik 5 weken mee bezig geweest (lees 10 uur) dus dat was wel een dompertje. Het kleine pinguďnetje heeft het wel overleefd maar die had ik nou net niet zelf gemaakt. Ik heb nog steeds jeuk op mijn kop maar dat probeer ik te negeren. Linksboven een foto van het Valentijnsontbijt wat André voor me heeft klaargemaakt. Ik krijg bijna iedere dag ontbijt op bed maar een versierd eitje had ik nog niet eerder gekregen. Ik was zo blij met dat ei! (16-2-2008)

 

Ik zit lekker in het zonnetje te ontbijten. Vanavond gaat Sylvia mijn haar kleuren dus morgen ben ik weer een plaatje. We hebben ons huis aan de Vlamingstraat opgezegd dus dat is nu te huur. Wie heeft er interesse in een 5 kamer dubbele bovenwoning (130 m2) langs de gracht met grote badkamer, keuken, extra keukentje in de grote zolderkamer en overal cv, € 800 p.m. Nu gaan we naar de tuin want voor je het weet is de zon weg. Nagekomen bericht: Gerrit en Carla zijn op Valentijnsdag getrouwd in Las Vegas. Kijk ze eens gelukkig zijn! Klik hier om meer foto's te zien of ze te feliciteren (17-2-2008)

 

Het leek wel lente gisteren. Ik ben gaan schilderen in de serre en André ging alle ramen zemen, en dat zijn er heel veel. Jaja, de taken zijn goed verdeeld. Maar ik had hem eerst volgestopt met pannenkoeken dus hij barstte van de energie. Jessica en Kim hebben ook nog een pannenkoekje meegegeten heerlijk buiten in de zon. Pippi blaft minder nu ik steentjes naar haar toegooi iedere keer als ze aanslaat. Dus, óf  ze vindt het leuk, óf ik heb haar geraakt want het helpt wel (18-2-2008)

 

Het lijkt wel winter zo koud. We gingen bij DOK boekjes lezen en daar zat ook Hans, André's vader, dus er kwam al gauw koffie met appeltaart op tafel. Onderweg naar de auto kwamen we ook André's zus Astrid tegen, vers van de kapper, en toen zijn we bij ons thuis gaan lunchen. Ik heb vandaag voor het eerst sinds weken mijn ogen weer eens opgemaakt (geen jeukende ogen meer) maar André zag het niet eens. Hiernaast sta ik met gekleurd haar en mascara, samen met Astrid en d'r nieuwe coupe. Ik krijg net de telefonische mededeling dat Cora vanavond naar het Hospice gaat, wat een dubbel gevoel geeft. Ze kan niet meer goed voor zichzelf zorgen. Gisteren bracht ik haar naar de oedeemtherapeut maar alles en vooral de trap op ging erg moeizaam. Voor Cora moet deze laatste verhuizing erg moeilijk zijn (19-2-2008)

 

Het is vandaag alweer 3 jaar geleden dat mijn zwager Johan overleed. Op het moment dat Jessica met Kim en Mandy zijn graf wilden bezoeken begon de zon te schijnen. Vanmorgen heb ik twee bloemetjes gevilt voor De Wereldboom. In de middag heb ik met Martin en Rico gewandeld in het Elsenburger Bos. Vanavond was ik met Hermine en José naar een erg slechte film; Belle Toujours want helaas was de ladiesnight uitverkocht (20-2-2008)

 

Vandaag reden we even langs bij mijn ouders en toen wilde mijn vader een lift naar De Hoven; hij zou zelf terugkomen met de regiotaxi. Ik heb hevig getwijfeld of ik hem daar wel achter kon laten met alleen zijn wandelstok, maar alle keren dat ik er niet ben doet hij het ook zo, dus toch maar gedropt. 's Avonds hebben we bij hun gegeten en bleek alles goed gegaan. André heeft vanmiddag heel veel hout gesprokkeld van bomen die werden gehakt op het tuincomplex. Hij heeft ze deels gehakt terwijl ik een gewonde meerkoet ging ophalen uit Pijnacker. Mijn houthakker heeft per ongeluk ook een ruitje van de kas kapot gehakt, maar dat vind ik niet erg want scherven brengen geluk (21-2-2008)

 

Vanmorgen heb ik Jacqueline haar oude zolderetage laten zien. Daar heeft ze 23 jaar geleden gewoond. Daarna trakteerde ze mij op een lekker broodje. Eind van de middag heb ik Bart zijn danseresje gegeven. Ik had er erg mijn best op gedaan en ik hoop dat zijn vriendin het ook leuk vindt. Vandaag is mijn schoonzus Astrid jarig en dat hebben wij met de hele (schoon)familie gevierd bij Dekker in Zoetermeer tijdens een heerlijk etentje. Ik heb nog steeds jeuk op mijn rug, af en toe een borrelbuik, een droge huid en soms opeens een rood bultje hier of daar maar er valt goed mee te leven. Ik word wel meer kortademig wat logisch is. Op 7 maart wordt er weer een röntgenfoto gemaakt en wordt duidelijk of Tarceva nog steeds zijn werk doet (22-2-2008)

 

Angelique (beter bekend als Liek) was boos en verdrietig omdat ik op haar verjaardag liever met André naar de tuin ging, maar tijdens een heerlijke high tea zijn we weer vriendjes geworden. Wat overbleef van de zoetigheid heb ik in een doosje meegenomen voor André maar ook voor Ruud, mijn buurman. Hij was ook bij Leonidas, met Martine, en ik mocht de heerlijke restjes in zijn brievenbus gooien, wat dan ook gebeurt! (23-2-2008)

 

Vandaag zijn Esther en Matthijs verhuisd van Oude Leede naar Eindhoven. Ik hoefde niet te helpen sjouwen (André wel natuurlijk, met nog 3 vrienden) maar heb wel samen met Es twee 'Billy's' in elkaar gezet en de boekenkasten ingeruimd. Op de terugweg nog even bij Ziggy langs gereden én haar even in mijn armen gehad. Toen ze ging huilen werd ik gered door haar papa Peter, maar het blijft een schatje, net als hun konijntje Carlito. Ik kreeg vanavond een reactie van een lotgenoot die ook trommelstokvingers heeft; dat vond ik wel bijzonder want daar zijn er niet veel van (24-2-2008)

 

Vanmorgen heb ik twee kleiwerkjes geglazuurd, een boeddha voor Liek en een motor met zijspan voor Nico ( ja ja, je gelooft je ogen niet als je het ziet). Vanmiddag ben ik met Pippi naar de tuin geweest waar het héérlijk was; heb zonder jas rondgebanjerd! Tineke kwam aanwaaien met Ruby en later kwam ook Cees langs op de fiets. Hij heeft gelijk even 10 liter water voor me getapt, o.a. voor zijn eigen kopje thee. Morgenochtend gaan André en ik weer eens verder kleien aan mijn vaas in hartvorm. Ik hoop dat ik hem goed ingepakt heb weggezet, anders kunnen we weer opnieuw beginnen. We zijn vanavond ook nog uitgerukt voor een hulpbehoevende gans, maar die heeft in de auto zijn laatste adem uitgeblazen; we waren dus iets te laat (25-2-2008)

 

Gelukkig konden we makkelijk verder met het hart. André draaide de klei in rolletjes en ik zette ze erop. De vaas (lees: mijn urn) is meer een bloempot geworden en is nu ongeveer 20 cm hoog. We hebben er ook hartjes en bloemetjes op gekleid. Daarna kwam Esther M. lunchen (dus niet de Esther van Matthijs). Ik ken deze Esther enkele weken van het Inloophuis Debora, en het klikte gelijk. Vanmiddag zijn we daar gaan kleien en toen nog bij mij thuis samen aan het vilten. Vanavond gaan André en ik naar de Vlamingstraat want er worden spullen opgehaald die we verkocht hebben via Marktplaats (26-2-2008)

 

Alles is verkocht dus dat scheelt een hoop gesjouw; morgen gaat André schoonmaken en ik help een beetje door niet in de weg te lopen. Hans en Yvonne komen ook helpen. Ik ben best snel buiten adem dus ik ben zuinig met de lucht die ik heb. Vanmorgen was ik in de tuin waar het alweer lekker zonnig was. 's Middag ben ik met Sylvana naar de bios geweest: Alvin and the Chipmunks: een hele leuke film. Vanavond hebben we thuis pannekoeken gegeten en daarna bloemetjes en hartjes gevilt. Toen Astrid haar kwam halen heeft ze ook eerst nog even een hartje gemaakt en ook zij is nu apetrots. Vandaag is mijn broer Stanley jarig: hieperdepiep hoera! 50 jaar alweer maar daar zie je niks van! (27-2-2008)

 

En weer een feestje vandaag want Tineke is jarig! Dus dat wordt taart eten vanavond. Vanmiddag trouwens ook want ik ga naar het 'afschijts'feestje van Ineke; ze heeft er 22 jaar Siemens opzitten en dát moet gevierd worden met een smakelijke tompouce. Het huis was vanmorgen heel snel schoon en leeg dus was er tijd genoeg om nog even te genieten van de tuin met Hans en Yvonne. Het schommelbankje staat er weer en voordat ik het wist zat Henk (mijn ex-schoonvader) naast me te schommelen terwijl Ruby achter Pippi aanging. Ook Walter kwam nog even langs met een schattig leenhondje Bliksem, en zo zaten we al gauw met zijn allen aan de soep in de zon. Heerlijk zo'n tuin; hadden we eigenlijk jaren eerder aan moeten beginnen (28-2-2008)

 

Vannacht werd er behoorlijk geborreld in mijn buik dus ik zat een tijdje op de plee, maar daarna heb ik wel lekker geslapen. Barbara kwam vroeg op visite. Zij was 22 jaar geleden een van mijn collega's bij de dienstplichtkeuring en al die tijd had ik haar niet meer gezien. Ze nam kontakt op naar aanleiding van het interview en vanmorgen namen we dus heel gezellig de draad weer op. In de middag kwamen Astrid, Melissa en Sylvana vilten en ook Marit ging 's avonds de deur uit met een zelf gevilt hart, na een voedzame maaltijd uiteraard want kom je rond etenstijd dan eet je hier mee. Ik kreeg vandaag weer een paar pukkeltjes hier en daar en de jeuk kreeg ik er gratis bij (29-2-2008)

 

Reageren?

 

  naar maart

 

mijn lieve omaatjes

 

 

22 jaar met Silly

toen ik 21 was

(was er nog geen draadloze telefoon en waren permanentjes erg in)

   

24 jaar op Mallorca

 

veelzeggende blik

 en tekst

 

 

 

 

 

 

 

Valentijnsontbijt

 

 

 

 

 

 

Nina en ik

mooie tulpen

 

verf mengen

 

schilderen

 

Pippi luistert

 

Happily married couple

Gerrit en Carla in

Las Vegas

 

Astrid is naar de

kapper geweest

 

 

 

 

danseresje

voor Sabina

pannenkoek 

 

ramen zemen

 

Stanley hier nog 49

Tineke's verjaardag

 

 

beginpagina

naar boven