Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker                december 2007

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum    Mijn Boek    Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaïekbankje

   uitdeeltaart voor Faya

Vandaag scheen de zon dus we waren even in de tuin. Daar viel ik in slaap. Vanmiddag naar de verjaardag van Hummie en Mandy bij Jessica thuis; dat was weer erg gezellig. Ook Fried en Henk waren er en toen wij weggingen kwam Sjefke binnen, dat was wel jammer. Het was wel prettig dat er niet gerookt werd, speciaal voor mij denk ik. Ik heb nog steeds een borrelbuik dus niet zo veel gesnoept. Ook Faya is vandaag jarig en Syl, Faya's moeder, had een mooie taart voor haar gemaakt. Ik ga even een kadootje brengen en daarna naar de bios met Anita (1-12-2007)

Wat een troosteloos weer. En dat duurt zo ongeveer tot maart. En mijn buik blijft maar  borrelen. Maar er gloort een lichtje aan de horizon want de Sint is in het land. En die goede 'oude' man (37) weet hoe ik te lijmen ben (sokken en chocola, altijd goed lieve Sint!). Mijn surprise voor een collega is bijna af. Het is een achterlijk ding maar dat mag de pret niet drukken. Morgenmiddag komt de Sint op mijn werk. Daar ben ik dan dus ook. Leuk! (2-12-2007)

De zon scheen dus Martin gebeld om met Rico en Pippi te wandelen in het Elsenburger Bos. Dat was lekker, ook voor de hondjes! 's Middags even thee gedronken met Bart en daarna naar de surprisemiddag op het werk. Gelukkig waren de bubbels in mijn buik rustig dus ik kon aan de pepernoten en boterstaaf. De meeste collega's hadden een leuke surprise gemaakt en ook de gedichtjes waren grappig. Ik kreeg chocola en een beker en ging weer blij naar huis. Morgenochtend ga ik werken in plaats van woensdag. Sinds ik ben gestopt met het middel tegen pukkeltjes krijg ik meer pukkeltjes. Dus het hielp goed maar ik ga het niet slikken zolang het er bij een, twee of drie blijft (3-12-2007)

Vanmorgen gewerkt in plaats van morgen. Sinterklaas kwam daar langs en we kregen allemaal een DVD-recorder! Ik was al heel blij, maar André was helemaal happy met al die elektronica. Kan hij weer lekker met snoertjes in de weer. 's Middags heb ik vol trots onze tuin laten zien aan Tibor, die zelf een echte volkstuin heeft. Hij zag ook wel in dat ons buitenverblijf echt een paradijs op aarde is. Ik kan niet wachten tot het voorjaar is, maar zal wel moeten. 's Middags een beetje gewinkeld tussen de krampjes door (of andersom). 's Avonds gegeten bij mijn schoonouders. Een heerlijke Hollandse pot: blijer kun je me niet maken (4-12-2007)

Ja hoor, de Sint heeft mijn website gelezen want er zaten (paarse!) sokken en een lekkere letter in mijn schoen! Die ik vergeten was te zetten dus dat moest hij ook nog zelf doen. En gisteren gingen we bij Hans en Yvonne ook al weg met een volle tas van de Sint! Vanmorgen bij mijn ouders langs waar Roza ook was. 's Middags samen met Nina boekjes bezorgd voor de vogel- en egelopvang en 's avonds uit eten met André, Sandra en Angelique. Op naar de oliebollen! (5-12-2007)

Gisteren was Nicolette jarig maar dat vieren we binnenkort samen tijdens een etentje. Ik heb wel alvast voor Ingo (haar zoontje) een schilderijtje gemaakt. Ook de schilderijtjes voor Melissa haar nieuwe kamer zijn klaar. Rond de middag kwamen Friedel en haar broer John op visite wat er gezellig was. Daarna ging ik weer kleien en er begint een beetje vorm te komen in de hompjes klei. Nu gaan we een avondje naar theater De Flits, daar zijn we nog nooit geweest. Ben benieuwd! (6-12-2007)

De voorstelling was leuk, als je van een klucht houdt. Wij vonden het niet zo leuk. Toen ik om half elf in de druipende regen een zielige duif zag zitten wilde ik hem natuurlijk meenemen, André niet, maar hij heeft hem uiteindelijk wél gevangen en in een doosje gestopt. Het beestje was mager en doorweekt, dus die kon lekker bijkomen in de opvang. Vanmiddag heb ik weer lekker zitten kleien en vanavond gaan we relaxen (7-12-2007)

Gisteravond en vannacht heb ik veel krampies gehad maar na een hoop op en neer naar de plee ben ik rond 2 uur toch in slaap gevallen. Vanmiddag zijn André en ik lekker samen de stad in geweest en even koffie gedronken bij Coffee Corner. Lekkere stoelen en rookvrij, erg prettig! Daarna geluncht bij De Sjees met Esther, Matthijs, Peter en Desirée. Matthijs trakteerde want hij heeft een nieuwe (mega!) baan. Helaas voor ons is het in Eindhoven maar voor hun is het een leuke uitdaging, ook om daar te gaan wonen. En ze komen vaak naar Delft, hebben ze beloofd. Vanavond heeft André zuurkool gemaakt met biologische rookworst (mjammie!!!). En ik ben weer vrolijk aan het schilderen. Dat lukt best in ons kleine kamertje (8-12-2007)

Ik heb lekker uitgeslapen terwijl André aan het hardlopen was. Daarna zijn we naar de tuin gegaan waar André weer ging houthakken en ik nog een paar plantjes en mooie tulpenbollen heb geplant. En ik heb de rozen gesnoeid waarna Hans ze heeft  verplaatst. Yvonne heeft de takken ingepakt en meegenomen, dus dat ruimde lekker op. Daarna kwamen Walter en Louisa catannen. André heeft gewonnen! Mijn vingertoppen doen pijn en ook zijn mijn handen de laatste tijd vaker gevoelloos, vooral 's nachts. Ook houdt mijn borrelbuik me nogal eens wakker, maar gelukkig kan ik overdag rustig aan doen (9-12-2007)

Ik heb er lang over nagedacht en ik doe het niet; de stamcelbehandeling. Ik ga niet uitleggen waarom niet. Ik wil het gewoon niet. Ik ga wel verder met Tarceva tot echt duidelijk is dat het niet helpt. Tot die tijd neem ik de bijwerkingen (diarree, moe, pukkeltjes, haaruitval, jeuk op hoofd, warrig zijn, droge huid en droog haar) op de koop toe. Dat ik last heb van mijn trommelstokkies komt niet door de bijwerkingen maar indirect door de traag maar wel voortwoekerende kanker. Ik kreeg een tip over vitamine B17 (laetrile) wat niet verkrijgbaar is in Nederland. Het is vreemd dat er hier niet veel bekend is over de mogelijke werking van dit middel tegen kankercellen. In het buitenland is er veel onderzoek naar gedaan. Meer dan Tarceva is er niet volgens de longarts, dus dan lijkt het mij op zijn minst het proberen waard. Tenzij iemand zeker weet dat het schadelijk is, maar tot nu toe heb ik dat niet gelezen (10-12-2007)

Ik heb vanmorgen gewerkt. Dat ging best goed totdat ik een (standaard?)brief zag van ArboNed waarin gesproken werd over mijn eventuele herstelmelding. Alsof dat kan! Ik was best boos en wilde ze bellen maar heb mijn energie gestopt in nuttiger zaken. Vanmiddag heb ik lekker geschilderd en nu gaan we naar Lichtjesavond in de stad (11-12-2007)

Hermine kwam op de koffie dus we zijn weer een beetje bijgekletst. Daarna heb ik een beetje geschilderd. Vanmiddag kreeg ik weer last van een borrelbuik maar gelukkig was ik er vanaf voordat we uit eten gingen. Het was lekker en gezellig met Walter en Louisa in De Wereldzaak, een echte aanrader! (12-12-2007)

Ik was vandaag een beetje humeurig; ik lijk wel een mens! André en ik zijn even in de tuin geweest, daar scheen de zon (!). Vanmiddag ben ik verder gegaan met kleien aan de olifant en het vogeltje. Morgen wel weer vrolijk op? (13-12-2007)

Vanmorgen geprobeerd uit te slapen wat niet is gelukt want de buren hebben een blafhond te logeren. Daarna gezellig geluncht met Jacqueline en nog even wat gewinkeld. 's Middags met Nina de kerstboom opgetuigd en Pippi bijgeknipt. Nu even koken en luieren op de bank terwijl André nog een keer de gebruiksaanwijzing van de DVD recorder gaat doornemen. Dat weet hij nog niet, maar het is wel nodig want gisteren is het opnemen van Finding Neverland niet gelukt. Heeft iemand dat opgenomen? Ik zou uit eten gaan met Nicolette maar dat wordt een lunch volgende week vrijdag (14-12-2007)

Een heerlijk relaxte ochtend thuis en later in de tuin. Dat relaxen deed ik; André was aan het hakken en snoeien. We hadden weer heerlijke soep van Tineke; verse champignonsoep, mjammie! 's Middags ben ik naar de verjaardag van Ramon geweest en daarna André, Melissa en Sylvana opgehaald uit de tuin. Wij hebben een potje gescrabbled terwijl André voor ons allemaal (inmiddels waren ook Astrid en Nedim binnen) zijn overheerlijke spruitjesschotel stond te koken. Vanavond gaan we mijn lijf insmeren want ik merk dat mijn huid weer droger wordt. Ik weet niet hoe het komt want ik gebruik al 6 weken dezelfde dosering van Tarceva. Dus dat wordt weer 2x daags smeren, maar als we het samen doen is het zo gebeurd en nog leuk ook! (15-12-2007)

Net als gisteren eerst gerelaxt en daarna naar de tuin. Eerst lekker uit de wind in het zonnetje gezeten; dat gaf echt een wintersportgevoel, die warmte op je gezicht. We hebben samen de druiven gekortwiekt en André heeft de goudiep gesnoeid tot de snoeischaar doormidden brak. Toen hebben we Pippi gedropt en in de stad heerlijk en rookvrij geluncht bij Lunchcafé Vrij. We hebben de kerstboom gisteravond weer op het balkon gezet met ballen, slingers, lichtjes en al; er zat nogal wat luis in, getver! Hij is nu ingespoten en mag misschien morgen weer naar binnen. André gaat nu hardlopen en ik schilderen. Deze week ga ik alsnog achter een second opinion aan (16-12-2007)

Ik had vandaag nergens zin in, behalve in de lunch bij Du Midi vanmiddag. De biologische hamburger die ze daar serveren is erg lekker! Ineke en Tineke hadden ook iets lekkers op hun bord, en dan is de kou zo weer vergeten. Hoewel, ik liep best een beetje blauw aan; kijk maar hier (het laden duurt wel even). Nu komen Jessica en Kim binnen want we gaan catannen met Sandra B. Ouderwets gezellig! (17-12-2007)

Vanmorgen met Nina een zielige duif opgehaald en vanmiddag voor het eerst gaan kleien in een centrum voor mensen met kanker. Ik ben begonnen aan een pinguïn. Op de foto heeft hij nog geen pootjes (en geen vorm), maar dat komt helemaal goed. Nu gaan we uit eten met mijn collega's en daarna naar de verjaardag van Desirée (18-12-2007)

Ik was weer een beetje humeurig. Heb vanmorgen gewerkt; volgens mijn collega was ik gisteravond al chagrijnig (humeurig klinkt minder erg, vind ik). Nu kan ze daar best een beetje gelijk in hebben dus ik ben me gaan afvragen waar dat dan aan ligt en ik ben er nog niet helemaal uit. Er speelt zoveel door mijn hoofd, ik ben soms best chaotisch maar ook heel vaak gaat het goed (volgens mij). 's Middags met Cora de laatste schoenendozen weggebracht en daarna kwam buurtgenoot Yvonne op visite. Zij bekende dat ze het best moeilijk vond om me te zien maar ging later weer opgelucht de deur uit. Dus voor iedereen die me min of meer ontwijkt: ik heb dan wel kanker maar ik ben niet eng hoor (19-12-2007)

De kerstboom blijft buiten want de luisjes zijn hardnekkig. Nu sneeuwt het, dus ons kerstboompje wordt langzaam wit. Helemaal het kerstidee, toch? O nee, ik vergeet de overdadige vreterijen die erbij horen. Vorig jaar zaten wij lekker aan de zuurkool en dat lijkt mij ook een heel goed idee voor dit jaar. Hoewel, we gaan eerste kerstdag in ons tuinhuis doorbrengen, met de houtkachel hoog en iedereen die wil mag langskomen. Wij zorgen voor lekkere kleine hapjes, oliebollen en warme chocomel. Maar we zijn er alleen als de zon schijntwant als het regent gaan we zelf hier en daar langs om al dat lekkers weg te werken (20-12-2007)

Gisteren is de winter begonnen; voor mij is het leukste daarvan dat de dagen weer langer worden. Oké, het ziet er ook wel mooi uit nu, dus dat verzacht de pijn. En het is droog dus dat is ook een voordeel. Én de zon schijnt, dat maakt me ook blij! Op de foto van ons uitzicht thuis zie je bij uitvergroting een groene halsbandparkiet genietend van het zonnetje. Wij gaan nu de stad in, ook genieten van de zon en even langs de tuin; checken hoe het met de goudvissen is (22-12-2007)

Gisteravond was erg leuk en lekker met Esther en Matthijs bij De Pelicaan. Vannacht had ik behoorlijk last van mijn borrelbuik dus slecht geslapen. Vanmiddag ging André klussen bij Astrid en ik heb heftig geshopt met Esther. Wat is Zoetermeers' Stadshart groot en wat hebben we een hoop gekocht. Nu is Esther aan het hardlopen met André en Robert en ik ga de keuken in. Mijn huid jeukt en wordt steeds droger, vooral rond de rode vlekjes en streepjes op mijn buik en rug rond de gordel, maar het lijkt niet op gordelroos, gelukkig. Ook beginnen mijn ogen weer te jeuken. O ja en mijn wimpers worden stugger en krullen een beetje, heel raar. We hebben aardig wat kerstkaarten ontvangen (bedankt lieve mensen!) maar zullen zelf niets sturen. De beste wensen voor 2007 hebben mij niet geholpen. Daar lag ik natuurlijk ook van wakker, want als je dan toch wakker bent kun je net zo goed mijmeren en dingen overdenken. Was trouwens best gezellig want André mijmerde een tijdje met me mee. Vanavond ga ik vroeg naar bed want ik ben erg moe van al die overpeinzingen, en van het winkelen natuurlijk (23-12-2007)

Buurvrouw Habibe gaf me een lift naar de Oude Delft want André had beide autosleutels bij zich. Ik heb geluncht bij André op kantoor en daarna wéér gewinkeld, nu met Angelique. Natuurlijk ook samen even een café in voor een warme choco en toen weer verder geshopt. Ik heb nu heel veel leuke kleren maar ik loop bijna altijd in mijn knutselkloffie. Morgen is het Kerst, dus wij zijn in de tuin. De inloop is van 12.00 tot 16.00 uur want daarna wordt het koud en donker. Iedereen is welkom! Ben benieuwd wie het aandurft (24-12-2007)

Geen zon helaas, dus het was te koud om in de serre te zitten. Gelukkig kon de houtkachel in het tuinhuis de inlopers wel een beetje verwarmen. We hebben Andy en Angela gemist want die stonden al rond 11 uur voor het tuinhek. Wij kwamen pas om 12 uur (ja ja, lekker uitgeslapen) en het werd écht een gezellige middag met veel familieverhalen ook al waren alleen Jessica, Kim, Johan en Mandy als klein deel van de familie binnen. Hans en Yvonne, Robert, Esther en Martin waren de anderen die de kou hebben getrotseerd om bij ons in het tuinhuis kerst te vieren. Net als vroeger, lekker eenvoudig (25-12-2007)

Tweede Kerstdag was erg relaxed. We zijn even langs ouders en schoonouders geweest en daarna thuis samen begonnen aan een kleiproject; daarover binnenkort meer. De jeuk op mijn huid is nog niet over en we smeren dan ook 2 à 3 keer per dag om de huid soepel te houden. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wie deze site leest zonder dat ik het weet. Ik zou het dan ook leuk vinden als je even een berichtje achterlaat via de reageerknop hieronder (26-12-2007)

Vanmorgen lekker zitten kleien aan een danseres voor Bart (is niet voor hem hoor, is voor zijn meissie) en vanmiddag begonnen aan een egeltje voor Nina. Zij kookt vanavond voor ons dus we eten buiten de deur, joepie!!! De eerste 10 oliebollen zijn binnen maar nog steeds niet 'die van onze eigen oliebollenbakker'; we stonden voor de vierde keer tevergeefs voor de toonbank in Delfgauw. Misschien mañaña (27-12-2007)

Mijn schoonzus Carla is vandaag jarig (gefeliciteerd meid!) dus we hebben een leuk boeket laten bezorgen. Ik heb uitgebreid geluncht met mijn ex-collega Bart bij Vlaanderen. Daarna een kadootje gekocht voor André want op 1 januari vieren we ons 10 jarig samenzijn. Voordat Nicolette vanmiddag met Ingo op bezoek kwam moest ik nog even uitrukken voor een Turkse tortelduif die werd aangevallen door een soortgenoot. Nina mocht kiezen wat ze bij ons wilde eten dus dat werd een heerlijke andijviestamppot met biologische rookworst. Nu gaan we nog even naar de Makro, ons vrijdagavondje uit. Zolang ik maar bezig ben heb ik niet zo'n last van de jeuk maar af en toe word ik er gek van (28-12-2007)

De enige echte oliebollen zijn binnen! Heb er gelijk 80 besteld want we smullen ze zó weg. Ik heb uitgerekend dat we er in de derde week van januari doorheen zijn, als we geen visite krijgen. Vanmiddag was ik met mijn vader op pad. Morgen hebben we het 25-jarig huwelijksfeest van Stanley en Wil, dus we gingen een overhemd voor hem kopen. Wij hebben wel zin in een feestje! Daarna heb ik even zitten kleien en voor mezelf gekookt (broccolistamppot met 3 gekookte eieren) want André is uit eten met Juan. Nina kwam langs en Syl de buuv ook. Syl gaat morgen een paar dagen weg dus wij hebben haar kerstboom geadopteerd (29-12-2007)

Het feest was geweldig! Voor Stan, Wil, Marvin en Ritchie, maar zeker ook voor ons. We waren een avondje zorgeloos gelukkig. Ik heb best veel gedanst; niet lang achter elkaar maar iedere keer eventjes en dat was erg leuk! Stan en Wil zijn vannacht opnieuw getrouwd dus die gaan samen vrolijk verder de volgende 25 jaar. Wij hebben na het feest hun Pimmetje opgehaald want we zouden vandaag naar het strand gaan maar het begint nu net te regenen. Pippi jaagt Pim steeds weg, ze is echt niet lief vandaag. Ik hoop dat ze vanavond rustig blijft tijdens het vuurwerk. Ik krijg weer jeuk aan mijn ogen dus dat wordt weer druppelen. En nog steeds 3x daags smeren want mijn lijf is kurkdroog. Gelukkig is de huid op mijn gezicht niet droog en ook mijn voetzolen zijn nog lekker soepel. Dit jaar sluit ik af met gemengde gevoelens maar ik ga ervan uit dat ik er eind 2008 nog ben (31-12-2007)

Reageren?

naar januari

terug

 

kleikunst

 

sokken!

 

voor Melissa

 

Hans en Yvonne

mijn houthakker

   
 

 

 

kerst in huis

 

 

 

 

niet eng (...)

 

lekker aan het kleien

lezen in het zonnetje

met Pip onder de boom

Nina onder de adoptieboom

Pim en Pip

 

 

naar boven