Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker                oktober 2007

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum   Mijn Boek   Interview   Verhaaltjes   Kunztwerken  Mozaïekbankje

atelier/tuinhuis

Ik heb nog geen oplossing voor mijn laptop maar zo gaat het ook. Eigenlijk voel ik me hartstikke goed, ben vrolijk (meestal) en ga lekker mijn gang. Qua bijwerkingen is er niet veel veranderd. Ik heb wel meer last van mijn handen. Die voelen soms dood aan als ik 's nachts wakker word of zelfs al na een dutje van een half uur. De medicijnen daar tegen helpen wel (denk ik, anders was het misschien erger geweest), maar ik ga maar eens een oproep plaatsen op het forum van lotgenoten. Misschien is er wel iemand die een oplossing heeft voor trommelstokvingertjes zoals de mijne. Ik heb vandaag 10 lege schoenendozen opgehaald dus ik ben de komende tijd dozen aan het versieren voor actie schoenmaatjes. Wie wil helpen knippen en plakken is van harte welkom! (2-10-2007)

Vanmorgen gewerkt, was erg leuk. Daarna een egeltje en een roodborstje vervoerd. Door de drukte wel mijn Tarceva vergeten dus weer op mijn donder gekregen vanavond. Vanmiddag was ik op de tuin en is Tineke geweest met Ruby, was weer ouderwets gezellig. En Martin kwam thee drinken, was ook leuk. Daarna met Esther thuis 12 schoenendozen versierd. Er staan nu dus 15 dozen klaar om gevuld te worden. Esther had 2 dozen versierd en heel veel kleine kadootjes gekocht en hier ligt ook nog wel een leuke verzameling kleine hebbedingetjes. Het vullen van de dozen doe ik over een paar weken, want er zijn nog een aantal mensen die spullen aan het verzamelen zijn. Zijn er nog donateurs online voor de verzendkosten van € 4,50 per doos? Aanmelden kan bij mij. Ik heb bijna geen jeuk meer en de huid op mijn benen lijkt nu op tijgerbrood. Dat is een goed teken want daaronder zit weer zachte huid, net als op mijn wangen (3-10-2007)

Ik dacht het is 4 oktober dierendag; ik eet een broodje vis! Daar werd ik dus voor gestraft met een graat in mijn keel. Die zit er nu dus nog in, erg irritant. Ik heb van alles geprobeerd: kotsen (ging vanzelf), ontbijtkoek, krentenbrood, ijs, kruidkoek, lange vingers, pepernoten en kikkers en muizen (jaja, sinterklaas komt er weer aan!), maar helaas, nog steeds dat prikkelende, soms stekende gevoel in mijn strot. Gelukkig had ik wat afleiding, nl. weer een ziek egeltje ophalen en daarna een potje Catannen met Jessica, Kim en Bonnie, en ik heb gewonnen want door een bootje te verplaatsen kreeg ik de langste handelsroute! Wat bijwerkingen betreft was het ook weer raak op de plee en naast mijn neus. Juist ja, diarree en een puistje, in die volgorde. Als het daar nou maar bij blijft. Hoe los ik dat trouwens op in het vliegtuig, als ik aan de dunne derrie ben? Lekker voor mijn medepassagiers. Maar misschien ben ik dan al gestopt met Tarceva: volgende week vrijdag wordt de volgende foto gemaakt. Best spannend (4-10-2007)

Vanmorgen lekker zitten kleien aan een olifantje voor Tineke. Het moet eerst een paar weken drogen, daarna bakken, dan glazuren en weer bakken, dus over 6 tot 8 weken is 'ie klaar. Vanmorgen ook Bartje weer even gezien; dat was ook leuk. Vanmiddag wilde ik een paar uurtjes naar de tuin maar al snel moest ik uitrukken voor een egeltje in nood en door dat ritje was ik nét 10 seconden te laat thuis om de oorzaak van mijn hevige krampen te legen in het toilet. Tja, iedereen maakt weleens zoiets mee, toch? Dus hup, alles in de was en daarna een welverdiend dutje gedaan tot Liek kwam eten. Was ouderwets gezellie (5-10-2007)

Het was heerlijk tuinweer, dus daar waren we de hele dag. Andy en Angela zijn geweest: dat was erg gezellig. Tineke kwam heerlijke soep brengen. 's Middags kwam Cees langsfietsen en ook Robert en Robbie kwamen langs. Erg leuk allemaal. En de zon bleef maar schijnen, en André bleef maar schoffelen en ik probeerde een dutje te doen tussendoor, wat dus niet is gelukt. 's Avonds lekker gegeten bij Hans en Yvonne met de hele (schoon)familie. Het was een erg leuke dag. En wat nóg leuker is.... morgen krijgen we wéér zo'n zonnige dag! Ik had nog niet verteld dat André dat leuke berichtje onderaan de pagina heeft gemaakt, maar dat konden jullie wel raden denk ik. Lief hè? (6-10-2007)

Eigenlijk was dit een heel erg relaxte dag. Beetje uitgeslapen en ook nog een lang dutje gedaan in de tuin. Lies kwam met haar man naar onze tuin kijken. Zij hebben ook een tuin en dan is het altijd leuk om te kijken hoe het gras er bij een ander aan toe is. Bij ons is het erg groen want gisteren heeft André erg zijn best gedaan met maaien en harken en zo. 's Avonds kwam Sandra B. eten; gebakken aardappelen en lekkere vette kaasstengels. Mjammie! Angela heeft de foto's gestuurd die ze gisteren heeft gemaakt. Ze zijn leuk geworden, kijk maar! (7-10-2007)

         

  met Andy op de schommel      Andy en Angela             Annie en Sannie          druiven plukken           tuinhuis/atelier

Weer zo'n heerlijk relaxte zonnige dag. 's Ochtends het reisje naar Barcelona geboekt (20 november weg) en toen naar de tuin. Ineke en Tineke kwamen daar  aangewaaid en later kwam ook Nicolette met Ingo aangefietst. Daarna heb ik 40 bolletjes geplant middenin het gras waar André gisteren zo zijn best op had gedaan. Ik heb er een hart uitgehakt en de krokusbolletjes er in gezet. Toen het grashart er weer opgelegd en flink aangestampt. Ben benieuwd of dat goed gaat in april. Ik heb gemerkt dat mijn haar weer wat sneller groeit (en ik werd er luidruchtig op gewezen door mijn vriendinnen) dus ik heb een behoorlijke uitgroei, maar mijn hoofdhuid is nu nog te gevoelig voor chemische middelen (8-10-2007)

Als het goed is komt er over een paar weken een stukje in de krant over Kunztwerk, want ik ga ermee stoppen en het per 1 november overdragen aan een team van enthousiaste creatievelingen. Vanmorgen is er alvast een foto gemaakt voor de etalage van de oude bieb. Jacqueline kwam 's middags langs op de tuin om bij te beppen, maar voor ze het wist had ze een schepnetje in haar hand omdat er teveel goudvissen in de vijver zitten. Ze heeft er heel wat gevangen maar van kletsen is niet veel gekomen; dat komt dan na onze vakanties wel. Die vissen wonen nu trouwens in de vijver bij Johan, een tuinbuurman. Hans kwam 5 kilo appels brengen voor de vogelopvang (via Ank en Jolande helemaal uit De Heurne, ja zoek dat maar eens op). Willem, een van de kunztenaars, kwam nog even onze tuin bewonderen en schilderijen omwisselen en daarna moesten we een gewond mereltje ophalen en wegbrengen. Om 18 uur heeft Yolande nog een tafel, 4 stoelen, ladenkastje en een bureaustoel uit mijn oude atelier opgehaald, want weg is weg. Toen heerlijk gegeten (pasta van André) en even een bakkie bij Syl de buuv, want die is jarig vandaag: Hieperdepiephoera! Ik duik nu mijn bed in want ik ben erg moe, maar dat was ik eigenlijk vanmorgen al (9-10-2007)

Ik heb slecht geslapen en dat is een tijd geleden. Ik ben vandaag precies een jaar in dienst maar het voor vandaag geplande beoordelingsgesprek ging niet door, leek mij ook logisch. Na een lekker dutje ben ik 's middags met Cora naar de tuin gegaan waar alweer de zon scheen, en daar heerlijk relaxed! Tussendoor een duifje gered. 's Avonds met André naar Sanne Wallis de Vries d'r voorstelling Best en dat was het ook, best leuk, meer niet. Wat eigenlijk leuker was, was dat Hans en Yvonne er ook waren en dat wij ze in de pauze verrasten. Wat bijwerkingen betreft is alleen de huid van mijn benen nog een beetje droog, verder ben ik weer lekker soepel en glad. Zondagnacht vertrekken we naar New York en Vermont. We hebben er zin in! (10-10-2007)

Alweer een zonnige dag dus ik heb mijn afspraken verzet om naar de tuin te gaan. Gerard en Jeanet kwamen langs met een kadootje: dat was erg leuk en lief! Daarna een aantal kunztwerken ingeleverd (bedankt Willem, Mieke en Ingrid) voor de verkoop tijdens een feest in Den Haag a.s. zaterdag. De opbrengst gaat naar orang oetans in Indonesië. Het programma is zeer gevarieerd. Wie gaat er mee? Om in de stemming te komen hebben we vanavond heerlijk Indisch gegeten bij Srikandi. Morgen heb ik weer een afspraak bij de longarts en wordt duidelijk of doorgaan met Tarceva wel zin heeft. Een ander alternatief is er niet dus we hopen dat er nu wél verbetering te zien is op de foto (11-10-2007)

Helaas, op de foto is geen verbetering, wel verslechtering te zien. Ik blijf wel doorgaan met Tarceva en ga binnenkort de dosis weer verhogen naar 1x per dag en dan maar hopen dat het over 6 weken wél stabiel is. We kregen op verzoek een deel van het dossier mee, én alle foto's, om aan een Amerikaanse longarts te laten zien. André heeft contact gelegd en die arts (gespecialiseerd in longkanker en stamcelbehandelingen) wil graag mijn status zien en beoordelen. Jammer dat hij aan de andere kant van de USA zit, anders zouden we even langs rijden volgende week. Dat was geen goed nieuws dus, maar het was wel lekker weer vandaag (12-10-2007)

En wéér zo'n heerlijke dag in de tuin. Toen ik de vele rozenknopjes zag die binnenkort gaan uitkomen wilde ik eigenlijk niet op vakantie, maar dat duurde maar 3 seconden. André lag lekker in zijn blote bassie (foto!), net als gisteren dus die heeft weer wat vitamines binnen. Jessica kwam gezellig langs en Tineke kwam overgebleven dollars brengen (ook altijd goed!). Vanuit de tuin heeft André nog even een babykonijntje vervoerd naar de opvang en eenmaal thuis kwamen Astrid en Sylvana langs. Even later kwamen Jeffrey en Jutha voor een bliksembezoek: allemaal erg leuk. Toen iedereen weg was (André ging Pippi wegbrengen want ze logeert bij Hans en Yvonne tot donderdag, dan gaat ze naar Nina) was het eindelijk tijd voor mijn welverdiende dutje. 's Avonds de koffer ingepakt en nu de koffer in want morgenvroeg naar het station. De wekker staat op 5.45 uur. Alle medicijnen gecheckt en de papieren. New York, here we come!!! 24 oktober zijn we terug (14-10-2007)

Wauw!!!! Wat een kleuren hebben we gezien en wat een lekker weer hebben we gehad! Je zou haast denken dat je krijgt wat je verdient maar dat klopt dan weer niet met de longkanker die ik heb. Er waren heel veel momenten dat we er niet aan dachten en konden we onbezorgd genieten. We hebben ook veel gelachen en (gezond) gegeten; kortom, het was een heel erg leuke vakantie. Links en rechts zie je een paar foto's. Gelukkig maar twee keer 'aan de race' geweest en nog gelukkiger nét op tijd in het hotel. Tijdens de vluchten lekker nergens last van gehad. Ik merkte tijdens de vakantie wel dat ik toch wel erg veel haren verlies, maar mijn haardos is nog lang niet uitgedund. Braaf op tijd mijn medicijntjes geslikt, mijn dutjes gedaan (...), ondanks het tijdsverschil, over het algemeen niet héél erg moe geweest en ik voel me nog steeds kiplekker. De dokter uit Los Angeles zit nu in Europa en waarschijnlijk zien we hem begin november in Amsterdam. Oja, 2 paar Crocs gekocht! De Mary Janes nog wel! Rood en paars, voor in de lente. En André heeft ook een paar hippe gympen in de kleur van mijn leuke oranje koffertje. Me so happy! (24-10-2007)

Vandaag is Pauline met haar schatjes van kinderen langsgekomen op de tuin. Ze hadden ook twee mooi versierde schoenendozen meegenomen voor de actie schoenmaatjes én een envelop met de verzendkosten; prima voor elkaar dus. Het bezoek was kort maar reuze gezellig! Beetje slecht geslapen maar daar kan ik wel tegen. Oja, ik ben nog steeds lekker op gewicht, ik schommel een klein beetje maar weeg nu 70 kg. Ik ben lekker stevig, zie er stralend uit en zo voel ik me ook (25-10-2007)

Vanmorgen langer in bed gebleven want ik had weer een onrustige nacht. Ik was vannacht een paar keer zwaar aan de dunne en vanmiddag weer maar dan op mijn 'porta potti' want toen was ik in de tuin. Lekker verhaal hè? Ik ben nu deze website aan het bijwerken vanaf mijn eigen laptop met Dreamweaver, een ander programma, want waar ik het eerst in deed, Frontpage, dat krijgen we niet meer aan de praat. Benieuwd of dit ook lukt. Niet helemaal dus, de foto's zijn allemaal verschoven. Dat los ik morgen wel op. Sinds gisteren slik ik weer iedere dag een pilletje Tarceva. Best kans dat ik dan weer puistjes krijg en dat mijn huid en mijn mond weer droog worden, het hier en daar gaat jeuken en dat ik meer haaruitval krijg. Tja, dat dan maar afwachten dus (26-10-2007)

Weer lekker uitgeslapen en rustig aan gedaan. Daarna naar Gamma om een grote bijl te kopen. Daar moest ik rennen naar de plee, die ze gelukkig hadden, en schoon ook nog (daarna ook hoor). Toen naar de tuin, 40 dubbele tulpenbollen geplant en weer een hartje van krokussen gemaakt. André stond in de tussentijd hout te hakken samen met Hans, zijn vader. Zag er leuk en stoer uit. Tot ze in het houtblokkengeweld een terrastegel in stukken hakten. Het terras is nu verzakt op die plek door al die bijlslagen. Nou ja, heeft hij weer wat te doen binnenkort. Ik ben dus weer dagelijks aan de diarree. Ik kan daar medicijnen tegen slikken, ik heb ze al in huis, maar de vele bijwerkingen staan me tegen. Tot nu toe gaat het wel zonder pillen (27-10-2007)

Lijkt het nou zo of is de huid rond mijn neus zich aan het voorbereiden op een nieuwe lading puistjes? Ook de huid rond mijn ellebogen is wat ruwer volgens mij. Ben benieuwd waar ik morgen mee wakker word. Maar ik heb niks te klagen want het was weer heerlijk tuinweer dus we hebben gesnoeid. Nou ja, André heeft gesnoeid en ik heb pannenkoeken gebakken. Was erg lekker! Daarna met Jessica en Richard (haar neef) naar de bios, Alles is Liefde. Was wel grappig. Thuis kon ik gelijk aanschuiven want André had hamburgers gebakken. Biologisch, da's toch logisch! (28-10-2007)

Vanmorgen heb ik Kunztwerk deels overgedragen. Officieel komt het per 1 november in handen van een team van enthousiaste vrouwen zodat het voorlopig zal voortbestaan. Daar ben ik erg blij mee en ik denk de kunztenaars ook. 's Middags heb ik een dutje gedaan omdat ik 's avonds naar mijn kleikluppie wilde. Heb daar mijn olifantje geglazuurd dus volgende week is 'ie klaar. Hij wordt paars met vlekken maar dat is niet helemaal zeker. Volgende week maak ik een fotootje. Ik kan ook op verzoek iets kleien dus roep maar als je een vorm of idee in gedachten hebt. Verder ben ik wel veel aan de diarree maar de krampies vallen mee (29-10-2007)

Samen met Ineke begonnen aan een cursus zijden sjaal schilderen via Artincolour. Is hartstikke leuk en over een paar weken klaar want het wordt een prachtig kunstwerkje (denken wij). 's Middags een oriënterend gesprek met Patricia, zij runt een (niet schrikken) uitvaartbedrijf want ik wil alles geregeld hebben. Niet dat ik binnenkort doodga of zo, maar ik regel graag zoveel mogelijk van tevoren zelf. Dan kan ik voorlopig met een gerust hart vrolijk verder leven, want vrolijk, dat ben ik gek genoeg nog steeds, ook al begint mijn mondslijmvlies weer op te spelen. Ik voelde het toen ik een paprikachipje at, en vanavond bij de appelmoes. Voorlopig dus geen zure appels waar ik doorheen moet bijten (30-10-2007)

André stond om kwart over zes naast zijn bed om Pippi uit te laten want de wekker stond nog niet op de wintertijd. Ik heb me nog eens lekker omgedraaid tot negen uur. Daarna samen naar de huisarts om een kopie van mijn dossier en cd met röntgenfoto's af te geven en een verwijzing te vragen voor een onderzoek naar mijn botdichtheid. Voor de zekerheid. Door de hogere dosering wordt mijn huid droger, krijg ik weer traanogen en kloofjes in mijn vingers, dat is wel vervelend. Vanaf de lunch heb ik meegedaan aan het bedrijfsuitje van SystematIC design, maar het karten heb ik aan me voorbij laten gaan. Ik moest best vaak naar de wc en ook direct na het etentje bij De Kleine Griek moest ik rennen. De huisarts noemt het trouwens pas diarree als je zo'n 7x achter elkaar 'spuitpoep' hebt. Wat heb ik dan? Ik heb het maar 5 of 6x ofzo... Mijn mondslijmvlies kan nu ook geen zout meer aan zonder dat mijn mond helemaal samentrekt, dus patatjes, zaziki en griekse salade gingen niet echt soepel naar binnen. Gelukkig wel veel lekker stokbrood en heerlijke spinazieflapjes (31-10 -2007)

Reageren?

naar november

 terug

 

 

Tineke op de schommel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Massachusetts

 

 

 

Jacqueline en ik

aan het vissen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syl is jarig

(foto is wazig op verzoek...)

 

 

bloot bassie

 
 

Central Park

 

 

 

 

overstekende rendieren 

 

White Mountains

 

Central Park

 

 

Vorig jaar heb ik

 deze sjaal gemaakt

 

 

Vermont

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven