Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 

                                                 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker                             Februari 2009                         terug naar Januari                                                     terug

 

 

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum   Interview    Mijn boek   Verhaaltjes    Kunztwerken    Mozaïekbankje 

 

 

zomaar een plaatjebloemen houden van honden.JPG (29556 bytes)

 'bloemen houden van honden'

Ik heb lekker lang geslapen en daarna delen van mijn boek omgezet in het sjabloon van de drukker. Dat wordt schrappen, of hele kleine letters of minder foto's, want ik wil maximaal 100 pagina's.  In de tussentijd was André het hele huis aan het schoonmaken. Vanmiddag gingen we samen boodschappen doen en daarna naar de film (Yes man; geen aanrader). Toen we een sms'je kregen dat Nina onze Pippi had opgehaald zijn we in de stad gebleven en hebben in een Indonesisch restaurantje gegeten. André had lontong rames en ik proefde een stukje lontong van zijn bord. Heel raar, het smaakte naar vroeger. O ja, en er zijn nu 149 exemplaren van De Paarse Panda besteld. Dus nog maar 851 te gaan! Ik heb trouwens per 1 januari recht op een IVA-uitkering dus ook officieel geen baan meer en dat is een raar  idee na 31 jaar onafgebroken dienstverbanden. Morgenochtend ga ik de binnenkant van mijn urn glazuren, dan kan die de oven in (1-2-2009)
Vanmiddag heb ik heerlijk geluncht met Jessica, Ineke, Esther M. en Yolande. Ze hadden allemaal wat lekkers meegenomen dus we hebben weer behoorlijk zitten smullen. Daarna hebben we Happy Feet gekeken en hebben zij opgeruimd. Ik lig nu vanaf vier uur uit te buiken en het is al over zessen. André staat aardappeltjes te bakken maar ik denk dat er niets meer bij kan; zo voelt het in ieder geval. Ik ben lamlendig, ook door de vele keren heen en weer naar de plee, dat put me uit dus lig ik nog steeds in bed. Update, een half uur later: ik herstel snel want ik heb een heerlijke salade gegeten en een paar gebakken aardappeltjes. Nu lig ik weer uit te buiken in afwachting van mijn toetje (2-2-2009)

 

sticker.JPG (7123 bytes)

Het lijkt wel of mijn leven alleen maar draait om eten en liefde en misschien is dat ook wel zo. Ik heb vanmiddag geluncht in het Inloophuis met Esther M., daar hadden we afgesproken met nog een paar bekenden van ons. Een van de gastvrouwen had pindasoep gemaakt en dat was erg lekker en gezellig! Daarna werd ik vrij snel thuisgebracht door Mireille want André bleek thuis te zijn en dan wil ik alleen nog maar zo snel mogelijk naar huis. Na een lekker dutje zit ik weer achter mijn laptop en straks ga ik de keuken in. Astrid en Nedim komen bij ons tapa's eten (zalmrolletjes, mini-hamburgertjes, mini-kaasbroodjes, mozzarellahapjes met olijven, tortilla, gevulde eieren en een tomatenwrap met kaas, kappertjes en chilibonen) en daarna gaan we met zijn allen uitpuffen tijdens de Comedy Explosion in Speakers, en het leuke is, Jessica komt ook. En ik heb er zin in! (4-2-2009)
kraamtaar terra.jpg (31580 bytes)

voor een leuk, uniek en nuttig (kraam) kado:

www.handdoekhobby.nl

Mijn schoonouders gaan met de paarse panda sticker rijden. Ze rijden nu in een zwarte VW Polo in Zoetermeer en omgeving dus ik ben erg blij dat ze daar mijn boek gaan promoten. Gisteren kreeg ik bericht van de Dreamfoundation dat ze willen proberen mee te werken om mijn boek tot een succes te maken. Ik had ze zelf benaderd want ja, als je wilt dat je laatste wens gaat lukken dan is alle hulp meegenomen. Dat betekent waarschijnlijk dat ik er zelf 200 laat drukken ook al wordt dat duurder. Ik ga er gewoon vanuit dat het later een bestseller wordt en dan komt het helemaal goed met al die goede doelen. Ik heb minder last van haarpijn maar wel nog steeds een zwaar gevoel op mijn maag en oprispingen. Echt veel eten lukt dus niet, en eigenlijk is dat maar goed ook. Verder beginnen mijn nagelriemen steeds vaker te barsten waardoor ze gevoelig worden. Mijn trommelstokvingers worden ook steeds boller en de nagels groter, dus zo raar is het niet. Er staat gewoon veel te veel spanning op die nagelriemen. Straks komt Lydia lunchen (ken ik nog van héél vroeger) en zij laat Pippi uit. Later in de middag komt Esther M. Zij neemt ons avondeten mee; volgens mij staat ze nu al een overheerlijke quiche te bakken. En dan is het alweer weekend! (6-2-2009)

puntmuts.jpg (28212 bytes)

 

We waren gisteren lekker in de tuin, en met de houtkachel aan werd het al snel 22 graden in het huisje. De sneeuwklokjes laten eindelijk hun witte bloemetjes zien en we hebben voor het eerst een mol op bezoek gehad. Die heeft mijn mozaïekbankje van onderen bekeken want daar lag een bergje aarde. Nicolette kwam even langs en ook Hans en Yvonne kwamen op de thee en koffie. 's Avonds hebben we met Walter en Louisa gegeten bij De Oude Plek, een vegetarisch chinees restaurant in Rotterdam. Dat was ouderwets lekker en gezellig. Vandaag gaat André nog wat opknappen in zijn huis aan het Bagijnhof want dat is verhuurd. Ik rij dan door naar mijn ouders en haal hem daarna weer op. Vanavond eten we stoofpot (van mijn ouders meegekregen) met een biologisch balletje gehakt! O ja, Tineke is oma geworden en het zoontje van Peter en Paula heet Pip! (8-2-2009)

Trudy kwam gisteren lunchen en kon gelijk Pippi uitlaten. We hebben lekker kunnen bijkletsen met zijn tweeën. Ik ken haar nu dertig jaar, we waren destijds collega's en vriendinnen op de administratie van Nutricia in Zoetermeer. Toen André thuiskwam bleek zijn telefoon nog in de auto van zijn collega te liggen, dus reden we 's avonds naar Scheveningen. Daar hebben we ergens aan de boulevard bij een haardvuur gezeten. Pippi was bij Nina en Syl de buuv had heerlijk voor ons gekookt dus het was een erg relaxte avond met een onverwacht leuke wending. Vannacht werd ik wakker na een uur slaap met heel pijnlijke stijve handen, vooral mijn linker ringvinger deed zeer. André heeft alles los gemasseerd tot we weer in slaap vielen en vanmorgen was het bijna over. En zodra ik alles weer beweeg is er niets meer aan de hand (10-2-2009)

De zon schijnt! Ik ga naar buiten waar de vogeltjes fluiten en André gaat mee want het is Annie en Sanniedag! (12-2-2009)

twee toetjes...?12-2-2009 bij Dave en Leone.JPG (73591 bytes)

Leone (linksvoor) en Chantal (rechtsachter) hebben ons verwend!

Gistermiddag is mijn buitentraplift aangepast terwijl ik met Ank en Nicolette aan de lunch zat in Du Midi. Nu kan ik voortaan zelfstandig op en neer zonder te hoeven bukken. Gisteravond hebben Leone en Chantal een 'Sonjaproof ' diner bereid. Marit, Mirjam, Dave en ik hebben ons laten verrassen door hun creativiteit in de keuken en vonden heerlijke gerechten op ons bord. Sonja B. heeft deze menuopties dan wel bedacht maar ik denk dat dit diner niet helemaal haar goedkeuring zou krijgen. Zij adviseert écht geen twee voorgerechten, een hoofdgerecht en twee toetjes in haar boek! Maar het was om te smullen, net als de fotoserie die we hebben gezien van Dave en Leone. Wat een leuk stel! Op dit moment staat Karin mijn keuken te soppen want sommige tegeltjes hadden al heel lang geen sponsje gezien. Ik heb wel een aanvraag voor hulp ingediend maar het is nog helemaal niet zeker dat ik dat ga krijgen. Deze dag wordt Ank, Nicolette's moeder, geopereerd maar ik ga er helemaal van uit dat alles weer goed komt ook al is het vrijdag de dertiende (13-2-2009)

Afgelopen weekend was heerlijk! Zaterdag was het Valentijnsdag en kreeg ik een lief kadootje en André een liefdevolle kaart met een zelfgetekend hartje en heel veel kusjes. Daarna kwam Nina afscheid van ons nemen want ze gaat 5 weken stage lopen in een hondenasiel in Zuid Spanje. Vervolgens gingen we naar de tuin waar André het snoeiwerk van de afgelopen periode heeft opgeruimd terwijl ik buiten in het zonnetje aan de thee zat in gezelschap van Ineke. Het was heerlijk om de zon op mijn gezicht te voelen. Nu kan het nog, als het 'straks' warmer wordt kan dat absoluut niet zolang ik Tarceva slik. Door die pillen krijg ik steeds meer van die stomme slagen en krullen in mijn haar. Als ik uit mijn bed kom lijkt mijn hoofd ontploft maar na het douchen, föhnen en flink veel gel, lijkt het toch een kapsel. Niet meer zo mooi als het was maar ik kan ermee over straat. En de haarpijn lijkt iets minder te worden. Gisteren waren we een half jaar getrouwd en hebben we de film Slumdog Millionaire gezien; een echte aanrader! Vandaag zijn we 3 jaar geregistreerd partners dus gaan we uit eten. Ja, ja, wij vieren alles! (16-2-2009)

urn is klaar.JPG (26610 bytes)

Gisteren hebben André en ik mijn urn opgehaald bij De Schakel en ik ben best tevreden over het resultaat. Je kunt zien dat het 'handmade' is en het deksel past perfect! Daarna zijn we naar de drukker geweest waar we de omslag van De Paarse Panda hebben besproken. Donderdag ga ik het volledige bestand aanleveren en er 500 bestellen. Ik wilde er eigenlijk 1000 maar dat is me van meerdere kanten afgeraden, vooral om het mezelf niet al te moeilijk te maken. De signeersessie is op zaterdag 21 maart van 13 tot 15 uur, in bibliotheek Dok aan het Vesteplein in Delft. In die periode worden daar ook een aantal van mijn kunztwerken geëxposeerd. Gisteravond belde een vriendin met de droevige woorden: 'ik kom ook bij de club, er is kanker ontdekt'. Maar ook voor haar ga ik ervan uit dat het allemaal goed komt na de operatie (18-2-2009)

Woensdagmiddag heb ik samen met Martin heerlijk geluncht in De Herdershof Op Hodenpijl. Die locatie is geweldig en het eten puur natuur. Vanmorgen lagen Marit en ik lekker te dobberen tijdens een aquawellness sessie. Ik had toen al een massage achter de rug en Marit een antistress behandeling. Na een lichte lunch heeft ze mij heel luxe, thuis en binnen afgezet en geïnstalleerd met mijn laptop. Straks ga ik met Ineke naar Peter en Paula, want we zijn wel heel benieuwd naar baby Pip, het zoontje van mijn ex. Daarna is, als alles meezit, de proefprint van mijn boek klaar, en kunnen André en ik er het hele weekend naar kijken. Ik voel me heerlijk relaxt na zo'n verwenochtendje dus dat doen we binnenkort weer! (20-2-2009)

so you think you can dance.JPG (15973 bytes)

Astrid is jarig!

De afgelopen week zijn er nog een aantal viltlapjes voor mij gemaakt die een mooi plekje krijgen op Mijn Kleed. In de tuin is het ondanks de vele dorre takken toch ook mooi om te zien dat de helleborus weer groeit en de sneeuwklokjes op zijn mooist zijn. Ook enkele krokusjes laten nu hun vrolijke kleurtjes zien. Ik heb draadalg en dode blaadjes uit de vijver gevist met mijn grijpstok, en André heeft gesnoeid en opgeruimd. Marit en Wouter kwamen even langs maar wilden geen thee. Nou wij wel, want het was dan wel zonnig en lekker in de tuin, bij de houtkachel was het heerlijk warm. Vandaag gaan we even langs mijn ouders en daarna naar Astrid want zij is jarig! We gaan met zijn achten Grieken in Zoetermeer om het te vieren (22-2-2009)

mijn kleed is bijna klaar.JPG (57932 bytes)

Mijn Kleed is bijna klaar

sneeuwklokjes 21-2-2009.JPG (79967 bytes)

sneeuwklokjes 

er zijn al 230 inschrijvingen voor De Paarse Panda!

in ons tuinhuis 21-2-2009.JPG (73194 bytes)lekker warm bij de houtkachel

Maandagochtend stond mijn broer Stanley opeens voor de deur. Dat was bijzonder want dat gebeurt niet zo gauw. Het kwam wél goed uit, want hij kon gelijk mijn rug insmeren, thee zetten en Pippi uitlaten. We hebben ook kunnen bijkletsen, wat nodig was, want hij wist niet eens dat ik een traplift heb. Hij was ook verbaasd over mijn kortademigheid, maar ja, ik heb die voorzieningen natuurlijk niet voor niets. Vanmorgen moest ik weer een grens over. Mijn rolstoel werd bezorgd. Ik had gevraagd om een lichtgewicht klein rolstoeltje, want hij moet in de auto passen. Deze past alleen als je hem helemaal uit elkaar haalt. Niet handig dus. Voorlopig kunnen we ermee op pad, maar ik wil hem wel omruilen. Morgen gaan 'we' wandelen, ik denk langs het strand van Scheveningen, dat is namelijk ook leuk voor Pippi (25-2-2009)

Dit is de cover!cover De Paarse Panda.JPG (26558 bytes)

er zijn al 240 inschrijvingen voor

De Paarse Panda

Ik had gisteren toch een behoorlijke dip van dat rolstoelgebeuren. We hebben zélfs een etentje afgezegd dus dat zegt wel wat. Maar na een heerlijke maaltijdsalade (met stinkkaas voor mij) en geroosterde paprika met mozzarella (en tortellini voor André) knapte ik weer helemaal op. En lag ik weer in een deuk bij mijn favoriete tv-serie Will & Grace. Altijd lachen vind ik. Vanmorgen hebben 'we' gewandeld over de boulevard van Scheveningen. André en Pippi hebben eerst flink gerend over het strand en later mocht ik ook de kou in, in mijn stoeltje. Dat eerste ritje was geweldig! Wel koud, maar onderweg kochten we nog een paarse fleecedekensjaal en ik had handschoenen aan, dus het was echt leuk! We hebben ook heerlijk en gezond geluncht op de pier, bij 'Dik Belegd'. Ik voelde me niet bekeken, dus binnenkort crossen we door Delft. O ja, André vond het ook heel erg leuk om mij te duwen en onderweg kusjes te geven op mijn hoofd. En Pippi had het helemaal naar haar zin op mijn schoot met haar neus in de wind! (26-2-2009)

Gisteren kwam Anita lunchen en Pip uitlaten en na een paar uurtjes gezellig bijkletsen was ik toe aan een dutje. Daarna ben ik met André naar Stanley's verjaardag gegaan. Mijn moeder had (véél) lekker gekookt dus we hebben met zijn zitten smullen van de bami, mihoen, nasi goreng en foeyonghai. Ik was nog wel moe dus we zijn niet zo lang gebleven. Nu gaan we samen Pippi uitlaten. Dat is voor mij heel lang geleden, maar ik mag in het stoeltje! Ik kreeg gisteren leuk bericht want mijn binnentraplift komt tóch eerder dan gepland. Een beetje jammeren aan de telefoon helpt dus wel. Vandaag is Tineke jarig maar die viert het lekker ergens in Zeeland (28-2-2009)

deze website wordt gesponsord door

reageren?                naar maart 2009