Vervolgverhaal  van Sandra van Hek

 

                                                 Dit is het vervolg van mijn leven met longkanker                            Augustus  2009                         terug naar Juli                                                     terug

 

 

Mijn verhaal   Samenvatting   Fotoalbum  In de media   De Paarse Panda   Deze week  Verhaaltjes   Kunztwerken   Mozaďekbankje 

 

 

lampionnetjes.JPG (60918 bytes)

lampionnetjes in de tuin

Vandaag is André begonnen met klussen bij zijn ouders in Zoetermeer. Dus de komende weekenden en Annie en Sanniedagen is hij daar hard aan het werk. En ik ga me wel vermaken in de tuin, met mijn zus en mijn vriendinnen en kleine Pippi natuurlijk. En ik denk dat er ook af en toe wel spontaan iemand langskomt want als de zon schijnt is het vaak best druk in de tuin. En ik hou nu eenmaal van mensen om me heen, en André houdt van klussen, dus zowel André als ik zullen ons prima vermaken de komende weken. De dames van Seniorenrespons verdienen een dikke pluim want door hun word ik verzorgd en geholpen in huis en hoef ik alleen nog maar te doen waar ik goed in ben en wat ik nog kan: koken, eten en een beetje luieren in de tuin. 

Maar nu terugkijkend op deze dag was ik vannacht al een beetje misselijk. Om tien uur heb ik André afgezet (die ook misselijk was en als bonus flinke hoofdpijn had). Toen heb ik bij Anita in het zonnetje in de tuin gezeten. Anne was speciaal naar Anita gekomen, én Anita had lekkere dikke tompouces in huis gehaald, die ik niet wilde. Nou, dat zegt genoeg!  Eigenlijk heb ik dus helemaal niet zo'n leuke dag gehad. Meer dan een droog bruin bolletje en wat fruit ging er niet in. Ik heb de rest van de dag en avond in mijn bed gelegen, veel slapen, beetje lezen, website bijwerken. Ik heb twee leuke afspraken afgezegd (terrasje en bioscoop), omdat ik me ziek voelde. Ik ben nu niet meer misselijk maar wel lamlendig. André is inmiddels thuis na een lange dag hard zwoegen en is boven iets aan het koken. Ik denk dat ik het hou bij twee gekookte eieren maar André zal wel meer trek hebben dan dat (1-8-2009)

lopen naar de tuin.JPG (121642 bytes)

soms loop ik zelf naar de tuin, achter mijn rolstoel

abrikozen perentaart van Esther.JPG (138404 bytes)

Esther heeft een taart gebakken

Ik voel me weer lekker en heb normaal gegeten. Syl de buuv had voor ons een heerlijke pastasalade gemaakt en de restjes heb ik maandag meegenomen naar de tuin. Esther kwam met taart en Ineke nam haar spierballen mee want die ging het gras maaien. Samen hebben ze de tuin weer een beetje mooier gemaakt en nog een berg perziken geplukt want die begonnen spontaan tot moes te vallen en dat is zonde. Vandaag ga ik met Nicolette lunchen in De Bongaard in De Lier en daar heb ik erg veel zin in want we hebben elkaar al een tijdje niet gezien en flink wat bij te kletsen. De laatste tijd loop ik wel eens achter mijn rolstoel naar de tuin (en terug) en eerlijk gezegd is dat die keren best goed gegaan. Gewoon concentreren, Pippi en mijn tassen op de stoel en dan rustig lopen en ademhalen. Vooral niet praten onderweg, dan lukt het wel. Maar ik ben blij dat er genoeg mensen zijn die me voort willen rollen want ik heb niet altijd genoeg energie. Gisteravond zijn Leone en ik naar Ice Age 3 geweest en dat was ook erg leuk. Ja, ik ben weer beter! O nee, want gisteren was het ook precies 2 jaar geleden dat ik de diagnose longkanker stadium 4 kreeg. Maar ik voel me niet ziek dus ik leef vrolijk verder (4-8-2009)
Ien en Es aan het werk.JPG (167684 bytes) Ineke maait het gras.JPG (157347 bytes) Esther oogst zaadjes.JPG (150885 bytes)

achter de rolstoel.JPG (105491 bytes)

Lopend achter mijn stoeltje,

Pippi durft niet te kijken

Terwijl ons huisje werd gesopt liep ik achter mijn rolstoel naar de tuin. Hij was helemaal volgeladen met 3 tassen én Pippi, want haar aan de riem kan ik er dan niet bijhebben. Ik was er rond 11 uur en de hele dag kreeg ik veel gezellige aanloop en daarmee ook wat hulp. André kwam aan het eind van de dag met 2 visjes die ik in de kruidenboter heb gesmoord en met sla uit de kas en één cherrytomaatje (en nog een gewoon tomaatje) en geitenkaas werd het met een groentemix en basmati rijst in mayomosterdsaus een heerlijk maaltje (5-8-2009)

Ik lig voor de tweede keer deze week in bed met afwisselend verhoging en koorts. Ik denk dat het komt omdat ik tóch teveel doe op een dag. André blijft nu thuiswerken tot ik me beter voel. Gisteren zou de dag eindigen bij mijn moeder die speciaal voor ons had gekookt, maar ik heb daar een uur op de bank gelegen. Het eten heeft André later in een kleine portie voor me opgewarmd terwijl ik weer heerlijk in mijn eigen bed lag. Ik had eerst een temperatuur van 38,75 en een uur later zat ik op 37,25. En vanmorgen 36,36. Ik lig met een washandje op mijn voorhoofd en ogen en als ik mijn ogen beweeg doen ze pijn. Verder gaat het goed. Nou ja, goed. Ik lig inmiddels 24 uur in mijn bed en mijn hoogste temperatuur was een uur geleden 39,41. Ik hoop dat het daarbij blijft want André heeft gezegd dat hij me anders in natte handdoeken gaat wikkelen. En dat wil ik echt niet! (7-8-2009)

Sannie is ziek.JPG (56980 bytes)

Sannie is ziek

Ik was van plan om vandaag beter te zijn maar dat is niet gelukt. De koorts blijft terugkomen en tot nu toe slikte ik Nurofen 400 om het de kop in te drukken. Maar daar ga ik mee stoppen. Volgens mij heb ik koorts omdat mijn tandvlees ontstoken is en ik nu ook een paar aften in mijn mond heb. Eten ging al niet makkelijk. (ben al een kilo kwijt), maar dankzij André's compagnon zit ik al 2 dagen aan de Magnumijsjes. Niet dat hij er een kwam brengen: hij had ze op kantoor en probeerde André daarmee te lokken wat niet is gelukt. Ik heb mini Magnums aan laten rukken en wissel ze af en toe af met frambozenijsjes, want het is wel lekker om iets kouds in je mond te hebben als je tandvlees zeer doet (8-8-2009)

André heeft gebeld met de huisartsenpost en binnen een half uur stond er een dokter naast mijn bed. De dokter heeft geluisterd naar mijn reutelende longen (daar kan de koorts ook vandaan komen), naar mijn aften gekeken, en ook nog met een stickie mijn urine gecheckt. En daar mankeerde niets aan. Nu is André nog meer ijsjes halen, drinkontbijt en heel veel vla en antibiotica en Zendium, want dat zou goed zijn tegen aften. Ik denk dat André straks weer gaat klussen bij zijn ouders. Vanmiddag komt eerst Anita en dan Riek mij gezelschap houden, en Pippi uitlaten, terwijl ik nog steeds in mijn bed lig, hoewel we misschien wel het balkon op gaan voor de afwisseling (9-8-2009)

Ik ben gisteren niet op het balkon geweest en ook vandaag nog niet, maar de dag is nog niet om. Ik heb geen koorts meer, wel af en toe verhoging maar er niet zo'n last van. De aften (ik heb 10 kleintjes, strategisch verspreid over wangslijmvlies, tandvlees, gehemelte en tong) hebben hun pijnlijkste hoogtepunt gehad volgens mij, want ik kan weer wat dingen eten zonder erge pijn. Mijn eigen huisarts is vanmorgen geweest en heeft ook geluisterd naar mijn longen en gaat uit van een virusje, niets ernstigs. Ineke en Jessica zijn geweest en zij hebben op mijn verzoek (en onder licht protest) een paar overheerlijke pannenkoeken voor me gebakken die ik vrij makkelijk naar binnen heb gewerkt, dus herstel is in zicht! Nina is ook weer terug van vakantie en al op ziekenbezoek geweest. Iedereen blij en Pippi helemaal! Nu hoef ik alleen nog maar beter te worden (10-8-2009)

Gisteren ben ik met André meegegaan om Pippi uit te laten. Halverwege ging hij op een bankje zitten en ik werd ernaast geparkeerd. Maar ik merkte toch wel dat ik heel erg moe was. Ik wilde dus weer naar huis, maar ik bén buiten geweest! Gisteravond had ik nog lichte koorts (38,02), vanmorgen alleen verhoging (37,29). Mijn mond doet nog behoorlijk zeer (ach, al die arme koeien met mond en -klauwzeer!) dus ik spoel de hele dag door met water. Tussendoor slaap ik veel. Straks komt Karin mij helpen. Ik ga eind van de dag een poging wagen om naar de tuin te komen met André, maar of dat gaat lukken? (11-8-2009)

ons eerste etentje in het nieuwe huis.JPG (55991 bytes)

ons eerste etentje 

bij Hans en Yvonne

Ik heb gisteren de hele dag als een slappe vaatdoek in mijn bed gelegen en veel geslapen. Ik heb dus geen buitenlucht gezien. Maar vanmorgen werd ik al wat helderder wakker dus ik heb weer nieuwe hoop dat het vandaag dan eindelijk gaat lukken. Straks wordt eerst het huis schoongemaakt, dan blijf ik nog even in mijn bed, maar vanmiddag ga ik het weer proberen. Karin heeft gisteren een bak ijs voor me meegenomen en dat samen met een banaan en wat melk omgetoverd tot een heerlijke verse milkshake. Nou, die ging er wel in! Inmiddels ben ik twee uur uit mijn bed geweest en is gelijk mijn haar gekleurd, want dat was hard nodig. Nu lig ik weer in bed een beetje te soezen terwijl er boven voor ons wordt gekookt. Dan kan André als hij thuiskomt lekker naast me neerploffen (12-8-2009)

ik ben beter.JPG (54896 bytes)

ik ben beter (ik wil het!)

Nou, dat ging toch anders dan ik dacht. Canan had een heerlijke stamppot peen en uien met 6 biologisch ballen gemaakt dus toen André thuiskwam had hij dat gewoon kunnen opwarmen en had ik dat in mijn bed kunnen opeten. Maar we hadden het over a.s. zaterdag. Dan zijn we 1 jaar getrouwd, "en gaan we dat dan wel vieren nu je nog ziek bent?" Toen ging opeens de knop om en ik zei: en als ik nou zeg: ik ben beter? Dus ik ging uit bed, friste me op en kleedde me aan terwijl André heel blij en verwachtsvol keek. We besloten dat heerlijke maaltje in Zoetermeer op te eten, bij zijn ouders en dat hebben we gedaan. Het was leuk en gezellig ook al kroop ik twee uur daarna weer vermoeid in bed, maar ik was een paar uurtjes beter! Dus vandaag ga ik die truc weer uithalen, maar dan wat langer zodat het feest zaterdag gewoon door kan gaan. Het weer werkt ook mee en ik heb wel zin in een feestje! Ik kan al weer wat makkelijker eten dus taart moet lukken! (13-8-2009)

Edith en ik 14-8-2009.JPG (130727 bytes)

Edith en ik hebben 

onze boeken geruild

Ik heb vandaag al een beetje geoefend met mini tompouces en die gingen er hartstikke goed in. Ook het bruine puntje kaas wat Ineke speciaal voor me ging halen ging er in als een tompouce, dus een flink stuk taart morgen moet lukken. Anita heeft op mijn verzoek de kas aangeveegd en later in de middag kwam Edith mij opzoeken, helemaal uit Rhenen. Zij heeft een boek uitgebracht Voor Altijd en wij hebben elkaars boek geruild zoals je kunt zien op de foto. Ondanks dat we elkaar eigenlijk niet kennen was er een klik en daardoor reuze fijn om elkaar eens in het echt te zien. André heeft vandaag nog behoorlijk gestrest om de laatste dingen te regelen voor ons feestje morgen, en morgenochtend gaat hij daarmee verder. Hij wil alles zelf doen, dus ik laat hem maar begaan. Om 12 uur komt hij me halen en dan gaan we weer met de bakfiets op pad via de stad naar de tuin, net als vorig jaar. Alleen mag Pippi nu de hele rit mee, en ook mee naar het feest! (14-8-2009)

wachten op Sannie.JPG (199591 bytes)

altijd maar wachten

Wauw! Wat een weer, wat een leuke rit, wat een leuke mensen en wat een leuk feest. Het is heerlijk om een jaar getrouwd te zijn. Zeker als je niet had verwacht dat ooit te zullen vieren! Nicolette had drie prachtige kleurrijke taarten gebakken en die gingen er goed in bij onze gasten. De barbecue was weer een succes en de sfeer was geweldig. Er liepen vijf kinderen en twee honden rond waar we geen kind aan hebben gehad. Het was een superfeest! Hieronder een aantal foto's van ons feestje. De foto's van de barbecue zijn gemaakt door een van onze gasten dus die komen nog. Op een van de foto's zie je hoe Charley (Nina's zus) het oortje van Pippi weer schoonmaakt. Pippi was nét die ochtend door Nina in bad gedaan toen er onderweg een vogel precies op haar oortje moest schijten (16-8-2009)

onderweg.JPG (111212 bytes)

onderweg naar de stad

even pauze.JPG (208782 bytes)

deze heeft Charley gemaakt

Charley maakt Pippi schoon.JPG (152916 bytes)

maar eerst moest Pippi weer schoon

Hannah kwam er even bij.JPG (99998 bytes)

we kwamen Gerrit tegen en Hannah 

mocht ook even in de bakfiets

Ruud op zijn eenwieler.JPG (84860 bytes)

buurman Ruud kwam op zijn 

eenwieler naar ons feest

taarten.JPG (52397 bytes)

drie overheerlijke taarten van Nicolette

afbeeldingen/taarten1.JPG (78515 bytes)

Bobbi wil de roze taart, en ik probeer ze allemaal...

feest1.JPG (230032 bytes)

feest in de tuin

feest5.JPG (192902 bytes)

je hebt geen kind aan ze

feest3.JPG (201823 bytes)

de zon scheen

feest6.JPG (63060 bytes)

even bijkomen

afbeeldingen/feest2.JPG (176648 bytes)

 

feest7.JPG (181353 bytes)

iedereen geniet

feest4.JPG (190438 bytes)

 

 

De dag na ons feest was ik echt moe. We zijn heel even naar de stad geweest en hebben in de Sjees wat gegeten, gedronken en gelezen. Maar ik was zo moe dat ik naar huis wilde. Daar heb ik veel geslapen. Vandaag had ik weer een lunch voor zeven vrouwen in de tuin, maar dat regelt zich vanzelf. Ik hoefde alleen maar te zitten en te eten. Het was weer reuze gezellig ook al had ik de meesten van hen zaterdag nog gezien. Jessica duwde me heen en terug naar het parkeerterrein en wilde niet op de foto, dus staat ze er tóch op! (17-8-2009)

lunch 17-8-2009.JPG (110759 bytes)

lunch in de tuin

na de lunch.JPG (95996 bytes)

zus brengt me terug

Ferry, Anneke, Pascal en ik.JPG (57300 bytes)

Ferry, Anneke, 

Robin en PascalFerry, Robin, Pascal en ik.JPG (64254 bytes)

Er zit nog een behoorlijke dosis moeheid in mijn lijf. Zodra ik thuiskom kruip ik gelijk in bed en val in slaap. Meestal maar een dutje van een half uur en daarna gaat het wel weer, maar echt fit kan ik mezelf nog niet noemen. In de tijd dat ik wél fut heb doe ik leuke dingen en ben ik meestal in de tuin. Gisteren kwamen Ferry en Anneke met hun kleinkinderen op bezoek en dat was hartstikke leuk! 's Middags kwam Esther mij gezelschap houden en we hebben lekker bij kunnen kletsen want tijdens het feest was het er niet van gekomen. Toen André me dan eindelijk kwam halen uit de tuin was het inmiddels bijna 5 uur en was ik gesloopt. Hij ging naar de fysiotherapeut, ik mijn bed in en hij kwam terug met eten. Dus de taken waren weer goed verdeeld (19-8-2009)

Marjo, Joke en ik.JPG (163287 bytes)

Marjo, Joke, 

Kees, Pippi en ik

De zomer houdt het lekker vol dus mij hoor je niet klagen. Gisteren kwamen Marjo en Joke, twee lotgenoten, mij opzoeken in de tuin. En als je ons dan zo ziet op dat bankje dan zou je toch niet zeggen dat we ziek zijn? Joke had Kees bij zich, die is gevonden vlakbij bij een tankstation buiten de bewoonde wereld en niemand heeft hem tot nu toe opgeëist. Daar snap ik niks van want het is een schat van een hond en hij luistert goed. Heeft een prachtig gebit en een mooie vacht. Oké, toen we even niet opletten, vlak voor het maken van de foto, pikte hij een stukje cake van tafel, maar dat hebben we dan maar niet gezien. Ik was wel weer moe toen ik thuiskwam en ging gelijk op bed liggen maar ik heb daar geen hekel aan, ik lig gewoon graag. Vandaag is het weer een ouderwetse Annie en Sanniedag dus we gaan maar eens naar Dordrecht. Daar gaan we een beetje rond hobbelen, op een terrasje zitten, een beetje snacken en mensen kijken. Leuk hč? (20-8-2009)

Sandra in Italie.jpg (77247 bytes)

Vrijdag was ik met Nina op pad en naar de tuin. Die hebben we samen besproeid. Zaterdag kwam Stephan met zijn kinderen naar de tuin. Wat een lieve schatjes zijn dat! Daarna zijn André en ik naar de verjaardag van Carla (van Gerrit) geweest waar ik heerlijk op het terras van hun woonboot heb kunnen relaxen. Bijna iedereen zat in de schaduw in de tuin maar André had een mooi plekje voor me vrij gemaakt in de late middagzon. Zondag zijn we eerst naar de tuin geweest en toen naar Zoetermeer. André's zus, zwager en de kinderen waren weer terug van hun vakantie in Italië en we hebben daar heerlijk gegeten. Nedim kan erg goed koken! Tijdens hun reis kwamen ze door een plaatsje met mijn naam en daar staat Melissa nu op de foto. Vandaag heb ik een luie dag maar ik denk wel dat ik naar de tuin ga. Ik moet alleen nog iemand vinden die me wil rollen en meestal lukt dat wel. Ik ben nog niet zo fit als drie weken geleden maar ik voel het wel langzaam aan beter gaan (24-8-2009)

kaasfondue.JPG (83094 bytes)

vreetclubje

Jessica is gisteren verder gegaan met mijn mozaďekbankje (geen foto, weer vergeten). Het lijkt wel of het altijd regent als zij komt mozaďeken. In ieder geval hebben we nu wel op tijd het bankje afgedekt zodat de stukjes netjes blijven zitten. Na een dutje heb ik gisteravond heerlijk zitten kaasfonduen met 'ons vreetclubje'. We hadden vijf verschillende smaken (mosterd, wijn, ui-bieslook-knoflook, sambal en geitenkaas met witte wijn) en daarbij van alles om te dippen: bloemkool, broccoli (al dente), champignons (iets aangebakken), drie soorten brood, pommodori's, druiven, peer, appel en een hele berg tacochips met guacemole en rode saus. Nou ja, dat was dus smullen! En daarna sorbetijs met vers fruit en bij de koffie en thee ook nog bonbons. Ik heb een deel overgeslagen want kreeg niets meer naar binnen. Maar mijn tafelgenoten hebben meer ervaring en konden meer op dan ik. We hebben gelijk een nieuwe afspraak gemaakt maar dan gaan we niet zelf koken maar naar de vegetarische Chinees in Rotterdam, en ook daar heb ik veel zin in. Ik ben nog steeds snel moe en erg futloos, maar ik heb er vertrouwen in dat het wel weer goed komt (26-8-2009)

rare tomaat.JPG (90400 bytes)

Ik ben gisteren niet in de tuin geweest dus vandaag moet ik wel gaan om de tomaten water te geven. Een van mijn tomaten heeft een rare uitstulping, en die ga ik vandaag plukken en opeten! André blijft vandaag thuiswerken maar hij gaat wel even mee naar de tuin. Gisteren hebben we een grote lcd tv gekocht, dus nu kan ik vanaf onze loveseat tv kijken. Geen gesleep meer met stoelen en voetenbankjes, gewoon relaxed vanuit mijn eigen luie hoek. Heerlijk! Ik heb tijdens mijn niet fitte uurtjes ook eindelijk Gooische Vrouwen deel 1 gezien en begin morgen aan deel 2. Ik ben nu nog op zoek naar deel 3 (wie o wie?) ook al heb ik die vorig jaar zelf gevolgd. Volgende week begint deel 4 en dan wil ik er weer helemaal inzitten (28-8-2009)

Lisa en Floor trouwen.JPG (64725 bytes)

Vandaag kwamen Esther en Matthijs uit Den Bosch dus hebben we lekker met hun geluncht in de Sjees. Daarna hebben André en ik bij het stadhuis gekeken naar de aankomst van Lisa en Floor. Lisa heeft een tijdje bij ons op de galerij gewoond en Floor ken ik nog van toen hij een klein ventje was en tegenover me woonde, een straat verderop. Die twee hebben elkaar vijf jaar geleden gevonden en zijn vanaf vandaag getrouwd! Ze kwamen aan in een paarse oldtimer en ze zagen er prachtig uit. Ik was gewoon een beetje ontroerd toen ik ze zag lopen over de rode loper. Ik hoop dat hun leven net zo zonnig is en blijft als dat het vanmiddag was (29-8-2009)

druiven voor de vogeltjes.JPG (57139 bytes)

druiven voor de vogeltjes

Ik was vandaag erg moe. Na het douchen om 9 uur heb ik liggen slapen tot 10 uur. Helemaal bekaf. Gisteren viel het wel mee met de moeheid en zijn we zelfs 's avonds nog naar het nieuwe huis van Mandy gaan kijken. Haar vriend Casper was er ook en het was erg leuk en gezellig. Vandaag zijn André en ik even naar Gamma geweest en een uurtje naar de tuin, maar daarna kroop ik weer mijn bed in. Ik heb tussentijds nog wel een vilten ring gemaakt voor een lieve kennis maar de rest van de tijd lag ik naar Gooische Vrouwen deel 2 te kijken. Nog maar 1 aflevering te gaan, dus ik moet nu echt heel snel op zoek naar deel 3. André gaat morgen een tussentijdse afspraak maken met de longarts om in ieder geval mijn bloed te laten onderzoeken. En dan kan hij gelijk even luisteren naar mijn longen want daar zit al maanden een raar reuteltje in (30-8-2009)

Y2.JPG (52727 bytes)

verrassing!!!

Vandaag heeft Jessica de zijkanten van het mozaďekbankje afgemaakt (foto volgt) zodat het komend weekend kan worden ingevoegd door André. In de tussentijd werd ik geďnterviewd (ja, alweer) voor het blad Mind Magazine wat uitkomt in november. Ze zochten een rasoptimist met kanker, en die hebben ze gevonden in mij. Ik was op tijd thuis voor mijn rustuurtjes want om zes uur wilden we met de hele schoonfamilie klaarstaan om Yvonne, mijn schoonmoeder, de VUT in te feliciteren. Dus we stonden bij de achteruitgang met slingers, toeters, bloemen en een kado en haar ogen werden zo groot als schoteltjes. Blij verrast volgden ze ons naar Du Midi waar we lekker met zijn achten hebben gegeten. Ik heb inmiddels deel 3 van Gooische Vrouwen opgehaald bij Anneke, mijn 'tante' in Delft, en deel 4 wordt naar me opgestuurd door Esther uit Assen. ik had me vergist want a.s. vrijdag begint seizoen 5. Gelukkig heb ik tijd genoeg om alle afleveringen te bekijken en rust ik gelijktijdig uit (31-8-2009)

Y1.JPG (90068 bytes) Y4.JPG (76640 bytes) Y3.JPG (65153 bytes) Y5.JPG (79534 bytes)

 

deze website wordt gesponsord door

de enige écht 

onafhankelijke organisatie

 

naar boven

 naar september

 

reageren?

 

www.ziggiez.nl

www.voor-altijd.nl

www.kankerinbeeld.nl

taarten van Nicolette

www.handdoekhobby.nl

www.kokenzonderdieren.blogspot.com

 

Van 11 september tot 1 oktober vindt een grote manifestatie en expositie plaats in De Grote Kerk in Den Haag. De toegang is gratis. Voor het precieze programma en de exposanten (waaronder De Paarse Panda) kijk je op www.kankerinbeeld.nl